Glonas w geocachingu

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

paprotek
Stały bywalec
Posty: 137
Rejestracja: sobota 25 sierpnia 2012, 22:41
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Glonas w geocachingu

Post autor: paprotek »

A jak to wygląda w przypatku Glonasu?
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1968
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 119 razy
Otrzymał podziękowań: 398 razy

Re: Glonas w geocachingu

Post autor: krystiant »

Rosjanie specjalnie wprowadzili przesunięcie, a w swoich odbiornikach uaktualnili soft, który to przesunięcie koryguje :lol:
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: Glonas w geocachingu

Post autor: Rob »

Poważnie?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1968
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 119 razy
Otrzymał podziękowań: 398 razy

Re: Glonas w geocachingu

Post autor: krystiant »

Na niektórych rosyjskich forach można znaleźć firmware do kilku popularnych smartfonów z tą poprawką... :wink:
Rob pisze:Poważnie?
:mrgreen:
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35
Podziękował;: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Re: Glonas w geocachingu

Post autor: Krysiul »

paprotek pisze:A jak to wygląda w przypatku Glonasu?
Nie słyszałem, żeby coś podobnego miało miejsce. Zresztą, to by nie miało sensu: gdyby Rosjanie zaniżali sztucznie dokładność tego systemu, producenci cywilnych odbiorników GPS nie robiliby sobie kłopotu i nie bawiliby się w jego obsługę, bo nie dawałoby to żadnej korzyści w stosunku do systemu GPS.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: Glonas w geocachingu

Post autor: Hern »

krystiant pisze:Na niektórych rosyjskich forach można znaleźć firmware do kilku popularnych smartfonów z tą poprawką... :wink:
Rob pisze:Poważnie?
:mrgreen:
Backdoor jak pragnę zakwitnąć :)
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

ODPOWIEDZ