hej, niewielka przerwa w temacie się mimochodem zrobiła, a mi nadal po głowie kilka kwestii chodzi...
Tak jak wspominałem, zacząłem od Geocachingu i nawet jeśli wrócę na dłużej do Polski, a co za tym idzie podejmę jakieś Openkesze, to z tego pierwszego raczej nie zrezygnuje. Tak więc jeśli uważacie, że powinienem zakończyć wątek, gdyż to jest forum Opencachingu i jestem w nie do końca odpowiednim miejscu, to luz

Zrozumie.
Jeśli to jednak aż tak bardzo nikomu nie przeszkadza, to jadę z kolejną porcja pytań...
Tak więc na początek. Czy da się wybrać w jakimś regionie np.mieście, paśmie górskim kesze najwyżej oceniane? Czyli takie które z racji, iż są ciekawe otrzymują noty, czyli coś w rodzaju fejsbukowych lajków? Sam jeszcze żadnego nie "zalajkowałem" i nie sprawdzałem nawet jak to się robi, ale jeśli jakaś skrzyneczka ma wiele polubień, tym samym mnie osobiście kusi i zachęca, aby spróbować się po nią wybrać.
Pytanko drugie. Pewnie można poszperać i się znajdzie, ale jakoś nie ma czasu

Gdzie w Polsce zamówić Travelbuga i jaki jest koszt takiego drobiazgu? Miałem pytać o coś innego, ale to przy okazji, gdyż wczoraj w skrzyneczce znalazłem coś podobnego, tylko z określonym celem tzn. krajem do którego ma wrócić. Nie wiem niestety jak taki drobiazg się nazywa, ale ma numer seryjny, więc zapewne tak jak w przypadku travelbuga, to także da się śledzić. Ten akurat po jednej stronie miał flage państwa do którego ma wrócić, a na odwrocie tak jakby ślady stóp i oprócz numeru tekst w stylu " Don't keep me! Move me to a new geocache soon!" Czyli to jest taki jakby travelbug z okreslonym celem? Bo wygląda z deczka inaczej więc czy to coś kryje się pod inną nazwą?
Dobra, może na dzisiaj wystarczy. Z góry dzięki za podpowiedzi