Urwigo
Moderator: Moderatorzy
- vonStirlitz
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Urwigo
Witam.
Czy ktoś bawił się programem Urwigo? Myślę nad stworzeniem scenariusza WIGO dla kesza lecz póki co tak średnio mi idzie z tym programem. Jeśli ktoś ma doświadczenie i byłby chętny się nim podzielić, z tym lub innym programem, to byłbym dźwięczny.
Czy ktoś bawił się programem Urwigo? Myślę nad stworzeniem scenariusza WIGO dla kesza lecz póki co tak średnio mi idzie z tym programem. Jeśli ktoś ma doświadczenie i byłby chętny się nim podzielić, z tym lub innym programem, to byłbym dźwięczny.
- vonStirlitz
- Nowy na forum
Re: Urwigo
Póki co próbuję znaleźć jakiś podręcznik, tutorial... Cokolwiek. Jak odpaliłem program to nie wiem jak to ugryźć, od czego zacząć. Chcę stworzyć scenariusz do małego multika, główny botaher, interakcje z paroma innymi postaciami, kilka miejsc, może parę przedmiotów (itemów?) które trzeba użyć żeby przejść z etapu do etapu. A jakby jeszcze dało się wpleść audio to by super było. Jest jakiś samouczek? Podlinkujcie, bo nauka metodą chybił trafił kiepsko mi idzie.
- vonStirlitz
- Nowy na forum
Kurcze, zaczynam powoli rozgryzać programik. Ale jednej rzeczy póki co nie umiem zrobić, bohater spotyka postać, a ta przekazuje mu instrukcje w formie audio. Postać wygenerowana, ale nie umiem zmusić jej do użycia audio. Pomożecie?
- Lza
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
Nie używaj audio, bo jakaś (kto wie czy nie znaczna) część odtwarzaczy żyje w świecie dzwięków atari - potrafi tylko zrobić 'biiiiiiip', więc nawet jak Ci się uda jakieś audio dodać, to większość użytkowników na tym zakończy grę w twój scenariusz.vonStirlitz pisze:Kurcze, zaczynam powoli rozgryzać programik. Ale jednej rzeczy póki co nie umiem zrobić, bohater spotyka postać, a ta przekazuje mu instrukcje w formie audio. Postać wygenerowana, ale nie umiem zmusić jej do użycia audio. Pomożecie?
- vonStirlitz
- Nowy na forum
Dzięki za info odnośnie audio, wywalam je. Mam problem, jak sprawić żeby przedmiot (item) był widoczny dopiero po rozmowie z postacią? Jedyny tutorial na temat urwigo jaki znalazłem to wideo, niby 50 minut ale nic na ten temat nie ma...
- vonStirlitz
- Nowy na forum
Kurcze, nieźle się wkopałem. Czy idzie jakoś skonwertować format urwigo do wherigo, konkretnie *.urwigo do *.gwc? Chciałem użyć aplikacji WhereYouGo a tu wtopa. Mądry Polak po szkockiej...
- Lza
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
nie wiem czy 'idzie', ale da się. Poszukaj opcji 'compile'
- Za ten post autor Lza otrzymał podziękowanie:
- vonStirlitz
- vonStirlitz
- Nowy na forum
Uff, skończyłem wreszcie. Efekt to OP7B93 Akcja Kośba http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=31640
Dziękuję za pomoc i zapraszam na kesza.
Dziękuję za pomoc i zapraszam na kesza.
- SQ9KFS
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
A ja mam inne pytanie odnośnie urwigo: próbował ktoś z Was zainstalować go na ubuntu? Instalacja na Wine albo mi nie wychodzi, albo faktycznie się nie da...
Będę wdzięczna za pomoc
Będę wdzięczna za pomoc
-
- Forumator
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
To dziwne, że pod WINE się nie daje.
Z pamięci: wymaga to sporo roboty (jak to zainstalowanie czegokolwiek pod WINE ) ,a chyba cały sukces tkwi w zainstalowaniu odpowiedniej wersji zestawu bibliotek .NET Framework.
Nie ma chyba żadnego sensownego natywnego buildera.
Z pamięci: wymaga to sporo roboty (jak to zainstalowanie czegokolwiek pod WINE ) ,a chyba cały sukces tkwi w zainstalowaniu odpowiedniej wersji zestawu bibliotek .NET Framework.
Nie ma chyba żadnego sensownego natywnego buildera.