Czy podasz cos wiecej na jej temat? Aktualizacje? Cos jeszcze warto wiedziec?
Moderator: Moderatorzy
Mozna (chyba mozna?) skorzystac z bazy Filipsa - w folderze "poi" jest plik csv ze skrzynkami.nicram pisze:nie umiem pobrać skrzynek inaczej niż przez przeglądarkę
Może jak napiszę instrukcję, to podam jak sobie samemu ściągać i aktualizować.
Pobrany plik, rozpakowany. Zerkam na start.bat i widze wpisy typu:nicram pisze:Aktualizacja dla każdego mapki w formacie img ze skrzyneczkami z opencaching.pl
Poki co mozna to zalatwic uzywajac narzedzi OC - ustawic poszukiwania z uwzglednieniem filtrow. Wtedy wynikiem beda np. skrzynki z wylaczeniem wirtualnych, wlasnych, znalezionych, itd. I dalej juz wg podanej instrukcji sciagac pliki OV2 w paczkach po 500.nicram pisze:jak byłaby możliwość pobrania wget'em skrzynek ze strony, najlepiej jeszcze z wyłączeniem odwiedzonych i własnych
Już wysłałem poprawione archiwum, z katalogamiBas pisze: W rozpakowanym archiwum sa pliki exe - wszystko w jednym katalogu (tools nie ma).
będą się powtarzeć.Bas pisze:Jeszcze jedno pytanie:
calkiem dobrze sciaga sie pliki w paczkach po 500. Gorzej z koncowka, bo trzeba celowac, zeby skrzynki sie nie powtarzaly. Czy moga sie powtarzac? Powstana np. dwie ikonki dokladnie w tym samym miejscu? Wizualnie i tak bedzie widac jedna chyba? Wczesniejsza zostanie skasowana? Jak to jest? Bezwzgledny warunek, zeby skrzynki w paczkach nie powtarzaly sie?
Ja to robię tak:Bas pisze:Poki co mozna to zalatwic uzywajac narzedzi OC - ustawic poszukiwania z uwzglednieniem filtrow. Wtedy wynikiem beda np. skrzynki z wylaczeniem wirtualnych, wlasnych, znalezionych, itd. I dalej juz wg podanej instrukcji sciagac pliki OV2 w paczkach po 500.
Tak?
o, tak jest o wiele szybciej, dziekinicram pisze:we wklejonym adresie zmieniam startat=0 na startat=500 i znowu [enter]
coś znowu zwaliłem...Bas pisze:o, tak jest o wiele szybciej, dziekinicram pisze:we wklejonym adresie zmieniam startat=0 na startat=500 i znowu [enter]
Paczki pobrane, wstawione do katalogu, 2034 pkt obrobione... na koncu komunikat (msgbox systemowy, poza DOSem):
Tytuł okna: input data error
komunikat: Layer 0 of the map cannot be empty.
Zakladam, ze tak ma byc? Layer 0 - tam bylaby mapa, ale poniewaz jest pusta, wiec calosc jest przezroczysta, tak?
chyba działa tylko "Znajdź miejsca w pobliżu"Kod:img=c:Garminopencaching48999999.img na Kod:img=opencaching48999999.img poprawione archiwum oc_img.zip już uploadowałem Bas pisze:Biorac pod uwage czas poswiecony na zrobienie aktualnej mapy przez zwyklego usera (pewnie 1 minuta) to narzedzie jest rewelacyjne.
Efekt koncowy - wszystko graNajnowsze skrzyneczki tez juz sa! Działa[img]images/smiles/icon_exclaim.gif"%20alt="Exclamation[/img]
s/ \(.*\) , \(.*\) , \(.*\) by \(.*\), \(.*\)|\(..\), \(.*\), \(OP....\)/[POI]\
Type=0x66\6\
Label=\8 (\5\7 \4)\
Data0=(\2,\1)\
cieszę się, mam nadzieję że się przydaBas pisze: Tym razem bez zadnych komunikatow o bledach.
Fakt, dziala "znajdz w poblizu"
Super sprawaDziekuje
Bas pisze:Co trzeba zmienic, zeby usunac nawiasy w nazwie skrzynki?
Kod: Zaznacz cały
czy tutaj? s/ \(.*\) , \(.*\) , \(.*\) by \(.*\), \(.*\)|\(..\), \(.*\), \(OP....\)/[POI]\ Type=0x66\6\ Label=\8 (\5\7 \4)\ Data0=(\2,\1)\
Label=\8 (\5\7 \4)\
Label=\8 \5\7 \4\