"Pakuj się, bo ktoś Ci tego florka zwinie" 20012.04.27 00:32:30"
Chodziło o to, że za dużo siedzę przed ekranem komputera więc dobrze by mi zrobiło, bym ruszył w teren i zaczął szukać skrzynek, co też uczyniłem spakowałem się wgrałem gpxa kesza http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=19099 do Garmina i ruszyłem 200 km dalej do Wrocławia. Odnalazłem skrzynkę. Odpocząłem, uruchomiłem laptopa, by pobrać i wgrać do Garmina, gpxy okolicznych, wrocławskich skrzynek, po czym mocno się zdziwiłem, że nie mogę się zalogować w serwisie Opencaching Polska. Pomyślałem, ale mam pecha, może to jakieś problemy z serwerem OC, lub też coś mi laptop szwankuje. Cóż wsiadłem do pociągu i wróciłem do domu. Jako że ze mnie okropny gaduła, to znalazłem jeszcze jednego kesza, nie mając kompletnie niczego, koordów, opisu wskazówki, po prostu przechodząc obok pewnego obiektu pomyślałem - przecież w takim miejscu musi być kesz, sięgnąłem i podjąłem skrzynkę tradycyjną

Po powrocie do domu spróbowałem się ponownie zalogować do serwisu Opencaching Polska, by zalogować przeniesienie tegoż kesza mobilnego, po raz kolejny się nie udało.
Po czym przeglądając wiadomości w swojej skrzynce pocztowej znalazłem wiadomość z dnia 2012.04.27 10:07 o tym, że moje konto w serwisie Opencaching Polska zostało zablokowane.
Nie jakoś tak po ludzku było by gdyby podczas rozmowy 2012.04.27 00:32:30 osoba zasiadająca w Radzie Rejsu wiedząc, że moje konto w serwisie OC, zostanie o poranku zablokowane, napisała "nie jedź teraz do Wrocławia, bo jutro rano Rada Rejsu podejmie decyzję dotyczącą Ciebie", a jeżeli ta osoba jeszcze o tym nie wiedziała, że taka decyzja zostanie podjęta, to powiedzieć innym osobom z Rady Rejsu - Sebek pojechał 200 km dalej, pociągiem do Wrocławia, zablokujmy jego konto następnego dnia po jego powrocie.
To była moja ostatnia interakcja z Władzami Serwisu Opencaching Polska, o przepraszam nie ostatnia, bo jeszcze dnia 2012.04.28 08:24 otrzymałem informację. że do COGu wpłynęło zgłoszenie o tym, że moja skrzynka zniknęła z miejsca ukrycia - powinienem zmienić jej status na "tymczasowo niedostępna", po przeczytaniu tej wiadomości 2012.04.28 17:44 wysłałem do Centrum Obsługi Geokeszera prośbę o zmianę statusu tej skrzynki na "tymczasowo niedostępna" , gdyż w związku z blokadą mojego konta nie mam możliwości tego uczynić, a status kesza "gotowa do szukania" wprowadza innych użytkowników serwisu w błąd. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi, oraz nie zostało nic w tej sprawie zrobione.
To może tyle tych wyjaśnień wystarczy na dziś. Mam wiarę w ludzi i jednak wierzę że Władze Serwisu Opencaching Polska ustosunkują się, zabiorą głos, przedstawią swoje stanowisko.
Pozdrawiam Was serdecznie, Wasz Sebek