Pierwsze skrzynki odwiedziłem w 2010r, potem długa przerwa i "wznowienie" w marcu 2012r tak wiec pomimo "stażu" ciągle jestem "świeżak"

No i przyszła pora na założenie własnych skrzynek, stąd nasuwa mi się kilka pytań:
-Gdzie dostać te takie plastikowe pojemniki na żywność, ale nie typu Tupperware, tylko takie z zatrzaskami po bokach i uszczelką? Widziałem już kilka pękniętych "zwykłych" pojemników na żywność, a te są z grubszego plastiku, plus zatrzaski zapewniają szczelność i wizualne potwierdzenie zamknięcia

-Punkt 4.5 regulaminu OC mówi, że skrzyni nie mogą być zakładane w obiektach i na terenach objętych zakazem wstępu. Jak zakwalifikować wysepkę ronda? Nie prowadzi na nią żadne przejście dla pieszych, jednak jest ona elementem ogólnodostępnej drogi. Z tego, co pamiętam, to tak z raz w roku oficjalne wejście na tą wysepkę jest możliwe w ramach nazwijmy to "imprezy masowej", jednak wtedy nie ma mowy o możliwości podjęcia skrzynki

-Zakładając, że będę w kraju, w którym serwis Opencaching nie funkcjonuje, to czy mogę zarejestrować taką skrzynkę w Opencaching.pl (np w ramach podwójnej rejestracji OC.pl - GC.pl)?
-Jaki jest stosunek pomiędzy Opencaching, a Geocaching? To, że jeden jest full bezpłatny, a drugi wiele opcji ma ukrytych za kontami premium to wiem, bardziej zdziwił mnie brak jakichkolwiek odnośników do opencaching.pl na geocaching.pl, nawet w temacie poświęconym lokalnym społecznościom Geocacherów.
-Czy istnieje wtyczka/nakładka/warstwa (jakkolwiek to się zwie - kml) do Google Earth?