Ksiazka zyczen i zazalen opencaching.pl

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Mylpka
Nowy na forum
Posty: 11
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Mylpka »

Nie wiem, czy było, ale zgłaszam:

1. Czy istnieje możliwość na opencaching.pl, aby login i hasło użytkownika było zapamiętywane (kwadracik do zaznaczenia, jako opcja)?

2. W statystykach chyba nie są ujmowane skrzynki rozpoczynające się "polskimi literkami". Np. Śladami Pułkownika Kuklińskiego, ewentualnie inne. Wiadomo, że wchodzą tu w grę jedynie literki typu Ż, Ź, Æ, Ó, etc.
Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Post autor: sp2ong »

Mylpka pisze:Nie wiem, czy było, ale zgłaszam:

1. Czy istnieje możliwość na opencaching.pl, aby login i hasło użytkownika było zapamiętywane (kwadracik do zaznaczenia, jako opcja)?
Wystarczy w ustawieniach swojego konta zaznaczyc opcje:

Opcja automatyczne wylogowanie po 15 min bezczynności jest wyłączona

2. W statystykach chyba nie są ujmowane skrzynki rozpoczynające się "polskimi literkami". Np. Śladami Pułkownika Kuklińskiego, ewentualnie inne. Wiadomo, że wchodzą tu w grę jedynie literki typu Ż, Ź, Æ, Ó, etc.
Tzn ????

Ja widze w wykazie "Ranking skrzynek wg liczby odkryć" na 29 miejscu z liczbami odkryc 2 skrzynke

Śladami Pułkownika Kuklińskiego
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl
Awatar użytkownika
hipul
Forumator
Posty: 780
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: hipul »

1. taki feature masz chyba w kazdej przegladarce. a juz na pewno w operze, firefoxie i explorerze.

2. hmm, u mnie na 'Ł' i na 'Ś' sa uwzgledniane. tylko niekoniecznie zgodnie z alfabetem. np 'Ś jest przed 'M'.
Mylpka
Nowy na forum
Posty: 11
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Mylpka »

Dzięki za podpowiedź a propos logowania. U mnie nadal nie ma skrzynek na polskie literki, ale teraz wiem, że to sprawa ustawień w moim kompie. Jeszcze raz dzięki!
Awatar użytkownika
Magnoom
Stały bywalec
Posty: 93
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

sp2ong pisze:
Mylpka pisze:1. Czy istnieje możliwość na opencaching.pl, aby login i hasło użytkownika było zapamiętywane (kwadracik do zaznaczenia, jako opcja)?
Wystarczy w ustawieniach swojego konta zaznaczyc opcje:
Opcja automatyczne wylogowanie po 15 min bezczynności jest wyłączona
Po jej zaznaczeniu pojawia się
www.opencaching.pl pisze:Brak automatycznego Logout po 15 min nieaktywności
Może przetłumaczyć ten Logout na "wylogowania" :?:
Ostatnio zmieniony czwartek 10 kwietnia 2008, 19:58 przez Magnoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Damian Gałka
[b]GPS38[/b]; [b]Rino530HCX[/b]; [b]GPSMap 60CS[/b] + GA27C, Topo_PL_100, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
[b]Nuvi 760[/b], GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL
Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Magnoom pisze:Może przetłumaczyć ten Logout na "wylogowania" :?:
Albo lepiej "pamiętaj mnie"?
Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

Mam taka mala posbe...
Hmmm, moze nawet duza ;-)

... jest mozliwosc, zebysmy mieli Forum na naszym serwerze?

Ja rozumiem, ze zarejestrowac sie tutaj to maly problem, ale jak widac forum gocachingu w Garniaku ogarnia maly odsetek geocacherow, wiec moze jednak jest to ograniczenie...
Stare forum bylo bardziej aktywne... A moze mi sie wydaje?
Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Post autor: sp2ong »

Mozna forum zalozyc ale musi ktos sie tego podjac, znalezc bezpieczny system forum zainstalowac go, adminstrowac, robic upgrade oprogramowania, itd
Miejsce na nowym serwerze jest tylko potrzebny jest ktos kto sie tym zajmie. Wiec jest chetny ?
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl
tboniasty
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: tboniasty »

sp2ong pisze:Mozna forum zalozyc ale musi ktos sie tego podjac, znalezc bezpieczny system forum zainstalowac go, adminstrowac, robic upgrade oprogramowania, itd
Miejsce na nowym serwerze jest tylko potrzebny jest ktos kto sie tym zajmie. Wiec jest chetny ?
Ja byłbym tylko muszę coś przetestować w skrypcie którego używam...
Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

W sprawie geokretow.
Spotkalem dzisiaj GK0158, chce wpisac ze go widzialem, i jakos mi to nie wychodzi. Wszystko wpisuje dobrze, ale tego loga nie widac. Kret sie jeszcze nie ruszal, jest w miejscu ukretowienia.
====================================
OK - sprawa juz rozwiazana - spodziewalem sie ze jesli wpsuje tylko spotkanie kreta, to system sam podpowie jego lokalizacje (nazwe skrzynki gdzie krecik mieszka) i to przeoczylem. Juz wiemze to tez trzeba wpisac recznie
Obrazek . Obrazek
Mylpka
Nowy na forum
Posty: 11
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Mylpka »

Czy ma ktoś problem z mapą skrzynek tego typu, że początkowo pokazuje ona fragment oceanu pod Afryką? Ja coś takiego mam i muszę "ręcznie" odnajdywać Polskę.
Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Mylpka pisze:Czy ma ktoś problem z mapą skrzynek tego typu, że początkowo pokazuje ona fragment oceanu pod Afryką? Ja coś takiego mam i muszę "ręcznie" odnajdywać Polskę.
A jakie masz wpisane wspolrzedne w redakcji swojego konta ?
Obrazek . Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

ted68 pisze:
Mylpka pisze:Czy ma ktoś problem z mapą skrzynek tego typu, że początkowo pokazuje ona fragment oceanu pod Afryką? Ja coś takiego mam i muszę "ręcznie" odnajdywać Polskę.
A jakie masz wpisane wspolrzedne w redakcji swojego konta ?
Pomaga wpisanie orientacyjnych chocby wspolrzednych miejsca-punktu odniesienia we wlasciwosciach konta OC
Mylpka
Nowy na forum
Posty: 11
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Mylpka »

Jak zwykle dziękuje! Oczywiście teraz jest OK. Nie wiem czemu, ale na początku ciągle pokazywało mi okolice Włocławka, dopiero potem przerzuciło na Afrykę;-)
Awatar użytkownika
shchenka
Moderator
Posty: 4284
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Kontakt:

Post autor: shchenka »

Przy generowaniu miniatur obrazków na OGW pojawia się błąd:

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /www/opencaching_www/www/wiki/includes/GlobalFunctions.php on line 1812
Ostatnio zmieniony czwartek 28 lutego 2008, 10:42 przez shchenka, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=972][img]http://www.opencaching.pl/statpics/972.jpg[/img][/url][img]http://geokrety.org/statpics/29.png[/img][url=http://www.geocaching.com/profile/?guid=7d375aa5-7415-4320-8f25-55df640ebdc7][img]http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=Opencaching+rulez&uid=7d375aa5-7415-4320-8f25-55df640ebdc7[/img][/url]
Zablokowany