Podsumowując, podoba nam się ostatni wywód Jaśka.
Moderator: Moderatorzy
Na bazie tego co napisałeś, mam następujące wniosek:JAsiek. pisze: ↑środa 18 kwietnia 2018, 13:52 To może zróbmy tak: podzielmy decyzję o kryteriach dla zakładających geościeżki na trzy kroki: CZY->JAKIE->ILE.
....
NAJWAŻNIEJSZE jest jednak dla mnie to, aby można było sobie wybrać samemu drogę dojścia do celu, jakim jest założenie pierwszej geościeżki. Nie udało mi się znaleźć rozwiązania uniwersalnego dlatego proponuję dywersyfikację kryteriów. Niech każdy gra swoją strategią, jak w dobrze zbalansowanej grze planszowej.
Takie coś w zasadzie jest teraz dostępne tylko nazywa się inaczej - mentor
Ja, bo mi kiedyś Łza przysłał algorytm wyliczania tych punktów.
A ja myślę, że tak nie jest. I co?
Nie wiedziałem, że widziałeś moje pierwsze skrzynki:) Droga do tego do, co jest teraz zaczęła się tylko i wyłącznie od postanowienia niezakopywania skrzynek. Logbooki - gdyby zszywki nie rdzewiały, pewnie dalej wyglądałyby normalnie. Skoro już zacząłem szyć, a w tutorialach były sposoby na fajne okładki...Sorry ale nie każdy rodzi się "Parlando" (sorry za zwrot), by od razu tworzyć kapitalne rzeczy!
Dokładnie mam takie samo wrażenie. Nawet spotkałem się ze zdaniem użytkownika początkującego, ale mającego już pewien dorobek: "mam pomysł na fajny cykl keszy (faktycznie były ciekawe, zainspirowane literaturą), ale mam pomysłów na fajne patenty, węc na razie poczekam". I tak do tej pory nie powstał ten cykl i zapewne nie powstanie, bo osoba przestała keszować.
Tutaj ten człowiek z GC trochę się pomylił. Tam też są obrazki (Souvenirs), są inicjatywy "zachęcające" do pewnych działań (ostatnio coś związanego z planetami czy gwiazdami, nie wiem o co chodzi, ale ludzie szaleją...). Jest pogoń za FTF-ami, zwłaszcza wśród posiadaczy premium, przy której wyścigi na OC wyglądają naprawdę bardzo niewinnie. I jest przede wszystkim "Project Geocaching", który nakręcił zdobywanie statów w bardzo różnych kierunkach: badże, matriksy, FTF-y itp. I gwiazdki jak najbardziej się liczą, tylko w odróżnieniu od OC nie wszyscy mają prawo je przyznawać.karwdo pisze: ↑czwartek 19 kwietnia 2018, 02:20 "To nie kwestia kasy, kont premium... znam wasz serwis i to co nas odróżnia, to fakt, że Wy macie te kolorowe obrazki, my nie... my szukamy skrzynek, a wy przypinacie sobie ordery. My nie liczymy gwiazdek, my liczymy odwiedzone miejsca, odkryte historie"
Pogoń za FTFami, to ABSOLUTNIE KAPITALNA SPRAWA... sami wiemy jaką to frajdę sprawiało, być gdzieś przed kimś innym...to jednak w żaden sposób nie wpłynie na zanik zainteresowania, może tylko pomócrapotek pisze: ↑czwartek 19 kwietnia 2018, 10:02
Tutaj ten człowiek z GC trochę się pomylił. Tam też są obrazki (Souvenirs), są inicjatywy "zachęcające" do pewnych działań (ostatnio coś związanego z planetami czy gwiazdami, nie wiem o co chodzi, ale ludzie szaleją...). Jest pogoń za FTF-ami, zwłaszcza wśród posiadaczy premium, przy której wyścigi na OC wyglądają naprawdę bardzo niewinnie. I jest przede wszystkim "Project Geocaching", który nakręcił zdobywanie statów w bardzo różnych kierunkach: badże, matriksy, FTF-y itp. I gwiazdki jak najbardziej się liczą, tylko w odróżnieniu od OC nie wszyscy mają prawo je przyznawać.