karwdo pisze: ↑wtorek 17 kwietnia 2018, 21:00
Taką widzę rolę Przewodników. I jeśli coś jest martwe, to moim zdaniem wszelkie twory typu Wiki, forum etc. NIC TAK NIE ZADZIAŁA JAK CZŁOWIEK:)
Ani to Twój wątek wyborczy, ani temat Przewodników, więc sobie to zostawmy na kiedy indziej. Ja z absolutnie całą pewnością nie byłbym na OC, gdyby mnie jakiś Przewodnik molestował o wspólne wyjście na kesze. Uznałbym ten serwis za bandę wariatów (z resztą - dość słusznie

). Albo za sektę - jedna taka chodzi po domach i pyta czy nie masz ochoty porozmawiać na ważny dla nich temat.
Idąc tropem likwidacji limitów wywalmy więc WSZELKIE LIMITY.
Karwdo - rozmawiajmy proszę merytorycznie. Chyba, że Ci się argumenty skończyły.
Zasadniczo po co np. w wyborach wymóg V poziomu w osiągnięciach?
No właśnie...
Takie same są wymagania co do COG jak i... do założenia Geościeżki. Tu i tu trzeba 500 znalezień. A waga jednego (kilka keszy połaczonych razem) nijak się ma do wagi drugiego.
Właśnie po to są limity (rozsądne), by móc zapoznać się z zabawą, wczuć w klimat, zebrać podstawy. Jak człowiek liter nie zna, nie napisze wypracowania.
Yyyyyyyyyyyyy......
To znaczy - w szkole ZAKAZUJĄ pisania czegokolwiek, póki się nie nauczysz wszystkich liter???
To działa DOKŁADNIE ODWROTNIE! Dawno temu moja córka w przedszkolu (założę się, że w tym samym do którego chodziła Twoja córka) chodziła na rozszerzony angielski. Uczono ich piosenek bez rozumienia czegokolwiek. Dzieciaki śpiewały teksty, które z poprawnym angielskim nie miały wiele wspólnego - nawet nie wiedziałem co mi Gabi śpiewała w domu. I... dzięki temu szybko się osłuchała z językiem i szybko go nauczyła. Dlatego, że żaden wariat nie zabronił jej śpiewać, mówić, pisać. Limity to zła droga! Człowiek nie uczy się szybciej dzięki limitom, tylko wolniej. To działa odwrotnie.
Ludziska - spójrzcie wreszcie na OC oczami nowego keszera. Nie starego zgreda, który jest do wszystkiego przyzwyczajony i status quo uznaje za coś oczywistego. Miejmy odwagę kwestionować status quo. To właśnie robią dzieciaki, które w niezwykły sposób odkrywają świat.
(sformułowanie "stary zgred" nie miało kogokowiek obrazić, ani nie jest personalnie skierowane w niczyją stronę. Czasami mam po prostu wrażenie, że wydaje NAM (mnie też) się, że pozjadaliśmy wszystkie rozumy, bo mamy znalezione x tysięcy keszy. A czasami trzeba zrobić reset, wywalić myślenie schematami i zobaczyć, co PRZESZKADZA w keszowaniu nowym uczestnikom. Limity z pewnością PRZESZKADZAJĄ.)
PS: Czy wiecie że
w OC DE nikt nie weryfikuje 3 pierwszych skrzynek? Ktoś chce założyć skrzynkę, to ją publikuje. I co? Wyobrażacie to sobie? OC DE zdechło przez to? Nie - rozwijają się szybciej od nas!
PPS: We wszystkich krajach oprócz OC PL dostępne są wirtuale. Z
wyeliminowanymi wadami naszych wirtuali. Polacy jako jedyni odgórnie wycięli wszystko "dla dobra Społeczności". A we WSZYSTKICH pozostałych krajach dla tego samego dobra Społeczności nie ma takich limitów.
PPPS:
W OC DE mam 0 znalezień i mogę założyć swojego pierwszego kesza. Który zostanie natychmiast opublikowany bez jakiejkolwiek weryfikacji. I świat się nie skończył...

- ocde.png (91.99 KiB) Przejrzano 814 razy