Problem ze stroną Opencaching
Moderator: Moderatorzy
-
- Bywalec
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Problem ze stroną Opencaching
Od paru dni mam problem z serwisem Opencaching.pl na jednym z komputerów. Mam na nim zainstalowane dwie przeglądarki: Google Chrome i Firefox. Na google chrome mogę się zalogować bez problemu, przeglądać mapy itd ale jest problem z wyszukiwarką skrzynek. Otóż w momencie gdy chcę wyszukiwać wg podstawowych parametrów np dla wybranego województwa po kliknięciu na przycisk Szukaj (klikam na pewno na dobry przycisk umieszczony w tej własnie sekcji znajdującej się na samej górze otrzymuje komunikat nastepującej treści:
Komunikat ze strony Opencahing.pl:
Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!
Komunikat o tyle dziwny, że w sekcji położnej najwyżej nie ma żadnego pola z nazwą, takie pola znajduje się jesli wyszukuje się np po nazwie skrzynki, właścicielu itp, które są na stronie niżej. Ale te sekcje mają swoje przyciski Szukaj z których nie korzystam. Chciałem być sprytny i wprowadziłem w inne pola jakieś znaki licząc na to, że po kliknięciu tego Szukaj u góry zadziała, ale niestety nie.
Z kolei na Firefox mam taki problem, że nie mogę się zalogować. Wpisuję poprawny login i hasło, klikam Zaloguj i nic kompletnie się nie dzieje. Jak wpiszę błędny login lub hasło to przekierowuje mnie na stronę informującą o błędnych danych, a jak poprwane to praktycznie nie ma reakcji, dalej jestem niezalogowany.
EDIT:
Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz na drugim kompie. W google chrome to samo, wyszukiwarka nie działa. W firefox jest ok tzn mogę się zalogować wiec to pewnie kwestia jakichś ustawień, albo dodatków.
Komunikat ze strony Opencahing.pl:
Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!
Komunikat o tyle dziwny, że w sekcji położnej najwyżej nie ma żadnego pola z nazwą, takie pola znajduje się jesli wyszukuje się np po nazwie skrzynki, właścicielu itp, które są na stronie niżej. Ale te sekcje mają swoje przyciski Szukaj z których nie korzystam. Chciałem być sprytny i wprowadziłem w inne pola jakieś znaki licząc na to, że po kliknięciu tego Szukaj u góry zadziała, ale niestety nie.
Z kolei na Firefox mam taki problem, że nie mogę się zalogować. Wpisuję poprawny login i hasło, klikam Zaloguj i nic kompletnie się nie dzieje. Jak wpiszę błędny login lub hasło to przekierowuje mnie na stronę informującą o błędnych danych, a jak poprwane to praktycznie nie ma reakcji, dalej jestem niezalogowany.
EDIT:
Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz na drugim kompie. W google chrome to samo, wyszukiwarka nie działa. W firefox jest ok tzn mogę się zalogować wiec to pewnie kwestia jakichś ustawień, albo dodatków.
- chinczyk
- Wyjadacz
- Podziękował;: 146 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
- Kontakt:
Re: Problem ze stroną Opencaching
Usuń wszystkie ciastka i pliki tymczasowe z obu przeglądarek , zaloguj się jeszcze raz i zobacz czy nastąpi poprawa.
-
- Bywalec
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Niestety nic nie pomogło czyszczenie plików tymczasowych i usuwanie ciasteczek. Co ciekawe w stosunku do pierwszego mojego posta sytuacja zmieniła się, bo w tej chwili wyszukiwarka mi nie działa w żadnej z trzech przeglądarek: Chrome, Firefox i IE 11. W każdej z nich po kliknięciu na Szukaj wyskakuje okienko z informacją: Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!
JEśli chodzi o szczegóły wyboru:
odznaczam wszystkie opcje w sekcji "Pominąć skrzynki", wszystkie kolejne opcje pozostawiam domyślne czyli bez wykluczeni, wybieram kraj Polska i dowolne województwo. Nie zaznaczam opcji pokaż na mapie. Po kliknięciu w Szukaj w tej sekcji jest jak pisałem niezależnie od tego w której z przeglądarek rto robię. Na dwóch innych komputerach jest identycznie więć na ten moment straciłem możliwość generowania listy skrzynek wg województwa
odznaczam wszystkie opcje w sekcji "Pominąć skrzynki", wszystkie kolejne opcje pozostawiam domyślne czyli bez wykluczeni, wybieram kraj Polska i dowolne województwo. Nie zaznaczam opcji pokaż na mapie. Po kliknięciu w Szukaj w tej sekcji jest jak pisałem niezależnie od tego w której z przeglądarek rto robię. Na dwóch innych komputerach jest identycznie więć na ten moment straciłem możliwość generowania listy skrzynek wg województwa

- chinczyk
- Wyjadacz
- Podziękował;: 146 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
- Kontakt:
Ok , a jesteś może w stanie, przetestować działanie na zupełnie innym dostawcy internetu , ew. czy jesteś w stanie zmienić sobie ustawienia DNS w konfiguracji sieci Twojego komputera ? Jeżeli by Ci się to udało wykonać to jeszcze raz to co zrobiłeś wyżej i test .
- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 410 razy
Potwierdzam, też mam takie objawy, ale jak w następnej sekcji wpisałem sobie "a" (losowo wybrany znak) i kliknąłem szukaj w sekcji powyżej to poszukałoKipcior pisze:Niestety nic nie pomogło czyszczenie plików tymczasowych i usuwanie ciasteczek. Co ciekawe w stosunku do pierwszego mojego posta sytuacja zmieniła się, bo w tej chwili wyszukiwarka mi nie działa w żadnej z trzech przeglądarek: Chrome, Firefox i IE 11. W każdej z nich po kliknięciu na Szukaj wyskakuje okienko z informacją: Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!

Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

-
- Bywalec
- Podziękował;: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
pasuje mi temat to nowego nie będę zakładać
mam problem z logowaniem się na androidzie
gdy chce zalogować się nie na mobilnej wersji strony tylko pełnej zawsze wyskakuje mi błąd logowania - błędne hasło/lub login
nie mam tego problemu na innych urządzeniach ani w wersji mobilnej
nie dało by się czegoś z tym zrobić? wersja mobilna nie zawsze daję radę...
gdy chce zalogować się nie na mobilnej wersji strony tylko pełnej zawsze wyskakuje mi błąd logowania - błędne hasło/lub login
nie mam tego problemu na innych urządzeniach ani w wersji mobilnej
nie dało by się czegoś z tym zrobić? wersja mobilna nie zawsze daję radę...
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 252 razy
- Otrzymał podziękowań: 308 razy
O ile dobrze kojarzę miałem podobny problem, do nazwy użytkownika lub hasła domyślnie dodawana była spacja, która uniemożliwia logowanie. Zwróć na to uwagę.lilium pisze:pasuje mi temat to nowego nie będę zakładać
- Za ten post autor Pawel brasia otrzymał podziękowanie:
- lilium
- Doc_with_the_dog
- Forumator
- Podziękował;: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 115 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak jak mówi brasia. Spacja wskakuje samoczynnie. To samo zjawisko występuje w wyszukiwarce, gdy chcemy znleźć kesza po nazwie. Irytujące do bólu, ale co zrobić....
Chciałbym iść do nieba ze względu na klimat, ale wolę do piekła ze względu na towarzystwo.
- Ranwers
- Forumator
- Podziękował;: 133 razy
- Otrzymał podziękowań: 191 razy
Wytrymować polaDoc_with_the_dog pisze:Irytujące do bólu, ale co zrobić....

Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Boguś z Polska
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Panowie, a na jakiej przeglądarce, i jak to robicie? Ja przed chwilą sprawdzałem na Operze, Operze Classic, i Chrome na Androidzie. Na stronie głównej, w prawym górnym rogu wpisałem swój login, następnie uderzyłem w pole hasło (nie naciskałem na klawiaturze Idź), wpisałem hasło, uderzyłem w przycisk Zaloguj, no i działa bez problemu.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/
- Pawel brasia
- Forumator
- Boguś z Polska
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
To pewnie Windows Mobile albo Symbian. Niestety, nie mam jak sprawdzić. Formularz logowania (zarówno http://opencaching.pl/login.php, jak i ten u góry po prawej) jest tak prosty - żadnego JavaScriptu, że nie mam pojęcia, co by mogło w nim nie działać :/
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 410 razy
Może to kwestia programu do wprowadzania znaków typu swype i on dodaje spacje?
Poczytaj zanim się zapytasz

- Pawel brasia
- Forumator
Nie, android.Boguś z Polska pisze:To pewnie Windows Mobile albo Symbian.
Znaki wprowadzam z klawiatury i wiem, że jeśli coś "nie wchodzi" trzeba skasować ostatni znak-spację i działa