Problem ze stroną Opencaching

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Kipcior
Bywalec
Posty: 59
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 18:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Kipcior »

Od paru dni mam problem z serwisem Opencaching.pl na jednym z komputerów. Mam na nim zainstalowane dwie przeglądarki: Google Chrome i Firefox. Na google chrome mogę się zalogować bez problemu, przeglądać mapy itd ale jest problem z wyszukiwarką skrzynek. Otóż w momencie gdy chcę wyszukiwać wg podstawowych parametrów np dla wybranego województwa po kliknięciu na przycisk Szukaj (klikam na pewno na dobry przycisk umieszczony w tej własnie sekcji znajdującej się na samej górze otrzymuje komunikat nastepującej treści:

Komunikat ze strony Opencahing.pl:
Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!

Komunikat o tyle dziwny, że w sekcji położnej najwyżej nie ma żadnego pola z nazwą, takie pola znajduje się jesli wyszukuje się np po nazwie skrzynki, właścicielu itp, które są na stronie niżej. Ale te sekcje mają swoje przyciski Szukaj z których nie korzystam. Chciałem być sprytny i wprowadziłem w inne pola jakieś znaki licząc na to, że po kliknięciu tego Szukaj u góry zadziała, ale niestety nie.

Z kolei na Firefox mam taki problem, że nie mogę się zalogować. Wpisuję poprawny login i hasło, klikam Zaloguj i nic kompletnie się nie dzieje. Jak wpiszę błędny login lub hasło to przekierowuje mnie na stronę informującą o błędnych danych, a jak poprwane to praktycznie nie ma reakcji, dalej jestem niezalogowany.

EDIT:

Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz na drugim kompie. W google chrome to samo, wyszukiwarka nie działa. W firefox jest ok tzn mogę się zalogować wiec to pewnie kwestia jakichś ustawień, albo dodatków.

Kipcior
Bywalec
Posty: 59
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 18:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Kipcior »

Podbijam swój włąsny temat, bo w tej chwili tren sam problem mam po aktualizaxji Firefox do najnowszej wersji :(

Awatar użytkownika
chinczyk
Wyjadacz
Posty: 458
Rejestracja: środa 12 października 2011, 00:20
Podziękował;: 146 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Kontakt:

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: chinczyk »

Usuń wszystkie ciastka i pliki tymczasowe z obu przeglądarek , zaloguj się jeszcze raz i zobacz czy nastąpi poprawa.
Obrazek

Kipcior
Bywalec
Posty: 59
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 18:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Kipcior »

Niestety nic nie pomogło czyszczenie plików tymczasowych i usuwanie ciasteczek. Co ciekawe w stosunku do pierwszego mojego posta sytuacja zmieniła się, bo w tej chwili wyszukiwarka mi nie działa w żadnej z trzech przeglądarek: Chrome, Firefox i IE 11. W każdej z nich po kliknięciu na Szukaj wyskakuje okienko z informacją: Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!

JEśli chodzi o szczegóły wyboru:
odznaczam wszystkie opcje w sekcji "Pominąć skrzynki", wszystkie kolejne opcje pozostawiam domyślne czyli bez wykluczeni, wybieram kraj Polska i dowolne województwo. Nie zaznaczam opcji pokaż na mapie. Po kliknięciu w Szukaj w tej sekcji jest jak pisałem niezależnie od tego w której z przeglądarek rto robię. Na dwóch innych komputerach jest identycznie więć na ten moment straciłem możliwość generowania listy skrzynek wg województwa :(

Awatar użytkownika
chinczyk
Wyjadacz
Posty: 458
Rejestracja: środa 12 października 2011, 00:20
Podziękował;: 146 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Kontakt:

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: chinczyk »

Ok , a jesteś może w stanie, przetestować działanie na zupełnie innym dostawcy internetu , ew. czy jesteś w stanie zmienić sobie ustawienia DNS w konfiguracji sieci Twojego komputera ? Jeżeli by Ci się to udało wykonać to jeszcze raz to co zrobiłeś wyżej i test .
Obrazek

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1988
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 121 razy
Otrzymał podziękowań: 410 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: krystiant »

Kipcior pisze:Niestety nic nie pomogło czyszczenie plików tymczasowych i usuwanie ciasteczek. Co ciekawe w stosunku do pierwszego mojego posta sytuacja zmieniła się, bo w tej chwili wyszukiwarka mi nie działa w żadnej z trzech przeglądarek: Chrome, Firefox i IE 11. W każdej z nich po kliknięciu na Szukaj wyskakuje okienko z informacją: Proszę w polu nazwa wprowadzić wartość!

JEśli chodzi o szczegóły wyboru:
odznaczam wszystkie opcje w sekcji "Pominąć skrzynki", wszystkie kolejne opcje pozostawiam domyślne czyli bez wykluczeni, wybieram kraj Polska i dowolne województwo. Nie zaznaczam opcji pokaż na mapie. Po kliknięciu w Szukaj w tej sekcji jest jak pisałem niezależnie od tego w której z przeglądarek rto robię. Na dwóch innych komputerach jest identycznie więć na ten moment straciłem możliwość generowania listy skrzynek wg województwa :(
Potwierdzam, też mam takie objawy, ale jak w następnej sekcji wpisałem sobie "a" (losowo wybrany znak) i kliknąłem szukaj w sekcji powyżej to poszukało :D Wyszło mi, że w opolskim mam jeszcze 166 keszy do znalezienia...
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

lilium
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: środa 17 sierpnia 2011, 22:12
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: lilium »

pasuje mi temat to nowego nie będę zakładać

mam problem z logowaniem się na androidzie
gdy chce zalogować się nie na mobilnej wersji strony tylko pełnej zawsze wyskakuje mi błąd logowania - błędne hasło/lub login
nie mam tego problemu na innych urządzeniach ani w wersji mobilnej

nie dało by się czegoś z tym zrobić? wersja mobilna nie zawsze daję radę...
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1796
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 252 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Pawel brasia »

lilium pisze:pasuje mi temat to nowego nie będę zakładać

mam problem z logowaniem się na androidzie
gdy chce zalogować się nie na mobilnej wersji strony tylko pełnej zawsze wyskakuje mi błąd logowania - błędne hasło/lub login
O ile dobrze kojarzę miałem podobny problem, do nazwy użytkownika lub hasła domyślnie dodawana była spacja, która uniemożliwia logowanie. Zwróć na to uwagę.
Za ten post autor Pawel brasia otrzymał podziękowanie:
lilium
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Doc_with_the_dog
Forumator
Posty: 952
Rejestracja: niedziela 26 września 2010, 09:28
Podziękował;: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 115 razy
Kontakt:

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Doc_with_the_dog »

Dokładnie tak jak mówi brasia. Spacja wskakuje samoczynnie. To samo zjawisko występuje w wyszukiwarce, gdy chcemy znleźć kesza po nazwie. Irytujące do bólu, ale co zrobić....
Chciałbym iść do nieba ze względu na klimat, ale wolę do piekła ze względu na towarzystwo.

Awatar użytkownika
Ranwers
Forumator
Posty: 807
Rejestracja: wtorek 30 marca 2010, 15:52
Podziękował;: 133 razy
Otrzymał podziękowań: 191 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Ranwers »

Doc_with_the_dog pisze:Irytujące do bólu, ale co zrobić....
Wytrymować pola ;-)
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Boguś z Polska »

Panowie, a na jakiej przeglądarce, i jak to robicie? Ja przed chwilą sprawdzałem na Operze, Operze Classic, i Chrome na Androidzie. Na stronie głównej, w prawym górnym rogu wpisałem swój login, następnie uderzyłem w pole hasło (nie naciskałem na klawiaturze Idź), wpisałem hasło, uderzyłem w przycisk Zaloguj, no i działa bez problemu.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1796
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 252 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Pawel brasia »

U mnie na Opera Mobile.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Boguś z Polska »

To pewnie Windows Mobile albo Symbian. Niestety, nie mam jak sprawdzić. Formularz logowania (zarówno http://opencaching.pl/login.php, jak i ten u góry po prawej) jest tak prosty - żadnego JavaScriptu, że nie mam pojęcia, co by mogło w nim nie działać :/
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1988
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 121 razy
Otrzymał podziękowań: 410 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: krystiant »

Może to kwestia programu do wprowadzania znaków typu swype i on dodaje spacje?
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1796
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 252 razy
Otrzymał podziękowań: 308 razy

Re: Problem ze stroną Opencaching

Post autor: Pawel brasia »

Boguś z Polska pisze:To pewnie Windows Mobile albo Symbian.
Nie, android.
Znaki wprowadzam z klawiatury i wiem, że jeśli coś "nie wchodzi" trzeba skasować ostatni znak-spację i działa :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ