Temat był poruszany przy okazji wyporów do RR, ale ponieważ za polityką nie przepadam

Pytanie jest takie: czy informacje czy dana skrzynka jest przez kogoś ignorowana powinna być jawna (t.j. podawana w statystykach skrzynki np. pomiędzy liczbą komentarzy a liczbą obserwatorów) czy, też tak jak jest to na chwilę obecną, pozostać ukryta (o ignorowaniu wie tylko "ignorator")?
Osobiście jestem za tą pierwszą opcją (inaczej bym przecież tego tematu nie poruszał), ponieważ:
- taka informacja to dodatkowy sygnał, oprócz oceny, że dany rodzaj skrzynki nie odpowiada ludziom, więc może założyciel otrzymawszy dużo "ignorów", zastanowi się drugi raz zanim założy coś podobnego,
- statystyka " ignorowana X razy" zliczałaby tylko użytkowników którzy skrzynkę nie znaleźli (do dyskusji ewentualnie), tak więc oprócz komentarzy od znalazców byłby to głos (anonimowy) tych co nie podejmą próby podjęcia ze względu na opis (np. w ich odczuciu zbyt obraźliwy) lub lokalizację (np. w ich odczuciu, zbyt niebezpieczną) itp. Ktoś zaoponuje, że od tego są komentarze, ale one mogę być przecież usuwane przez właściciela.
Przejrzałem kod i zmiany w systemie to kwestia 5 minut pracy (oprócz tłumaczenia słowa "ignorowana" na kilka języków, ale od czego jest Wujek Translator - może nie być dokładnie, ale na pewno śmiesznie

Informacja o ilości "ignorów" dla skrzynki byłaby anonimowa tj. nie podawałaby nicków "ignoratorów" (tak jak przy obserwatorach).
Co o tym myślicie?