Gdyby Ci się zechciało przeczytać pomoc do geoŚcieżek to byś wiedział, że od początku pisało, że limity mogą ulec zmianie. I nadal tak pisze.Zuber pisze:Dlaczego ograniczone zostało zakładanie mniejszych geościeżek i dlaczego zostało zrobione to tak nagle i bez zapowiedzi?
Uwierz mi, jakbym chciał założyć koledze geoŚcieżkę która ma 1 skrzynkę, to żadne limity by mnie nie powstyrzymały.. Więc nie wiem po co miałbym robić takie ceregiele.Mam wrażenie, że czas do tej pory był jedynie na zarejestrowanie już istniejących projektów, które później nie łapałyby się pod wymaganą ilość.
Moduł dopiero co powstał - więc nie było i nadal nie ma pewności jak się zachowa czynnik ludzki. Muszę reagować na ten czynnik, żeby to narzędzie się nadal nadawało do tego, do czego je zaprojektowano. Taki przyrost GŚ był dla mnie sporym zakoczeniem.
Limit powiększyłem bo widzę, że conieco idą GŚ w złym kierunku - za dużo GŚ które powiiny być multakami. Gdyby limit zostawić, za pół roku byłaby poważnie zachwiana równowaga: mielibyśmy około 200-300 GŚ po 5-8 skrzynek i pewnie koło 10-15 GŚ powyżej 30 keszy. Nie o to chodzi, żeby robić z każdego multaka GŚ. GŚcieżkami powinny być serie, które są naprawdę warte przejechania na drugi koniec Polski - takie jak WLKP, PPL, IPL, Orawa, GO, Ślunski pyrlik i młotek itp.
System jest tak wykonany, że teraz w każdej chwili można zmienić limit, czy to w górę czy to w dół, z zachowaniem wstecznej komatybilności.
Zobaczymy, moduł jest świerzutki więc dopiero musimy się wszyscy nauczyć jego "fizyki". Musimy zobaczyć, jak zachować równowagę między przejrzystością, utylitarnością i noawym zjawiskiem "parciem na posiadanie geoŚcieżki. Uważam, że naprawdę nie chodzi o to żeby powstało 400 GŚ po 10 keszy, chodzi o to żeby było moduł trzymał przejrzystość - kilkadziesiąt dużych GŚ to optimum dla tego narzędzia.meteor2017 pisze:ale obecne podwyższenie minimalnej liczby skrzynek do 25, to w zasadzie zablokowanie tej funkcjonalności dla większości zainteresowanych i szkoda by było żeby tak to się skończyło.