Fakt, u mnie też od jakiegoś czasu nie działa.Vilku pisze:Może gdzieś już to było, ale czy tylko mi nie wyświetla OSMapy na mapie skrzynek v3 ?
nowa mapa v3
Moderator: Moderatorzy
- meteor2017
- Wyjadacz
- Podziękował;: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: nowa mapa v3
-
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 52 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
Zrobione.
Przy okazji mam prośbę, abyście przysyłali nam takie "grubasy" bezpośrednio na rt@. Nie ugryziemy , a co więcej będziemy wdzięczni.
Z tego co widzę, to mapa nie wyświetlała się już od dobrych parunastu dni.
PS. Na teraz OSM i OSMap czerpią z tych samych źródeł. Niebawem to zmienię.
Przy okazji mam prośbę, abyście przysyłali nam takie "grubasy" bezpośrednio na rt@. Nie ugryziemy , a co więcej będziemy wdzięczni.
Z tego co widzę, to mapa nie wyświetlała się już od dobrych parunastu dni.
PS. Na teraz OSM i OSMap czerpią z tych samych źródeł. Niebawem to zmienię.
Łap chwile ...
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Mały bug, nie wiem czy po stronie serwera czy mojej - okienko ze współrzędnymi przeskoczyło mi z dołu mapy do ok. 1/3 wysokości, przez co wystaje na środku ekranu i trochę drażni
. Screen w załączniku, na czerwono dotychczasowe miejsce wyświetlania się współrzędnych. Windows 7, Chrome 45.

- Załączniki
-
- współrzędne wystają
- mapav3-res.png (494.49 KiB) Przejrzano 2899 razy
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 251 razy
- Otrzymał podziękowań: 306 razy
W dodatku wybór map przeszedł na lewą stronę i przy większym powiększeniu na satelicie nie ma opcji rezygnacji z widoku 45 stopni 

-
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 213 razy
wszyscy to mają bo problem wynika ze zmian wprowadzonych przez google do najnowszej wersji Google Maps API, którego używamy...
(niemniej: ...niech żywi nie tracą nadziei..)
(niemniej: ...niech żywi nie tracą nadziei..)
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
O, a z kolei pod Firefoksem wygląda jak dawniej. Przypadek to czy cicha poprawka? 
EDIT: A jednak poprawka, pod Chromem też już znów jest ładnie. Dzięki, ekipo techniczna!

EDIT: A jednak poprawka, pod Chromem też już znów jest ładnie. Dzięki, ekipo techniczna!

Ostatnio zmieniony środa 30 września 2015, 14:33 przez pwk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 251 razy
- Otrzymał podziękowań: 306 razy
-
- Rada Techniczna
kafelki mapy OSMapa lecą z serwisu: openstreetmap.pl, który zdaje się aktualnie nie odpowiadać - jak ruszy wszystko powinno wrócić do normy.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Mam pytanie odnośnie mapki geościeżek. Czy można wprowadzić powiększenie typu pełne okno, taki sam jak w mapie keszy?
-
- Rada Techniczna
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodziło, ale ja w dłuższej perspektywie chciałbym zrobić prezentację geościeżek na mapie_v3 - ale kiedy się to ostatecznie uda jeszcze nie wiem 
Na tę chwilę zrobiłem już działający filtr (jeszcze nie zintegrowany z intefejsem geosciezek - więc traktuj to jako "work-in-progress") prezentacji keszy z wybranej geościeżki na standardowej mapie_v3. Żeby zobaczyć taki efekt trzeba dodać sobie ręcznie parametr w url mapy - przykład:
dla geościeżki zamkowej (id=178): http://opencaching.pl/cachemap-full.php?pt=178
Id można odczytać z url geościeżki z parametru np. http://opencaching.pl/powerTrail.php?pt ... ptrail=178
Wtedy na mapie mamy dodatkowy filtr na kesze tylko z tej geościezki - wszystkie pozostałe filtry (znalezione, typ kesza etc. działają normalnie).

Na tę chwilę zrobiłem już działający filtr (jeszcze nie zintegrowany z intefejsem geosciezek - więc traktuj to jako "work-in-progress") prezentacji keszy z wybranej geościeżki na standardowej mapie_v3. Żeby zobaczyć taki efekt trzeba dodać sobie ręcznie parametr
Kod: Zaznacz cały
pt=<ID_GEOŚCIEZKI>
dla geościeżki zamkowej (id=178): http://opencaching.pl/cachemap-full.php?pt=178
Id można odczytać z url geościeżki z parametru
Kod: Zaznacz cały
ptrail
Wtedy na mapie mamy dodatkowy filtr na kesze tylko z tej geościezki - wszystkie pozostałe filtry (znalezione, typ kesza etc. działają normalnie).
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Świetnie! O to właśnie chodzi. Dzięki.
Apetyt rośnie w miarę jedzenia, a skoro już dłubiesz przy GŚ, to może od razu da się coś pokombinować z ikonkami zaliczeń na mapie ścieżek.
Np. dla zaliczonej GŚ, ale bez 100% żółty ptaszek, dla całej - zielony. Idąc dalej - pokaż/ukryj znalezione GŚ.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, a skoro już dłubiesz przy GŚ, to może od razu da się coś pokombinować z ikonkami zaliczeń na mapie ścieżek.
Np. dla zaliczonej GŚ, ale bez 100% żółty ptaszek, dla całej - zielony. Idąc dalej - pokaż/ukryj znalezione GŚ.
- Gryfici.team
- Bywalec
- Podziękował;: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Zajebioza! Kurcze, juz wiem czego mi brakowalo!kojoty pisze:

Pozdrawiam