nowa mapa v3

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
meteor2017
Wyjadacz
Posty: 235
Rejestracja: piątek 18 września 2009, 15:46
Podziękował;: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: meteor2017 »

Vilku pisze:Może gdzieś już to było :oops: , ale czy tylko mi nie wyświetla OSMapy na mapie skrzynek v3 ?
Fakt, u mnie też od jakiegoś czasu nie działa.
ObrazekObrazekObrazek

triPPer
Rada Techniczna
Posty: 227
Rejestracja: środa 23 października 2013, 22:03
Podziękował;: 52 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: triPPer »

Zrobione.

Przy okazji mam prośbę, abyście przysyłali nam takie "grubasy" bezpośrednio na rt@. Nie ugryziemy , a co więcej będziemy wdzięczni.

Z tego co widzę, to mapa nie wyświetlała się już od dobrych parunastu dni.

PS. Na teraz OSM i OSMap czerpią z tych samych źródeł. Niebawem to zmienię.
Za ten post autor triPPer otrzymał podziękowanie:
Vilku
Łap chwile ...

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Rob »

Przy okazji zmian, mógłbyś dodać przycisk OSM na małej mapce na stronie widoku kesza?
ObrazekObrazek

pwk
Nowy na forum
Posty: 22
Rejestracja: poniedziałek 21 stycznia 2013, 23:21
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: nowa mapa v3

Post autor: pwk »

Mały bug, nie wiem czy po stronie serwera czy mojej - okienko ze współrzędnymi przeskoczyło mi z dołu mapy do ok. 1/3 wysokości, przez co wystaje na środku ekranu i trochę drażni ;). Screen w załączniku, na czerwono dotychczasowe miejsce wyświetlania się współrzędnych. Windows 7, Chrome 45.
Załączniki
współrzędne wystają
współrzędne wystają
mapav3-res.png (494.49 KiB) Przejrzano 2571 razy

Jano
Wyjadacz
Posty: 426
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 125 razy
Otrzymał podziękowań: 83 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Jano »

Mam to samo. :(
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1788
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Pawel brasia »

W dodatku wybór map przeszedł na lewą stronę i przy większym powiększeniu na satelicie nie ma opcji rezygnacji z widoku 45 stopni :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

kojoty
Rada Techniczna
Posty: 335
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: kojoty »

wszyscy to mają bo problem wynika ze zmian wprowadzonych przez google do najnowszej wersji Google Maps API, którego używamy...
(niemniej: ...niech żywi nie tracą nadziei..)

pwk
Nowy na forum
Posty: 22
Rejestracja: poniedziałek 21 stycznia 2013, 23:21
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: nowa mapa v3

Post autor: pwk »

O, a z kolei pod Firefoksem wygląda jak dawniej. Przypadek to czy cicha poprawka? ;)

EDIT: A jednak poprawka, pod Chromem też już znów jest ładnie. Dzięki, ekipo techniczna! :)
Ostatnio zmieniony środa 30 września 2015, 14:33 przez pwk, łącznie zmieniany 1 raz.

kojoty
Rada Techniczna
Posty: 335
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: kojoty »

poprawka się była zaaplikowała...

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1788
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Pawel brasia »

U mnie coś nie tak, czy mapa OSMapa nie działa?
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

kojoty
Rada Techniczna
Posty: 335
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: kojoty »

kafelki mapy OSMapa lecą z serwisu: openstreetmap.pl, który zdaje się aktualnie nie odpowiadać - jak ruszy wszystko powinno wrócić do normy.
Pozdrowienia.

areckis
Wyjadacz
Posty: 225
Rejestracja: piątek 14 sierpnia 2015, 12:40
Podziękował;: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: areckis »

Mam pytanie odnośnie mapki geościeżek. Czy można wprowadzić powiększenie typu pełne okno, taki sam jak w mapie keszy?

kojoty
Rada Techniczna
Posty: 335
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: kojoty »

Nie wiem czy dokładnie o to ci chodziło, ale ja w dłuższej perspektywie chciałbym zrobić prezentację geościeżek na mapie_v3 - ale kiedy się to ostatecznie uda jeszcze nie wiem :)

Na tę chwilę zrobiłem już działający filtr (jeszcze nie zintegrowany z intefejsem geosciezek - więc traktuj to jako "work-in-progress") prezentacji keszy z wybranej geościeżki na standardowej mapie_v3. Żeby zobaczyć taki efekt trzeba dodać sobie ręcznie parametr

Kod: Zaznacz cały

pt=<ID_GEOŚCIEZKI>
w url mapy - przykład:
dla geościeżki zamkowej (id=178): http://opencaching.pl/cachemap-full.php?pt=178
Id można odczytać z url geościeżki z parametru

Kod: Zaznacz cały

ptrail
np. http://opencaching.pl/powerTrail.php?pt ... ptrail=178

Wtedy na mapie mamy dodatkowy filtr na kesze tylko z tej geościezki - wszystkie pozostałe filtry (znalezione, typ kesza etc. działają normalnie).
Za ten post autor kojoty otrzymał podziękowanie:
areckis

areckis
Wyjadacz
Posty: 225
Rejestracja: piątek 14 sierpnia 2015, 12:40
Podziękował;: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: areckis »

Świetnie! O to właśnie chodzi. Dzięki. :)

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, a skoro już dłubiesz przy GŚ, to może od razu da się coś pokombinować z ikonkami zaliczeń na mapie ścieżek.
Np. dla zaliczonej GŚ, ale bez 100% żółty ptaszek, dla całej - zielony. Idąc dalej - pokaż/ukryj znalezione GŚ.

Awatar użytkownika
Gryfici.team
Bywalec
Posty: 73
Rejestracja: czwartek 03 grudnia 2015, 17:59
Podziękował;: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Gryfici.team »

kojoty pisze:
Zajebioza! Kurcze, juz wiem czego mi brakowalo! ;) dzieki i czekam na wdrozenie 'na stale' :)

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ