nowa mapa v3

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14
Podziękował;: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: DriadaK »

Czy to było w filtrze na mapie, czy też po prostu w wyświetlanej chmurce... Nie pamiętam już. Ale pamiętam, że łatwiej było szukać keszy, w których mogłam umieścić geokrety.

Ale Twój pomysł na wyszukiwanie takich skrzynek też jest dobry. Dzięki! :)
Poćwiczymy - zobaczymy :D
Obrazek Obrazek

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19
Podziękował;: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Teokryt »

Taki pomysł "for fun" do nowej mapy. Na geokretach możemy prześledzić ścieżkę geokreta gdzie był, więc czemu by tego nie zaimplementować dla użytkownika który w jakiej kolejności jakie kesze odwiedzał, dane już są tylko miedzy kolejno odwiedzanymi keszami należało by rysować kreski z możliwością "odtworzenia ścieżki". Kolor ścieżki w zależności od logu kesza do którego zmierzamy.

Awatar użytkownika
maryush
Forumator
Posty: 986
Rejestracja: czwartek 07 kwietnia 2011, 13:13
Podziękował;: 119 razy
Otrzymał podziękowań: 255 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: maryush »

Nie wiem jak u Was, ale u mnie przestało działać na Mapie 3 zoomowanie (na + i na -) mapy pokrętłem myszki. Dla porównania na samej mapie Googla działa jak zawsze - pokręcam i zoomuje. A na OC przestało. Internet Explorer 11.
Coś ktoś?

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1141
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Podziękował;: 122 razy
Otrzymał podziękowań: 143 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: łowca »

maryush pisze: Coś ktoś?
Tak, google zmieniło API
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

Pawello
Stały bywalec
Posty: 114
Rejestracja: niedziela 19 sierpnia 2012, 15:20
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Pawello »

Wyszukiwanie po wpisaniu nazwy miasta też zeżarło.

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk »

Cześć!
maryush pisze:Nie wiem jak u Was, ale u mnie przestało działać na Mapie 3 zoomowanie (na + i na -) mapy pokrętłem myszki. Dla porównania na samej mapie Googla działa jak zawsze - pokręcam i zoomuje. A na OC przestało. Internet Explorer 11.
Coś ktoś?
Sprawdziłem przed chwilą - na Firefoxie 25, Chrome 31 i IE 8 działa dobrze. Nie małem jeszcze okazji sprawdzić na IE 11 - możliwe, że problem dotyczy tylko tej wersji.

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel »

Też mam Chrome 31. Zoomowanie działa, wyszukiwanie niestety nie.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Jano
Wyjadacz
Posty: 426
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 125 razy
Otrzymał podziękowań: 83 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Jano »

W Operze 12 zoomowanie działa, ale wcięło polskie znaki w oknie informacji o skrzynce:
v3.JPG
v3.JPG (21.11 KiB) Przejrzano 1935 razy
A tak przy okazji, czy w tym oknie, obok oceny opisowej skrzynki nie można by dodać ocenę punktową (w postaci cyfrowej)? Brakuje mi tej funkcjonalności na v3.

Edit: wyszukiwanie nie działa.
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk »

Cześć!
wrygiel pisze:Też mam Chrome 31. Zoomowanie działa, wyszukiwanie niestety nie.
Potwierdzam problem z wyszukiwaniem. W tym miejscu korzystamy z baaardzo przestarzałej funkcji Google. Gdy poprzednio (we wrześniu) mapa przestała działać, to chciałem to zmienić, ale wtedy udało się jeszcze "załatać" problem. Zajmę się tym w najbliższym czasie...

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19
Podziękował;: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Teokryt »

Byłbym wdzięczny gdyby przy podglądaniu mapy ze strony kesza pokazywała sie "spersonalizowana mapa v3 pokazująca kesza. O coc hodzi? żeby były zaznaczone moje kesze, kesze znalezione. Wtedy nie bede zastanawiał się"co to za kesze jeszcze zostały obok" anie to mam. Nawet przy planowaniu podejmowania konkretnego kesza bede mogł zweryfikować co jest w oklicy.

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1828
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 132 razy
Otrzymał podziękowań: 205 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: ronja »

W IE11 przestało działać "zoomowanie" mapy myszką :( Komentarze o "bezsensie" IE już znam :evil:
Obrazek Obrazek

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk »

Cześć!
ronja pisze:W IE11 przestało działać "zoomowanie" mapy myszką :( Komentarze o "bezsensie" IE już znam :evil:
Ten problem był już zgłaszany. Sprawdziłem, że na IE8 i IE10 działa dobrze (zakładam, że na IE9 też). Jeszcze nie znalazłem czasu, żeby sprawdzić na IE11 - obawiam się, że problem musi poczekać co najmniej do końca kalendarza adwentowego...

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35
Podziękował;: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: Krysiul »

Musi być jakaś duża jakościowa różnica między IE 10 a IE 11. Mnie uprzedzali w pracy, że aplikacja, której używamy, a która działa tylko na IE (sic!), nie będzie działać na IE 11 i muszę co chwila odmawiać Windowsowi, który mnie molestuje o aktualizację :)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1828
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 132 razy
Otrzymał podziękowań: 205 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: ronja »

Nie ma jak aktualizacje ;) (IE, oczywiście)
Obrazek Obrazek

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk »

Cześć!

Faktycznie był problem z zoom'owaniem za pomocą kółka myszki w IE11 na mapkach Google. Zastosowałem obejście - zoom'owanie powinno już działać (sprawdziłem na IE8, IE10 i IE11). Po świętach postaram się poprawić wyszukiwanie.

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

ODPOWIEDZ