nowa mapa v3

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Re: nowa mapa v3

Post autor: DriadaK » piątek 18 października 2013, 08:01

Czy to było w filtrze na mapie, czy też po prostu w wyświetlanej chmurce... Nie pamiętam już. Ale pamiętam, że łatwiej było szukać keszy, w których mogłam umieścić geokrety.

Ale Twój pomysł na wyszukiwanie takich skrzynek też jest dobry. Dzięki! :)
Poćwiczymy - zobaczymy :D
Obrazek Obrazek

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19

Re: nowa mapa v3

Post autor: Teokryt » sobota 02 listopada 2013, 21:43

Taki pomysł "for fun" do nowej mapy. Na geokretach możemy prześledzić ścieżkę geokreta gdzie był, więc czemu by tego nie zaimplementować dla użytkownika który w jakiej kolejności jakie kesze odwiedzał, dane już są tylko miedzy kolejno odwiedzanymi keszami należało by rysować kreski z możliwością "odtworzenia ścieżki". Kolor ścieżki w zależności od logu kesza do którego zmierzamy.

Awatar użytkownika
maryush
Forumator
Posty: 986
Rejestracja: czwartek 07 kwietnia 2011, 13:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: nowa mapa v3

Post autor: maryush » środa 27 listopada 2013, 09:36

Nie wiem jak u Was, ale u mnie przestało działać na Mapie 3 zoomowanie (na + i na -) mapy pokrętłem myszki. Dla porównania na samej mapie Googla działa jak zawsze - pokręcam i zoomuje. A na OC przestało. Internet Explorer 11.
Coś ktoś?

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1139
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Lokalizacja: N52/E21 + 15km

Re: nowa mapa v3

Post autor: łowca » środa 27 listopada 2013, 09:42

maryush pisze: Coś ktoś?
Tak, google zmieniło API
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

Pawello
Stały bywalec
Posty: 111
Rejestracja: niedziela 19 sierpnia 2012, 15:20

Re: nowa mapa v3

Post autor: Pawello » środa 27 listopada 2013, 10:24

Wyszukiwanie po wpisaniu nazwy miasta też zeżarło.

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk » środa 27 listopada 2013, 10:32

Cześć!
maryush pisze:Nie wiem jak u Was, ale u mnie przestało działać na Mapie 3 zoomowanie (na + i na -) mapy pokrętłem myszki. Dla porównania na samej mapie Googla działa jak zawsze - pokręcam i zoomuje. A na OC przestało. Internet Explorer 11.
Coś ktoś?
Sprawdziłem przed chwilą - na Firefoxie 25, Chrome 31 i IE 8 działa dobrze. Nie małem jeszcze okazji sprawdzić na IE 11 - możliwe, że problem dotyczy tylko tej wersji.

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel » środa 27 listopada 2013, 12:07

Też mam Chrome 31. Zoomowanie działa, wyszukiwanie niestety nie.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Jano
Wyjadacz
Posty: 410
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17

Re: nowa mapa v3

Post autor: Jano » środa 27 listopada 2013, 12:15

W Operze 12 zoomowanie działa, ale wcięło polskie znaki w oknie informacji o skrzynce:
v3.JPG
v3.JPG (21.11 KiB) Przejrzano 1655 razy
A tak przy okazji, czy w tym oknie, obok oceny opisowej skrzynki nie można by dodać ocenę punktową (w postaci cyfrowej)? Brakuje mi tej funkcjonalności na v3.

Edit: wyszukiwanie nie działa.
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk » środa 27 listopada 2013, 14:45

Cześć!
wrygiel pisze:Też mam Chrome 31. Zoomowanie działa, wyszukiwanie niestety nie.
Potwierdzam problem z wyszukiwaniem. W tym miejscu korzystamy z baaardzo przestarzałej funkcji Google. Gdy poprzednio (we wrześniu) mapa przestała działać, to chciałem to zmienić, ale wtedy udało się jeszcze "załatać" problem. Zajmę się tym w najbliższym czasie...

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19

Re: nowa mapa v3

Post autor: Teokryt » poniedziałek 09 grudnia 2013, 16:20

Byłbym wdzięczny gdyby przy podglądaniu mapy ze strony kesza pokazywała sie "spersonalizowana mapa v3 pokazująca kesza. O coc hodzi? żeby były zaznaczone moje kesze, kesze znalezione. Wtedy nie bede zastanawiał się"co to za kesze jeszcze zostały obok" anie to mam. Nawet przy planowaniu podejmowania konkretnego kesza bede mogł zweryfikować co jest w oklicy.

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1731
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: nowa mapa v3

Post autor: ronja » poniedziałek 09 grudnia 2013, 20:09

W IE11 przestało działać "zoomowanie" mapy myszką :( Komentarze o "bezsensie" IE już znam :evil:
Obrazek Obrazek

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk » poniedziałek 09 grudnia 2013, 23:45

Cześć!
ronja pisze:W IE11 przestało działać "zoomowanie" mapy myszką :( Komentarze o "bezsensie" IE już znam :evil:
Ten problem był już zgłaszany. Sprawdziłem, że na IE8 i IE10 działa dobrze (zakładam, że na IE9 też). Jeszcze nie znalazłem czasu, żeby sprawdzić na IE11 - obawiam się, że problem musi poczekać co najmniej do końca kalendarza adwentowego...

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: nowa mapa v3

Post autor: Krysiul » wtorek 10 grudnia 2013, 09:56

Musi być jakaś duża jakościowa różnica między IE 10 a IE 11. Mnie uprzedzali w pracy, że aplikacja, której używamy, a która działa tylko na IE (sic!), nie będzie działać na IE 11 i muszę co chwila odmawiać Windowsowi, który mnie molestuje o aktualizację :)
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1731
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Lokalizacja: Poznań

Re: nowa mapa v3

Post autor: ronja » wtorek 10 grudnia 2013, 19:02

Nie ma jak aktualizacje ;) (IE, oczywiście)
Obrazek Obrazek

starypatyk
Wyjadacz
Posty: 244
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: nowa mapa v3

Post autor: starypatyk » poniedziałek 23 grudnia 2013, 00:09

Cześć!

Faktycznie był problem z zoom'owaniem za pomocą kółka myszki w IE11 na mapkach Google. Zastosowałem obejście - zoom'owanie powinno już działać (sprawdziłem na IE8, IE10 i IE11). Po świętach postaram się poprawić wyszukiwanie.

Pozdrawiam,
Darek Olszewski (starypatyk)
Obrazek

ODPOWIEDZ