nowa mapa v3

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Re: nowa mapa v3

Post autor: DriadaK » środa 07 listopada 2012, 11:00

Mam pytanie: czy będą wprowadzone wcześniej proponowane zmiany? :(

Nadal nie ma możliwości szukania skrzynek po ich wielkości... :( Co bardzo utrudnia poszukiwania.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety

Re: nowa mapa v3

Post autor: Rob » środa 07 listopada 2012, 12:55

Przydałoby się też naprawić szukanie po promieniu od danego miasta, miejsca, itp.
ObrazekObrazek

Mensor
Bywalec
Posty: 32
Rejestracja: wtorek 15 marca 2011, 19:15
Lokalizacja: Miasteczko Śląskie

Re: nowa mapa v3

Post autor: Mensor » środa 07 listopada 2012, 23:12

"Dziwne... wczoraj to działało" - znajomy informatyk

U mnie w ogóle popsuło się klikanie keszy z mapy - ustawienia te co zawsze tj. dowolna ocena i ukryte niedostępne, zarchiwizowane, znalezione, własne i ignorowane, próbowane w zoomach 8-15. :(
pzdr
Mensor

Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel » środa 07 listopada 2012, 23:30

Upewnij się, czy jesteś zalogowany. Z tego co pamiętam, jak się użytkownikowi sesja kończy, wtedy w nic nie można kliknąć. Wciśnij F5.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Mensor
Bywalec
Posty: 32
Rejestracja: wtorek 15 marca 2011, 19:15
Lokalizacja: Miasteczko Śląskie

Re: nowa mapa v3

Post autor: Mensor » czwartek 08 listopada 2012, 00:08

Jestem zalogowany, odświeżyłem widok, wyłączyłem przeglądarkę i zalogowałem się ponownie - i nic...
pzdr
Mensor

Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel » czwartek 08 listopada 2012, 00:12

U mnie też nie działa.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 listopada 2012, 08:57 przez wrygiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety

Re: nowa mapa v3

Post autor: Rob » czwartek 08 listopada 2012, 00:19

Potwierdzam.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
tuchlin
Wyjadacz
Posty: 271
Rejestracja: czwartek 12 czerwca 2008, 02:05

Re: nowa mapa v3

Post autor: tuchlin » czwartek 08 listopada 2012, 00:45

a na mapie v.2 w ogóle się nie wyświetlają kesze. żadne.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel » czwartek 08 listopada 2012, 07:41

Przekazałem problem do RT.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

DriadaK
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: piątek 07 września 2012, 16:14

Re: nowa mapa v3

Post autor: DriadaK » czwartek 08 listopada 2012, 09:18

U mnie kesze się wyświetlają i mogę w nie klikać.


Za to mam inny kłopot: mianowicie jak wpisuję w wyszukiwarkę mapy miasto SZCZECIN, to wyszukuje mi nie miasto wojewódzkie, tylko małą mieścinkę koło Strykowa i Zgierza :(

Ratunku... :cry:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety

Re: nowa mapa v3

Post autor: Rob » czwartek 08 listopada 2012, 12:18

Klikanie zaczęło działać, dziwne.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel » czwartek 08 listopada 2012, 13:11

RT wycofało parę wczorajszych zmian związanych z "opensprawdzaczem". Zdaje się, że psuły one parę innych rzeczy, m.in. mapy v2 i v3.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: wrygiel » poniedziałek 12 listopada 2012, 10:46

Poprawiłem warunek w kodzie z "klikaniem". Teraz powinno dać się kliknąć skrzynki również przy włączonych filtrach typu "tylko znakomita" itp.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 981
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Lokalizacja: Warszawa/Żyrardów
Podziękował: 123 razy
Otrzymane podziękowania: 71 razy
Kontakt:

Re: nowa mapa v3

Post autor: lavinka » czwartek 15 listopada 2012, 15:09

Tak mi przyszło do głowy, że jeśli gmeracie w mapie to moglibyście dać funkcję ukrywania mikrusów ;)
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi lavinka za post:
Ranwers
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
marvet
Wyjadacz
Posty: 312
Rejestracja: wtorek 20 września 2011, 22:45
Lokalizacja: Kielce - Świętokrzyskie

Re: nowa mapa v3

Post autor: marvet » wtorek 20 listopada 2012, 21:58

Witajcie,
chciałbym zgłosić taki problem, który jest dość dla mnie uciążliwy, występuje od wprowadzenia nowej mapy V3, jakoś nigdy nie miałem czasu o tym napisać, mianowicie:

W zakładce 'Szukaj skrzynki', po wybraniu odpowiedniego filtru wyszukiwania, były dwie opcje,
- pokazanie listy skrzynek z filtrem który założyliśmy - działa bezbłędnie
- no i pokaż na mapie - która nie działa, owszem przechodzi na mapkę V3, ale pokazuje wszystkie skrzynki, a powinno tylko te z fltra,
po za tym region na mapie też pokazuje co najmniej dziwnie dla woj. świętokrzyskiego pokazuje całą Polskę, natomiast jak
wybierałem miasto Warszawa i określałem maksymalną odległość, zmieniało ją stosownie do podanych odległości, przy czym skrzynki i tak pokazywało wszystkie!

W miarę możliwości bardzo proszę o stosowne poprawki
Dziękuję i powodzenia
marvet
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ