kojoty pisze:
Moja-okolica jest najczęściej odwiedzaną stroną w serwisie (ma 2x więcej odsłon niż kolejna). Dlatego wydaje mi się, że fajnie by była "pod ręką".
No tak, ale z drugiej strony mamy całe Menu użytkownika, gdzie prawie wszystko to "Moje..." i stamtąd uciekło właśnie coś "mojego":)
Z mojego punktu widzenia najważniejsze są: Moja okolica, Moje skrzynki i być może Moje statystyki.
No i niestety stronę trzeba scrollować przez to, że nie ma w jednej grupie Mojej okolicy.
kojoty pisze:
Za to "załóż skrzynkę" jest strona używaną dość rzadko (moja-okolica ma obecnie ~20x więcej odsłon). Do tego zakładanie skrzynki jest wg nie aktywnością dla już doświadczonych użytkowników.
Mimo wszystko to jedna z głównych funkcji serwisu ze skrzynkami, więc IMO, powinno być w głównym menu...
Co do wyszukiwarek: myślałem o przeniesieniu "Wyszukiwarka skrzynek" pod tę w prawym górnym rogu, jako "Wyszukiwarka zaawansowana". Jak ktoś by tego nie znalazł, to niech nie nazywa siebie geokeszerem:)
3 wyszukiwarki w 3 różnych miejscach? Hmmm:)
kojoty pisze:pogadać można - a co konkretnie proponujesz?
To gruby temat:)
Na początek niech będą mapy:
- zgromadzenie wszelkich map w jednym miejscu: mapa skrzynek, logów, mapa przewodników, geościeżek, obserwowanych skrzynek, może mapa rekomendacji, mapa obserwowanych skrzynek itd. itp.
- przełączanie powyższych za pomocą filtrów, lub odnośników. No i najlepiej tak, żeby to się dało zrobić paluchem na ekranie dotykowym.
Dzięki temu mogłyby wylecieć z menu: (geościeżki, przewodnicy, mapa logów już wyleciała:))
Ponadto Adopcje skrzynek też można by przenieść gdzieś pod listę własnych keszy, a najlepiej jakby dało się robić operacje zbiorcze na keszach : publikowanie, przestawianie w gotową do szukania, czy niedostępną czasowo, czy właśnie adopcje.
W każdym razie - adopcje pod listą keszy = zwolnienie miejsca w menu.
Dalej Profil - niechby został tylko jeden odnośnik w prawym górnym rogu (nick). Najlepiej razem z avatarem (a co!)
Dopiero pod profilem byłby dostęp do danych (ustawień konta) i statystyk.
System powiadomień w ramach serwisu.
Widzę to tak, że ktoś wspomni mój nick w logu - przy profilu pojawi się powiadomienie. Pojawi się coś w aktualnościach - pojawia się powiadomienie.
Generalnie widzę coś na kształt "c:geo web" z dołożeniem najważniejszych funkcji serwisu.
No, taki szkic, trochę chaotyczny. Czekam na hejt:)