[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

tomaszg pisze: niedziela 11 kwietnia 2021, 22:04 Drobiazg - strona zawierająca najnowsze wpisy w keszach jakiegoś użytkownika (https://opencaching.pl/mycaches_logs.php?userid=XXXXX) zawiera w nagłówku nick aktualnie zalogowanego użytkownika, a nie tego, którego kesze się podgląda ("Najnowsze wpisy w logach w skrzynkach użytkownika: YYYYY").
Poprawione. Dzięki!
Awatar użytkownika
pawelko
Stały bywalec
Posty: 94
Rejestracja: poniedziałek 04 maja 2009, 19:36
Podziękował;: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: pawelko »

Od marca 2019 r. nic się nie zmieniło.
Wyszukiwarka skrzynek - eksport wszystkich skrzynek - plik GPX - nie ma w nim najbliżej skrzynki pod względem odległości od zadanego punktu. Niezależnie czy wyszukuje się według miasta, współrzędnych, czy własnej lokalizacji.
POI jest natomiast widoczny na liście wyszukanych skrzynek.
Było zgłoszenie na github dzięki kojoty https://github.com/opencaching/opencach ... ssues/1990 , ale nic się nie zmieniło. Może ja jakiejś funkcji nie znam i nie używam, a która pozwoli tę najbliższą skrzynkę umieścić w pliku gpx.
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

pawelko pisze: piątek 16 kwietnia 2021, 21:11 Od marca 2019 r. nic się nie zmieniło.
Wyszukiwarka skrzynek - eksport wszystkich skrzynek - plik GPX - nie ma w nim najbliżej skrzynki pod względem odległości od zadanego punktu. Niezależnie czy wyszukuje się według miasta, współrzędnych, czy własnej lokalizacji.
POI jest natomiast widoczny na liście wyszukanych skrzynek.
Było zgłoszenie na github dzięki kojoty https://github.com/opencaching/opencach ... ssues/1990 , ale nic się nie zmieniło. Może ja jakiejś funkcji nie znam i nie używam, a która pozwoli tę najbliższą skrzynkę umieścić w pliku gpx.
Kurcze, faktycznie wisi - zerknę na to jeszcze dziś.
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

kojoty pisze: piątek 16 kwietnia 2021, 21:24
pawelko pisze: piątek 16 kwietnia 2021, 21:11 Od marca 2019 r. nic się nie zmieniło.
Wyszukiwarka skrzynek - eksport wszystkich skrzynek - plik GPX - nie ma w nim najbliżej skrzynki pod względem odległości od zadanego punktu. Niezależnie czy wyszukuje się według miasta, współrzędnych, czy własnej lokalizacji.
POI jest natomiast widoczny na liście wyszukanych skrzynek.
Było zgłoszenie na github dzięki kojoty https://github.com/opencaching/opencach ... ssues/1990 , ale nic się nie zmieniło. Może ja jakiejś funkcji nie znam i nie używam, a która pozwoli tę najbliższą skrzynkę umieścić w pliku gpx.
Kurcze, faktycznie wisi - zerknę na to jeszcze dziś.
o dobra, chyba poprawiłem. Zerknijcie czy już działa jak trzeba :)
Za ten post autor kojoty otrzymał podziękowanie:
pawelko
Awatar użytkownika
pawelko
Stały bywalec
Posty: 94
Rejestracja: poniedziałek 04 maja 2009, 19:36
Podziękował;: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: pawelko »

kojoty pisze: piątek 16 kwietnia 2021, 21:24
Kurcze, faktycznie wisi - zerknę na to jeszcze dziś.
Niesamowite - zaczęło działać! Zapisuje się najbliższa skrzynka w gpx. Dziękuję kojoty serdecznie za poprawkę i przede wszystkim błyskawiczną reakcję. Dziwne, że to nikomu nie przeszkadzało tyle czasu. Chyba już tylko dinozaury pobierają gpx'y, reszta śmiga na aplikacjach w urządzeniach "wszystkomających". :) Pozdrawiam.
wallon1
Nowy na forum
Posty: 21
Rejestracja: sobota 04 lipca 2015, 08:18
Podziękował;: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: wallon1 »

Nie wiem, czy w dobrym miejscu zadaję pytanie.
Kto to jest? Nick jest nieaktywny.Obrazek
Może to tylko mój problem. Proszę o jakąś wskazówkę.
Awatar użytkownika
deg
Rada Techniczna
Posty: 1112
Rejestracja: sobota 07 grudnia 2013, 04:31
Podziękował;: 227 razy
Otrzymał podziękowań: 515 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: deg »

Automat wyszukiwarki Bing, który indeksuje stronę. On oczywiście nie loguje się do systemu, ale oprogramowanie Forum go automatycznie rozpoznaje.
Za ten post autor deg otrzymał podziękowanie:
wallon1
"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" Antoni de Rivarol
Obrazek
Awatar użytkownika
pawelko
Stały bywalec
Posty: 94
Rejestracja: poniedziałek 04 maja 2009, 19:36
Podziękował;: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: pawelko »

karwdo pisze: piątek 30 kwietnia 2021, 16:15 Czy tylko u mnie nie da się myszką mapy przesunąć w żadną stronę (jedynie powiększ, pomniejsz)?

(EDIT)
Mapa geościeżek też "stoi"

(EDIT2)
na mapie nieaktywne są skrzynki - widać, nie da się wejść
W Chrome i FF u tzw. mnie działa. P.S. W Edge też.
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

karwdo pisze: piątek 30 kwietnia 2021, 16:15 Czy tylko u mnie nie da się myszką mapy przesunąć w żadną stronę (jedynie powiększ, pomniejsz)?

(EDIT)
Mapa geościeżek też "stoi"

(EDIT2)
na mapie nieaktywne są skrzynki - widać, nie da się wejść
Karwdo,

wczoraj był upgrade silnika mapowego więc pewnie to wpływa na sprawę,
u mnie działa na wszystkich moich konfiguracjach

- jaka przeglądarka (wersja),
- jaki OS

Jeśli IE to nie obsługujemy z zasady - dodam jakiś komunikat na stronę w tej sprawie widoczny dla logujących się z IE.
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

karwdo pisze: piątek 30 kwietnia 2021, 18:01 Stary Chrome na Viście (tak na Viście:))
Wczoraj działało wszystko, dziś nie działa nic kompletnie.
Mapa statyczna, na mapie widoczne kesze, nie da się wejść.
Analogicznie w geościeżkach.

(EDIT)
Na mapie nie widać kordów
to chyba za stary ten chrome... podaj proszę jaka to wersja chroma.
Nie dało by się używać jakiegoś nowszego albo nowszego firefoxa...?

Obawiam się, że nie damy rady wspierać tych wszystkich "starych" przeglądarek.

Jak pisałem wczoraj podnieśliśmy wersję silnika map i to na pewno ten problem.
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

ale może firefox by sie dało zainstalować jakiś najnowszy na tej twojej viscie :)
Awatar użytkownika
dallas
Wyjadacz
Posty: 455
Rejestracja: czwartek 21 czerwca 2012, 22:17
Podziękował;: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 162 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: dallas »

karwdo pisze: piątek 30 kwietnia 2021, 20:09 Pierdziele...zabiorę dziecku kompa, nie będzie "do szkoły chodzić" :lol: :lol:
Słuszna decyzja. Są priorytety. 😁
Niech się teraz bąbelki pomęczą na viście.
Awatar użytkownika
atris
Stały bywalec
Posty: 96
Rejestracja: wtorek 13 maja 2008, 22:54
Podziękował;: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: atris »

Mam pytanie - było coś ostatnio ruszane przy panelu "Wpis do logu" skrzynki? Obszar wpisywania tekstu wyraźnie zmienił wygląd i niestety zmieniło się też jego zachowanie w reakcji na prawy klik myszy. Pojawia się teraz menu jedynie z opcją "Łącze..." zamiast klasycznego prawo-klikowego menu kontekstowego przeglądarki. To z kolei uniemożliwia korzystanie z pewnych funkcji, jak np. poprawianie pisowni. Problem występuje zarówno w aktualnym FF jak i nowym Edge (Chromium).

Edit: to samo jest na stronie logowania ścieżki.
Załączniki
Przyklad.png
Przyklad.png (45.12 KiB) Przejrzano 1270 razy
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

atris pisze: niedziela 02 maja 2021, 00:32 Mam pytanie - było coś ostatnio ruszane przy panelu "Wpis do logu" skrzynki? Obszar wpisywania tekstu wyraźnie zmienił wygląd i niestety zmieniło się też jego zachowanie w reakcji na prawy klik myszy. Pojawia się teraz menu jedynie z opcją "Łącze..." zamiast klasycznego prawo-klikowego menu kontekstowego przeglądarki. To z kolei uniemożliwia korzystanie z pewnych funkcji, jak np. poprawianie pisowni. Problem występuje zarówno w aktualnym FF jak i nowym Edge (Chromium).

Edit: to samo jest na stronie logowania ścieżki.
Cześć

Tak, zrobiliśmy ostatnio upgrade tinymce czyli tego online-owego edytora tekstu który jest używany na stronie.
Przyjrzę się tematowi.
kojoty
Rada Techniczna
Posty: 365
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 239 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

kojoty pisze: niedziela 02 maja 2021, 08:16
atris pisze: niedziela 02 maja 2021, 00:32 Mam pytanie - było coś ostatnio ruszane przy panelu "Wpis do logu" skrzynki? Obszar wpisywania tekstu wyraźnie zmienił wygląd i niestety zmieniło się też jego zachowanie w reakcji na prawy klik myszy. Pojawia się teraz menu jedynie z opcją "Łącze..." zamiast klasycznego prawo-klikowego menu kontekstowego przeglądarki. To z kolei uniemożliwia korzystanie z pewnych funkcji, jak np. poprawianie pisowni. Problem występuje zarówno w aktualnym FF jak i nowym Edge (Chromium).

Edit: to samo jest na stronie logowania ścieżki.
Cześć

Tak, zrobiliśmy ostatnio upgrade tinymce czyli tego online-owego edytora tekstu który jest używany na stronie.
Przyjrzę się tematowi.
Dobra już sprawdziłem i wyłączyłem to faktycznie zbędne menu kontekstowe więc powinno już być OK
w razie czego to CTRL+R w przeglądarce

Pozdrowienia
kojoty
Za ten post autor kojoty otrzymał podziękowanie:
atris
ODPOWIEDZ