[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
meteor2017
Wyjadacz
Posty: 236
Rejestracja: piątek 18 września 2009, 15:46
Podziękował;: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: meteor2017 »

Pojawił się też błąd jak chcę przeczytać wszystkie logi do moich skrzynek: http://opencaching.pl/mycaches_logs.php?userid=13857

pojawia się taki komunikat:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/ocpl/mycaches_logs.php on line 159
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: sp2ong »

Naprawione.
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl
Awatar użytkownika
Cebulka
Wyjadacz
Posty: 446
Rejestracja: wtorek 13 października 2009, 23:33
Podziękował;: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Cebulka »

Być może ten temat był omawiany. Nieco pobieżna przegrzebczość nie dała rezultatu, więc jeśli był, proszę o linka.
Wydaje się, że jest u nas taka tradycja, że jeśli ktoś przyznaje zaległą gwiazdkę, wpisuje komentarz typu "zaległa gwiazdka" itp. I do tej pory gwiazdka pojawiała się zarówno przy logu znalezienia kesza, jak i przy rzeczonym komentarzu oraz wszystkich innych wpisach użytkownika do danej skrzynki. Teraz pojawia się tylko przy wpisie "znalezienie". Fakt, że to robiło trochę bałaganu, ale z uwagi na obyczaj, jestem za przywróceniem starej wersji. W końcu te komentarze są nie po to, by przyznać gwiazdkę (to można zrobić, edytując log znalezienia), ale po to, by zwrócić uwagę założyciela na to, że "tak faktycznie, obiecałem order i teraz mogę ci go przyznać".
Awatar użytkownika
Limak
Stały bywalec
Posty: 106
Rejestracja: niedziela 16 sierpnia 2009, 22:25
Podziękował;: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Limak »

Ja zauważyłem błąd - jeśli zmienimy status skrzynki na "tymczasowo niedostepna" pojawia się automatycznie log z czerwoną chorągiewką, jednak jak go edytujemy (pomijam już, że wysypuje sie pole rodzaju loga) to ikonka zmienia się na żółty trójkąt. Jeszcze ciekawiej, jest gdy zmienimy spowrotem na status "gotowa do szukania", a następnie wyedytujemy automatycznie dodany log - wtedy ikonka zmienia się na znalezienie (!) i tym samym można znaleźć własną skrzynkę. Proszę o naprawienie tego błędu. Obecnie mam 112 znalezionych keszy, jednak w statystykach jest widocznych 114 i nawet moje 2 kesze są w nich wymienione (LIM-01 i LIM-02) - W sensie liczba ze strony głownej statystyk sie zgadza ze spisem znalezionych keszy - jest ich tam 114, co się zgadza, bo w logach moich dwóch keszy zaliczyłem je sam sobie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: sp2ong »

Ikonka z logu "Tymczasowo niedostepna" z flaga zostala zamieniona na znak trojkata z wykrzyknikiem i nalezy przegladarke CTRL+F5 odswiezyc zamiane ikonek bo ona trzyma obrazek. Log "Skrzynka gotowa do szukania" ma ikonke Obrazek i rozni sie od znalezionej Obrazek i nie oznacza to samo.
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl
etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: etnamars »

No to musi być jakiś błąd, bo w logach http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=9389 Limak znalazł sobie tego kesza.

My mieliśmy podobnie w http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=9271
Zliczyło się do znalezień, ale przeedytowaliśmy na komentarz.
Chyba że tak ma być?
Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: sp2ong »

Zobacze moze jest jakis bald trudno wszystko przewidziec. Ktos kto jest w COG widzie wiecj opcji w logach do zmiany niz zwykly user wiec jesli ktos jest w COG i robi edycje wlasnych logow lub innych widzi wiecj niz zwykly user. Popatrze na to przy okazji.
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl
etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: etnamars »

???
Problem dotyczy chyba wszystkich użytkowników, niezależnie od COG...Coś dziwnego dzieje się przy publikacji nowych skrzynek - czyli np. zapis przy kolejnej tymczasowej niedostępności, czy właśnie w sytuacji gdy robi się tymczasowo niedostępną, a później gotową do szukania. Chyba za dużo tych możliwości w logu (potrzebny serwis etc.) i jakieś akcje się źle przypisały. Ale ja się na tym nie znam, tylko potwierdzam za Limakiem.
Dzięki z góry.

Marcin
Awatar użytkownika
Highlander
Forumator
Posty: 1353
Rejestracja: czwartek 12 lutego 2009, 22:31
Podziękował;: 31 razy
Otrzymał podziękowań: 55 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Highlander »

Literówka do poprawki w:
http://opencaching.pl/mywatches.php?rq=properties

Wysyłaj: "Raz na tygdzień" zmienić na "Raz na tydzień"
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Limak
Stały bywalec
Posty: 106
Rejestracja: niedziela 16 sierpnia 2009, 22:25
Podziękował;: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Limak »

sp2ong pisze:Ikonka z logu "Tymczasowo niedostepna" z flaga zostala zamieniona na znak trojkata z wykrzyknikiem i nalezy przegladarke CTRL+F5 odswiezyc zamiane ikonek bo ona trzyma obrazek. Log "Skrzynka gotowa do szukania" ma ikonke Obrazek i rozni sie od znalezionej Obrazek i nie oznacza to samo.
jasne, wiem, że się różni, tylko że jak edytuje tekst loga "gotowa do szukania" to sie zmienia typ loga na "znaleziona". Tym samym mogę zaliczyć sam swoją skrzynkę. Po samej zmianie statusu jest ok - problem powstaje, gdy zrobie edycję takiego automatycznie wygenerowanego loga. Zresztą łatwo to sprawdzić na dowolnym koncie: zmieniasz status swojej skrzynki na tymczasowo niedostepna, nastepnie na gotowa do szukania. Masz dwa nowe logi. edytujesz ten ostatni, klikasz ok i zaliczasz swojego kesza. Tak chyba nie powinno być..

edit:

o, widzę, że już zmieniono mi status tych wpisów na komentarz - dziękuję. Problem niestety dalej występuje, bo przed chwilą sprawdziłem i mogę powtórzyć sytuację. Logi skasowałem, więc nie trzeba mi ich poprawiać.
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: sp2ong »

Pracujemy nad rozwiazaniem problemu, cierpliowsci.
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl
Awatar użytkownika
Cebulka
Wyjadacz
Posty: 446
Rejestracja: wtorek 13 października 2009, 23:33
Podziękował;: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Cebulka »

Właśnie się przekonałam naocznie o istnieniu tego buga:
http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=9962
:mrgreen:
Thathanka
Wyjadacz
Posty: 499
Rejestracja: niedziela 02 listopada 2008, 08:38
Podziękował;: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Thathanka »

Nowe ikonki są fajne, ale czy planowane jest dodanie ich do podsumowania w nagłówku listy logów pt. "Wpisy do logu"?
Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1956
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 163 razy
Otrzymał podziękowań: 259 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: ronja »

Mam problem z dwoma "rzeczami":
1. W nowym projekcie dwie skrzynki są paskami magnetycznymi. Przy rejestrowaniu typu i wielkości skrzynki mogłem wybrać jedynie "inny typ" i wielkość "mikro". Brakuje mi opcji dokładniej opisującej tego rodzaju kesze.
2. Edytując opis skrzynki używałem polecenia "lista numerowana" przy wpisywaniu linków do interesujących stron. Były one numerowane zgodnie z pozycją, czyli 1,2,3,.. . Po rejestracji skrzynki figurowały w opisie jako 1,1,1,... Próby zmian niczego nie wnosiły. W edycji nadal 1,2,3,..., a po zapisaniu nadal 1,1,1,... Po przestawieniu opcji na "lista nienumerowana" w edycji są kropki przed linkiem, a po zapisaniu ich nie ma.
Obrazek Obrazek
MardoQ
Wyjadacz
Posty: 276
Rejestracja: niedziela 26 lipca 2009, 15:25
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: MardoQ »

ronja pisze:Mam problem z dwoma "rzeczami":
1. W nowym projekcie dwie skrzynki są paskami magnetycznymi. Przy rejestrowaniu typu i wielkości skrzynki mogłem wybrać jedynie "inny typ" i wielkość "mikro". Brakuje mi opcji dokładniej opisującej tego rodzaju kesze.
Typ skrzynki jest zależny od tego jak można ją fizycznie znaleźć. Nie wiem jak może wyglądać pasek magnetyczny jako forma skrzynki, bo logbooka to chyba schować do niego można. A jeśli logbooka nie ma fizycznie to takiej zakładać nie można u nas w serwisie.
ronja pisze:2. Edytując opis skrzynki używałem polecenia "lista numerowana" przy wpisywaniu linków do interesujących stron. Były one numerowane zgodnie z pozycją, czyli 1,2,3,.. . Po rejestracji skrzynki figurowały w opisie jako 1,1,1,... Próby zmian niczego nie wnosiły. W edycji nadal 1,2,3,..., a po zapisaniu nadal 1,1,1,... Po przestawieniu opcji na "lista nienumerowana" w edycji są kropki przed linkiem, a po zapisaniu ich nie ma.
Przełącz na widok HTML i zobacz czy wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

<OL> 
 <LI> Pierwszy element listy 
 <LI> Drugi element listy 
 <LI> Trzeci element listy 
</OL> 
W ten sposób będzie dobrze numerować, a jeśli będzie wyglądać tak:

Kod: Zaznacz cały

<OL>  <LI> Pierwszy element listy </OL>
<OL>  <LI> Drugi element listy </OL>
<OL>  <LI> Trzeci element listy </OL>
to właśnie będzie numerować od początku
Obrazek
Michał vel. MardoQ | Krytykuję krytykowanie innych
Jeżeli ktoś pomógł Ci w Twoim temacie - kliknij Obrazek To nic nie kosztuje
ODPOWIEDZ