[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

parlando
Forumator
Posty: 885
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57
Podziękował;: 341 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: parlando »

Jendrej pisze:
sobota 11 sierpnia 2018, 21:18
O ile pamiętam, wcześniej działało to też przy edytowaniu.
Odkąd się bawię to chyba nigdy nie było takiej możliwości. Nawet przy zamianie komentarza na znalezienie. Niestety jedyna opcja to usunięcie i ponowne dodanie wpisu (co też jest słabe, bo właściciel dostanie ponownie powiadomienie, oraz spamuje się innym w "Mojej okolicy").
Jeżeli korzystasz z androida, to zainstaluj apkę "szybki wpis" do logowania - można w niej oceniać i rekomendować kesze. Logi można wysyłać natychmiast lub odłożyć na później. No i działa z innymi aplikacjami (c:geo, locus itp.).

Awatar użytkownika
deg
Rada Techniczna
Posty: 1095
Rejestracja: sobota 07 grudnia 2013, 04:31
Podziękował;: 222 razy
Otrzymał podziękowań: 492 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: deg »

Jendrej pisze:
sobota 11 sierpnia 2018, 21:18
Nie widzę opcji oceny w menu edycji wpisu. Przy dodawaniu nowego wpisu możliwość ocenienia się pojawia. O ile pamiętam, wcześniej działało to też przy edytowaniu.
To nigdy nie działało. Ale czeka w kolejce na zrobienie (https://github.com/opencaching/opencach ... ssues/1381)
"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" Antoni de Rivarol
Obrazek

spooky79
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2018, 13:44
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: spooky79 »

brasia pisze:
poniedziałek 06 sierpnia 2018, 14:34
Logowałeś przez jakąś akpę? Spróbuj kolejną znalezioną skrzynkę zalogować przez stronę.
zawsze znalezienia loguje przez C:GEO, dzis kolejne 4 skrzynki i nie wlicza dalej :(
Obrazek Obrazek

spooky79
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2018, 13:44
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: spooky79 »

ok dodałem przez stronę i zaktualizowało :) dzięki !
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Jendrej
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: poniedziałek 27 lipca 2015, 17:44
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Jendrej »

OP8DYK: Coś się chyba popsuło z wyświetlaniem logów na stronie tego kesza. Wszystkie z pierwszej załadowanej części pokazują się wewnątrz pierwszego...
Załączniki
Przechwycenie obrazu ekranu_2018-08-17_11-53-07.png
Przechwycenie obrazu ekranu_2018-08-17_11-53-07.png (94.41 KiB) Przejrzano 4077 razy
Tak mi się wydaje. Ale pewności nie mam.

Awatar użytkownika
deg
Rada Techniczna
Posty: 1095
Rejestracja: sobota 07 grudnia 2013, 04:31
Podziękował;: 222 razy
Otrzymał podziękowań: 492 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: deg »

Jendrej pisze:
piątek 17 sierpnia 2018, 11:57
OP8DYK: Coś się chyba popsuło z wyświetlaniem logów na stronie tego kesza. Wszystkie z pierwszej załadowanej części pokazują się wewnątrz pierwszego...
Użytkownik Krzypaj wstawił uszkodzony HTML w log. Poprawiłem.
"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" Antoni de Rivarol
Obrazek

Awatar użytkownika
AER
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: piątek 08 maja 2015, 14:04
Podziękował;: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: AER »

OP8TTW nie działa mi formatowanie - wielkość czcionki.
Treść pogrubioną wrzuciłem największą z możliwych czcionek (36px) i w trybie edycji tak to widzę, po czym już jako log wyświetla mi się bez żadnej różnicy w stosunku do pozostałych.

ÆternumRegnum
----------------------------
ars est celare misterium


Obrazek

Awatar użytkownika
deg
Rada Techniczna
Posty: 1095
Rejestracja: sobota 07 grudnia 2013, 04:31
Podziękował;: 222 razy
Otrzymał podziękowań: 492 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: deg »

AER pisze:
poniedziałek 27 sierpnia 2018, 15:13
OP8TTW nie działa mi formatowanie - wielkość czcionki.
Dzięki za zgłoszenie.
https://github.com/opencaching/opencach ... ssues/1602
Za ten post autor deg otrzymał podziękowanie:
AER
"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" Antoni de Rivarol
Obrazek

Awatar użytkownika
AER
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: piątek 08 maja 2015, 14:04
Podziękował;: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: AER »

Dodam jeszcze żeby było bardziej precyzyjnie (bo jeszcze potem posprawdzałem):
Wielkości czcionki nie widać tylko w "gotowym" logu. Natomiast widać jak trzeba w trybie edycji, w raporcie z logów na mailu oraz w podglądzie loga w chmurce (po najechaniu myszką np. w mojej okolicy).

ÆternumRegnum
----------------------------
ars est celare misterium


Obrazek

rapotek
Wyjadacz
Posty: 214
Rejestracja: piątek 26 lutego 2016, 11:54
Podziękował;: 113 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: rapotek »

@AER, to jest do poprawy, chociaż trzeba ostrożnie, bo poprawka będzie rzutować na wszystkie logi. Tak na szybko: wyedytuj kod wpisu (znaczek '<>' w edytorze), powinieneś mieć tam fragment mniej więcej taki:

Kod: Zaznacz cały

<span style="font-size: 36px;"><strong><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">TAK!!!</span></strong></span>
zamień go na

Kod: Zaznacz cały

<span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><strong><span style="font-size: 36px;">TAK!!!</span></strong></span>

Awatar użytkownika
AER
Stały bywalec
Posty: 82
Rejestracja: piątek 08 maja 2015, 14:04
Podziękował;: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: AER »

rapotek pisze:
wtorek 28 sierpnia 2018, 08:47
@AER, to jest do poprawy
Ja wiem że macie pierdyliard priorytetów, więc w sumie zgłosiłem bardziej pro forma, by była świadomość buga (a nie że trzeba już i teraz). :wink:
rapotek pisze:
wtorek 28 sierpnia 2018, 08:47
wyedytuj kod wpisu
I wszystko w temacie, dziękuję! Zaraz zacznę grzebać! :)

ÆternumRegnum
----------------------------
ars est celare misterium


Obrazek

Sykkel
Bywalec
Posty: 75
Rejestracja: wtorek 10 grudnia 2013, 16:11
Podziękował;: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Sykkel »

Nie wiem, czy ktoś już tego nie zgłaszał ale...
Jeśli mam wyczerpany limit przyznawania gwiazdek, to nie mogę ocenić nowozdobytej skrzynki. Jak obniżyłem liczbę przyznanych gwiazdek, to się okazało, że już mogę oceniać.

kojoty
Rada Techniczna
Posty: 335
Rejestracja: środa 26 listopada 2014, 14:14
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 213 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kojoty »

Sykkel pisze:
niedziela 04 listopada 2018, 16:25
Nie wiem, czy ktoś już tego nie zgłaszał ale...
Jeśli mam wyczerpany limit przyznawania gwiazdek, to nie mogę ocenić nowozdobytej skrzynki. Jak obniżyłem liczbę przyznanych gwiazdek, to się okazało, że już mogę oceniać.
hmm - formatka do oceny jest ładowana dynamicznie gdy wybierzesz typ logu jako "znaleziony"
Screenshot_20181104_163529.png
Screenshot_20181104_163529.png (64.55 KiB) Przejrzano 3736 razy
rozumiem, że u ciebie się to nie pojawia - podpowiedz więcej: jaka przeglądarka, jaki OS

Awatar użytkownika
Pawel brasia
Forumator
Posty: 1787
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Podziękował;: 245 razy
Otrzymał podziękowań: 296 razy

Masowe dodawanie logów

Post autor: Pawel brasia »

Przy użyciu funkcji "Masowe dodawanie logów", jeśli plik pochodzi z Garmina jest OK. Natomiast przy pliku z Locusa domyślnie logowania są o pełnych godzinach. Podejrzewam, że wynika to z nieco innego sposobu zapisu godziny w Locusie:
Locus pisze:OP8WZ4,2018-11-17T09:07:00Z,Found it,""
Garmin pisze:OP8W1P,2018-11-02T13:17Z,Found it,""
Locus podaje czas: GG:MM:SS, Garmin GG:MM. Proszę RT o sprawdzenie, czy moja teoria jest prawidłowa i ewentualną poprawkę (sekundy nie są ważne).

Przy okazji, dla tych co niewiedzą jak uzyskać plik w Locusie:
Menu / Więcej funkcji / Narzędzia do Geocachingu / Menedżer wpisów /
zaznaczamy wpisy lub klikając na oczko zaznacz wszystko , prawy dolny róg ^ / Eksportuj do pliku i ładnie się eksportuje do katalogu Locus/export/
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

brajan74
Stały bywalec
Posty: 116
Rejestracja: piątek 15 lipca 2011, 23:47
Podziękował;: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: brajan74 »

Hmm, ja używam dodatku do Locusa - Field Notes i wszystko sie loguje co do minuty przy masowym dodawaniu logów

ODPOWIEDZ