[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumator
- Podziękował;: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Takie coś się porobiło: np. widzę gdzieś samego OP (tzn. bez linka) do kesza, którego chcę zobaczyć. Podświetlam, wyszukuję w google i dopiero wchodzę na OC (nie raz szybciej to trwa po prostu niż skopiowanie, wejście na OC i wyszukanie).
Ostatnio jednak takie wyszukanie w google i wejście już w linka z tym waypointem skutkuje tym, że widzę stronę kesza jak niezalogowany. Po odświeżeniu strony jestem zalogowany.
Ostatnio jednak takie wyszukanie w google i wejście już w linka z tym waypointem skutkuje tym, że widzę stronę kesza jak niezalogowany. Po odświeżeniu strony jestem zalogowany.
- krcr
- Wyjadacz
- Podziękował;: 231 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
A nie prościej doklejać OP do linka oc.pl?parlando pisze: Podświetlam, wyszukuję w google i dopiero wchodzę na O

masz np OP1234 i chcesz zobaczyć tego kesza... Wchodzisz na stronę http://opencaching.pl/OP1234 i już...
No chyba, że nie zrozumiałem Twojego posta i piszemy o czymś innym..
PS: W wolnej chwili popatrzę w zasoby sieci i może coś uda mi się naskrobać do wyszukiwania przez przeglądarkę.

-
- Forumator
Nieee...krcr pisze:A nie prościej doklejać OP do linka oc.pl?

Głównym problemem/dziwną rzeczą jest to pozorne wylogowanie.
Przy okazji zapytam, czy logi powinny być widoczne dla niezalogowanych?
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 225 razy
- Otrzymał podziękowań: 503 razy
Co konkretnie masz na myśli?parlando pisze:Głównym problemem/dziwną rzeczą jest to pozorne wylogowanie.
To pisałem ja - RT w stanie spoczynku, który właśnie truje d*pę komuś z RT, że system wylogowuje nie wiadomo kiedy i Twój post może ułatwić diagnozę.
-
- Forumator
Sprawdziłem i na firefoxie i starej operze, że to nie występuje, ale na chromium (nowa Opera i Vivaldi*):
- podświetlam gdzieś OP
- ppm -> szukaj w google
- jeśli link do skrzynki pojawi się w wynikach (w sumie nawet to nie musi być konkretnie skrzynka z danym waypointem - także inne, jeśli się pokażą), to wchodzę
- widzę stronę jako niezalogowany (widać np. komunikat "Musisz być zalogowany, by wpisywać się do logu i dokonywać operacji na skrzynce.", czy pola login i hasło są wstępnie wypełnione przez managera haseł przeglądarki)
- odświeżam stronę i jestem zalogowany...
Ponadto faktycznie ostatnio zauważyłem częste wylogowania na różnych przeglądarkach (także na tablecie i telefonie), ale myślałem, że to RT coś właśnie dłubie.
*vivaldi mam nie najnowszą wersję, ale opera chyba najnowsza.
- podświetlam gdzieś OP
- ppm -> szukaj w google
- jeśli link do skrzynki pojawi się w wynikach (w sumie nawet to nie musi być konkretnie skrzynka z danym waypointem - także inne, jeśli się pokażą), to wchodzę
- widzę stronę jako niezalogowany (widać np. komunikat "Musisz być zalogowany, by wpisywać się do logu i dokonywać operacji na skrzynce.", czy pola login i hasło są wstępnie wypełnione przez managera haseł przeglądarki)
- odświeżam stronę i jestem zalogowany...
Ponadto faktycznie ostatnio zauważyłem częste wylogowania na różnych przeglądarkach (także na tablecie i telefonie), ale myślałem, że to RT coś właśnie dłubie.
*vivaldi mam nie najnowszą wersję, ale opera chyba najnowsza.
- deg
- Rada Techniczna
RT (Kojoty) dłubała w procesie logowania i teraz jest bezpieczniej. Ale mnie zdarzają się wyglogowania - nie potrafię wyłapać w jakich sytuacjach. Jakby komuś jeszcze się udało - piszcie albo do Kojotów albo na RT@OC albo tu. Gdzieś pewnie siedzi mały błąd, tylko Kojoty za bardzo nie wiedzą gdzie szukać. Wyłapanie prawidłowości mocno by pomogło w diagnozie.parlando pisze:Ponadto faktycznie ostatnio zauważyłem częste wylogowania na różnych przeglądarkach (także na tablecie i telefonie), ale myślałem, że to RT coś właśnie dłubie.
- krcr
- Wyjadacz
- Podziękował;: 231 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
@parlando postaram się napisać wtyczkę do szukania jak wrócę z wojaży. W sumie fajny ficzer
Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka
-
- Forumator
Jaką wtyczkę?:) Do przeglądarek? Nie wiem czy jest sens tracić na to czas. To i tak raczej niszowa sprawa, bo najczęściej ludzie podają całe linki, rzadko sam OP.krcr pisze:@parlando postaram się napisać wtyczkę do szukania jak wrócę z wojaży. W sumie fajny ficzer
A z ciekawości, czy w szukajkach na OC dałoby się wywoływać opcję "wklej i przejdź" (crtl+shift+v)?
-
- Forumator
Od jakiegoś czasu "dół" (stopka) strony jakoś dziwnie wygląda, chodzi o "Zarejestrowani użytkownicy online:" - jakby brak poprawnego wycentrowania.
Nicki, od kiedy są podkreślone, zlewają się trochę ze sobą.
Samą informację
"Zarejestrowani użytkownicy online: (bazuje na użytkownikach aktywnych w ciągu ostatnich 10 minut)" chyba też można skrócić i zawrzeć w jednym fragmencie, np. "Zarejestrowani użytkownicy online w ciągu ostatnich 10 minut", samo "Zarejestrowani użytkownicy online:" lub "Zalogowani w ciągu ostatnich 10 min:" itp.
Nicki, od kiedy są podkreślone, zlewają się trochę ze sobą.
Samą informację
"Zarejestrowani użytkownicy online: (bazuje na użytkownikach aktywnych w ciągu ostatnich 10 minut)" chyba też można skrócić i zawrzeć w jednym fragmencie, np. "Zarejestrowani użytkownicy online w ciągu ostatnich 10 minut", samo "Zarejestrowani użytkownicy online:" lub "Zalogowani w ciągu ostatnich 10 min:" itp.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
1. Od kilku dni (co najmniej) zauważalny spadek prędkości działania serwisu. Ja to szczególnie zwróciłem uwagę po kliknięciu na "Wpis do logu" i później "Wyślij wpis do logu". Czasami reakcja natychmiastowa, a czasami czekam kilkanaście(dziesiąt) sekund.
2. Nie działają mapy topo i orto.
2. Nie działają mapy topo i orto.
- deg
- Rada Techniczna
Obawiam się, że "szybkoreagująca" część RT jest poza zasięgiem i będzie w stanie pomóc najwcześniej w poniedziałek.
Ale kto ich tam wie przy obecnym poziomie techniki...
Ale kto ich tam wie przy obecnym poziomie techniki...
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 255 razy
- Otrzymał podziękowań: 319 razy
A u mnie działaareckis pisze:2. Nie działają mapy topo i orto.