[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Moderator: Moderatorzy
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 225 razy
- Otrzymał podziękowań: 503 razy
Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Dzięki za info. Będziemy mieć rękę na pulsie, choć myślę, że bez dość poważnych zmian w mapach serwisu się nie obejdzie...
-
- Nowy na forum
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Hmm.
Mały update: właśnie otworzyłem stronę w innej przeglądarce (Chrome 54.0.2840.71 m) i mapy wyświetlają się normalnie. Felerne próby były z Firefoxa (wersję sprawdzę jak wrócę do domu), nie przyszło mi do głowy że to może być kwestia przeglądarki. Chyba że to szybka reakcja techników
Mały update: właśnie otworzyłem stronę w innej przeglądarce (Chrome 54.0.2840.71 m) i mapy wyświetlają się normalnie. Felerne próby były z Firefoxa (wersję sprawdzę jak wrócę do domu), nie przyszło mi do głowy że to może być kwestia przeglądarki. Chyba że to szybka reakcja techników

- deg
- Rada Techniczna
Nie. To nie jest kwestia przeglądarki, tylko idiotycznych limitów Googla...
-
- Bywalec
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Skoro są te limity, to może warto we wszystkich miejscach jako mapę defaultową ustawić inną niż gogolowską. Teraz na głównej stronie kesza, jest miniatutrka mapki z OSM, ale po kliknięciu w nią - wyświetla się mapka gogle. Po co?
- łowca
- Forumator
- Podziękował;: 122 razy
- Otrzymał podziękowań: 143 razy
search.php?search_id=newposts
względnie nowe a przeczytane nie znikają po odświeżeniu strony z listy.
- Ranwers
- Forumator
- Podziękował;: 133 razy
- Otrzymał podziękowań: 191 razy
I słusznie - bo są "nowe", a nie "nieprzeczytane".łowca pisze:search.php?search_id=newposts
]search.php?search_id=[b]unreadposts[/b]
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- deg
- Rada Techniczna
Zrobiłemparlando pisze:Chyba źle jest podpisany przycisk do zapisu edycji waypointa.

-
- Stały bywalec
- Podziękował;: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 104 razy
Dzień dobry wieczór 
Ponieważ, nie jest to sytuacja jednostkowa, melduję, że jest jakiś powtarzający się błąd w zliczaniu statystyk aktywności w województwach.
Przykład nr 1:
9 styczeń godz. 21.30 województwo pomorskie - 277 533
12 styczeń godz. 00.10 - to samo województwo ma mniejszą aktywność 277 447, a przecież aktywność (ilość poszukiwań) powinna rosnąć a nie maleć.
Przykład nr 2:
12 styczeń Lubelskie - 50 506, dzisiaj 13 styczeń - 49 780 (jednocześnie w tym samym momencie widać bardzo duży i w stosunku do innych województw raczej wyglądający na nienaturalny) skok Podlaskiego z 43 800 na 44 529.
Podobne zachowanie malejącej ilości poszukiwań widziałem też wcześniej na Mazowszu.

Ponieważ, nie jest to sytuacja jednostkowa, melduję, że jest jakiś powtarzający się błąd w zliczaniu statystyk aktywności w województwach.
Przykład nr 1:
9 styczeń godz. 21.30 województwo pomorskie - 277 533
12 styczeń godz. 00.10 - to samo województwo ma mniejszą aktywność 277 447, a przecież aktywność (ilość poszukiwań) powinna rosnąć a nie maleć.

Przykład nr 2:
12 styczeń Lubelskie - 50 506, dzisiaj 13 styczeń - 49 780 (jednocześnie w tym samym momencie widać bardzo duży i w stosunku do innych województw raczej wyglądający na nienaturalny) skok Podlaskiego z 43 800 na 44 529.
Podobne zachowanie malejącej ilości poszukiwań widziałem też wcześniej na Mazowszu.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 78 razy
- Otrzymał podziękowań: 186 razy
Tak sobie przegladem zagramaniczne kesze i mamy tam Volksrepublik China, Marokko, Argentinien Armenien itp. Może by przetłumaczyć?
Ps do wcześniejszego posta: teraz doczytalem, że chodzi o liczbę odkryć, nie keszy, czyli wg mnie to na bank mobilniaki (np kilka sztuk po +/- 100 znalezień).
Ps do wcześniejszego posta: teraz doczytalem, że chodzi o liczbę odkryć, nie keszy, czyli wg mnie to na bank mobilniaki (np kilka sztuk po +/- 100 znalezień).