[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Moderator: Moderatorzy
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 255 razy
- Otrzymał podziękowań: 319 razy
Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Takie laickie pytanie... Z czasów, kiedy chciało mi się bawić w robienie stron w necie, były dostępne liczniki zliczające ilość odwiedzin na stronie (wystarczyło wkleić kod). Działały one tak, że nie zliczały odświeżania stron. Na jakiej zasadzie one działały?
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 155 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
Wstawiało się na swoją stronę obrazek serwisu z licznikami. Ten na swoim serwerze widział pobierania obrazka z odpowiednimi refererami (z jakiej strony jest wejście). I te logi jakoś po swojemu przerabiał — prawdopodobnie jak deg wcześniej opisał.brasia pisze:Takie laickie pytanie... Z czasów, kiedy chciało mi się bawić w robienie stron w necie, były dostępne liczniki zliczające ilość odwiedzin na stronie (wystarczyło wkleić kod). Działały one tak, że nie zliczały odświeżania stron. Na jakiej zasadzie one działały?
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 225 razy
- Otrzymał podziękowań: 503 razy
Nie zapobiegniesz w ten sposób zliczaniu wizyt przez różne przeglądarki. Sam korzystam z 3 maszyn, na każdej 2-3 różne przeglądarki + jeszcze komórkaLza pisze:Aby odciążyć system tablice jednorazowo pchać do przeglądarki użytkownika, by sprawdzania dokonywac po stronie przeglądarki. Licznik (i jednocześnie odświeżenie pola) inkrementować ajaxem.)

Myślę, że trzeba po prostu zmienić nazwę tej pozycji i resztę zostawić tak jak jest.
Pewnie na jednej z tu opisanych. Niezbyt wierzę, że rzetelnie na mojej metodzie. Pewnie na ciastkach. Ale to dalekie jest od rzetelnego zliczaniabrasia pisze:Na jakiej zasadzie one działały?

- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 255 razy
- Otrzymał podziękowań: 319 razy
Nie wiem gdzie tkwi błąd (czy u nas czy na stronie geokretów) ale od paru dni (ostatnie logi mam 3.09) nie działa logowanie kretów ze strony Opencaching.
Witam. Nie wiem, czy to chwilowy błąd, ale chcąc edytować własną skrzynkę - a konkretnie OPIS skrzynki wyskakuje mi takie oto coś:
Pozdrawiam serdecznie.
Maciej / kociewie /
Sprawdzone na kilku skrzynkach. Jeśli było już takie zgłoszenie - proszę o zignorowanie tego posta.Błąd strony
Wystąpił błąd z wyświetleniem strony..
Strona: editdesc
Informacja o błędzie: You're not an owner of this cache!
Pozdrawiam serdecznie.
Maciej / kociewie /
- deg
- Rada Techniczna
Problem naprawiony szybciutko przez Kojoty.kociewie pisze:Informacja o błędzie: You're not an owner of this cache!
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 125 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Ja muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem operatywności i fachowości naszych programistów z RT. Szacun Panowie!
- Olo74
- Stały bywalec
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
Przestało działać logowanie GK ze strony OC podczas logowania skrzynek (opcja "Zaloguj jednocześnie geokrety")
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Dodając kesza do GŚ kliknęła mi się niewłaściwa GŚ. Nie mogę zmienić na poprawną - pokazuje się czerwony wykrzyknik. Chodzi o kesza OP8J6L.
Dodatkowo, na forum pojawiło mi się ostrzeżenie: Twój adres IP (5.172.255.*) został zablokowany, ponieważ jest na liście niedozwolonych adresów.
Korzystałem akurat z Aero2.
Dodatkowo, na forum pojawiło mi się ostrzeżenie: Twój adres IP (5.172.255.*) został zablokowany, ponieważ jest na liście niedozwolonych adresów.
- deg
- Rada Techniczna
Forum korzysta z baz DNSBL - spamcop.net i www.spamhaus.org. To dla bezpieczeństwa zmienione nie będzie. W przypadku blokady można albo w tych bazach zgłosić wniosek o odblokowanie adresu, albo się rozłączyć i połączyć ponownie - dzięki temu połączenie będzie z innego adresu IP.areckis pisze:Dodatkowo, na forum pojawiło mi się ostrzeżenie: Twój adres IP (5.172.255.*) został zablokowany, ponieważ jest na liście niedozwolonych adresów.
W sprawie OP8J6L to napisz maila na rt małpa opencaching.pl z jakiej ścieżki na jaką przepiąć Ci tego kesza. Nie zawsze taka operacja będzie możliwa.
- krcr
- Wyjadacz
- Podziękował;: 231 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Dorzućcie jeszcze SBLAM! (sblam.com), fajna wtyczka do BB i co najwazniejsze - daje radę.deg pisze:Forum korzysta z baz DNSBL - spamcop.net i http://www.spamhaus.org. To dla bezpieczeństwa zmienione nie będzie.areckis pisze:Dodatkowo, na forum pojawiło mi się ostrzeżenie: Twój adres IP (5.172.255.*) został zablokowany, ponieważ jest na liście niedozwolonych adresów.
- issoria
- Stały bywalec
- Podziękował;: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
W różnych miejscach system podaje różną liczbę skrzynek znalezionych:
Profil użytkownika - Ogólna statystyka - Liczba znalezionych skrzynek: x
Profil użytkownika - Wykresy skrzynek znalezionych - (suma za wszystkie lata): jedna mniej
Statystyki - Ranking użytkowników według liczby odkryć: również jedna mniej.
Profil użytkownika - Ogólna statystyka - Liczba znalezionych skrzynek: x
Profil użytkownika - Wykresy skrzynek znalezionych - (suma za wszystkie lata): jedna mniej
Statystyki - Ranking użytkowników według liczby odkryć: również jedna mniej.
- Ranwers
- Forumator
- Podziękował;: 133 razy
- Otrzymał podziękowań: 191 razy
Kesze w trakcie weryfikacji (Status: Ukryta do czasu weryfikacji) są ogólnie widoczne. A przynajmniej OP8JJ3 jest widoczny.
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.