[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

rredan
Stały bywalec
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Podziękował;: 107 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: rredan »

Czy coś się dzieje z OKAPI? Zapytania zaczęły i uparcie zwracają u mnie błąd "Nieprawidłowy consumer_key i/albo username!".

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 888
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Podziękował;: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 62 razy

Post autor: Rob »

Potwierdzam, u mnie też nie działa.
ObrazekObrazek

rredan
Stały bywalec
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Podziękował;: 107 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: rredan »

Wróciło.

Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: wrygiel »

rredan pisze:Czy coś się dzieje z OKAPI? Zapytania zaczęły i uparcie zwracają u mnie błąd "Nieprawidłowy consumer_key i/albo username!".
BTW, gdzie taki błąd się wyświetlał? Bo OKAPI samo w sobie nigdy nie zwraca komunikatów błędów po polsku, więc ten komunikat nie mógł pochodzić (bezpośrednio) z OKAPI.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

rredan
Stały bywalec
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Podziękował;: 107 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: rredan »

Sprawdziłem - rzeczywiście, tekst komunikatu jest mój własny :).

Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: wrygiel »

Tak myślałem :) Może masz kawałek kodu, który każdy błąd wejścia/wyjścia interpretujesz jako nieprawiłowy consumer key, dla uproszczenia. ;)
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1829
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 133 razy
Otrzymał podziękowań: 206 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: ronja »

Ściągnięty ze schowka gpx nie jest widoczny w Garminie 62. Albo pogryzło się na poziomie serwisu albo w odbiorniku. Gpx-y ściągnięte indywidualnie z keszy chodzą bez problemu.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1141
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Podziękował;: 122 razy
Otrzymał podziękowań: 143 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: łowca »

Nie dostałem mailem powiadomień / linków do adopcji skrzynki - dotychczasowy właściciel wysyłał je co najmniej dwa razy. Gdzie tego szukać?
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska »

W spamie? Ja maile o nowych skrzynkach dostaję. Nie wiem, czy wszystkie, bo nie śledzę szczegółów, ale w miarę regularnie są nowe.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1141
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Podziękował;: 122 razy
Otrzymał podziękowań: 143 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: łowca »

O nowych też dostaję - nie przyszły powiadomienia o tym, że mam coś do adoptowania. W spamie też na pewno ich nie ma.
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

rredan
Stały bywalec
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Podziękował;: 107 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: rredan »

W opisach - również tych, gdzie wcześniej było OK - coś obcina definiowanie tła za pomocą CSS i obrazka. Tak już zostanie?

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska »

1. Napisałbyś konkretnie, o jaką skrzynkę chodzi. Prowadzimy właśnie pewne zmiany i testy. Ostateczny kształt nie jest jeszcze ustalony.

2. Otwórz tą skrzynkę też dodając na końcu adresu takie coś: &use_purifier - i zobacz, czy jest ok.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Podziękował;: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: wrygiel »

Łza usunął parametr use_purifier - teraz nowa funkcja jest online już wszędzie. BTW, ja dziś też przez przypadek znalazłem skrzynkę, która jeszcze 2 dni temu działała, a teraz nie działa - http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=21618
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

rredan
Stały bywalec
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 11 października 2011, 19:55
Podziękował;: 107 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: rredan »

Skrzynki, gdzie problem się powtarza: OP7A2A, OP7A09, OP7B9E, OP6D28, OP6EDB, OP8522, OP805Q, OP81ZX, OP84K5. Szczegóły poleciały na PM.

Awatar użytkownika
k.mil
Wyjadacz
Posty: 211
Rejestracja: poniedziałek 19 grudnia 2011, 21:55
Podziękował;: 79 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: k.mil »

U mnie natomiast w kilku keszach dodał się dodatkowy blok tekstowy wyświetlający się w pionie na istniejącym: OP3AB5, OP3A56, OP34E1, OP55D7. Dodanie powyższego parametru nic nie zmienia. Można to łatwo naprawić w edycji kodu jednak i tak wolałbym o tym wspomnieć tutaj.
- Born stupid?
- Try again!

ODPOWIEDZ