[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Lza » niedziela 16 lutego 2014, 21:01

Dodaj zgłoszenie błędu do issues

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1742
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 199 razy
Otrzymane podziękowania: 246 razy

Sprawdzanie pisowni w logach

Post autor: brasia » wtorek 18 lutego 2014, 08:45

Jeśli pisało się loga w poprzednim edytorze i zrobiło literówkę, to klikając PPM pokazywały się podpowiedzi i łatwo można było poprawić. Teraz po zmianach owszem podkreśla błędne słowa, ale PPM powoduje rozwinięcie menu "Wstaw link, wstaw obrazek ...". Moim zdaniem zmiana jest na gorsze, bo te rzeczy są w menu w ikonkach. Czy można powrócić do poprzedniego stanu, czyli z podpowiedziami?
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi brasia za post (razem 2):
rredanTeokryt
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Lza » wtorek 18 lutego 2014, 10:06

powrotu do starej wersji nie ma, ale mozna spróbować zmusić nowy edytor do podobnego zachowania. Dodaj do issues, jak się uwiniemy z bardziej pilnymi zadaniami to się tym zajmę.

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Lokalizacja: Miasto Ogrodów

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska » wtorek 18 lutego 2014, 23:00

brasia, zależy jaką masz przeglądarkę. W niektórych można zablokować zdarzenia menu kontekstowego (np. w Operze), do innych pewnie są wtyczki (Chrome, Firefox), a pozostałe... no cóż - przykro mi, jeżeli musisz używać.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: etnamars » środa 19 lutego 2014, 09:29

Boguś z Polska pisze:W niektórych można zablokować zdarzenia menu kontekstowego (np. w Operze), do innych pewnie są wtyczki (Chrome, Firefox), a pozostałe... no cóż - przykro mi, jeżeli musisz używać.
Dla Firefoxa działa add-on:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... httoclick/
Dla Chrome będzie to chyba:
https://chrome.google.com/webstore/deta ... hcplmboaeo
Ale to chyba nie o to chodzi, żeby wprowadzać rozwiązania, tylko po to by kazać je blokować?

Przykro to się robi,że trzeba instalować specjalną przeglądarkę, a jakby tego było mało to jeszcze kolejne dodatki...

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Lokalizacja: Miasto Ogrodów

Odp: Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska » środa 19 lutego 2014, 12:43

etnamars pisze:Przykro to się robi,że trzeba instalować specjalną przeglądarkę, a jakby tego było mało to jeszcze kolejne dodatki...
Trzeba sobie jakoś radzić, a poza tym jak napisał Łza - można zgłosić błąd ;)

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
vonStirlitz
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: czwartek 07 listopada 2013, 09:58

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: vonStirlitz » czwartek 20 lutego 2014, 19:46

Mam problem z logiem przeniesienia mobilnej. Wybieram opcję 'przeniesiona' a okno na nowe współrzędne nie pojawia się. Błąd występuje na Mozilli i Chromie.
EDIT: Po paru próbach zadziałało...

Awatar użytkownika
vonStirlitz
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: czwartek 07 listopada 2013, 09:58

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: vonStirlitz » piątek 21 lutego 2014, 14:06

Wczorajszy mój problem, jak i poprzednie wynikają z tej samej przyczyny. Niezależnie od użytej przeglądarki, strona pokazuje mi komunikat o wyłączonym javascripcie. Skrypt oczywiście włączony, przeglądarki aktualne. Nie mam możliwości wpisania żadnego logu, testowałem na Mozilli i Chrome. Ktoś jeszcze tak ma?

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: etnamars » piątek 21 lutego 2014, 19:46

vonStirlitz pisze:Skrypt oczywiście włączony, przeglądarki aktualne. Nie mam możliwości wpisania żadnego logu, testowałem na Mozilli i Chrome. Ktoś jeszcze tak ma?
Tak, ale tylko w IE8, która nie jest aktualną przeglądarką. :wink:

Może skopiowało się jakieś ustawienie z poprzedniej wersji?
Warto sprawdzić czy na pewno JS jest włączony.
Dla Firefoxa: w pasku adresu about:config
Należy obiecać, że będzie się ostrożnym :wink:
później w liście odnaleźć javascript.enabled
Wartość powinna być: true
Załączniki
js.jpg
js.jpg (35.63 KiB) Przejrzano 1445 razy

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Lokalizacja: Miasto Ogrodów
Podziękował: 17 razy
Otrzymane podziękowania: 22 razy

Re: Sprawdzanie pisowni w logach

Post autor: Boguś z Polska » piątek 21 lutego 2014, 20:09

brasia pisze:Jeśli pisało się loga w poprzednim edytorze i zrobiło literówkę, to klikając PPM pokazywały się podpowiedzi i łatwo można było poprawić. Teraz po zmianach owszem podkreśla błędne słowa, ale PPM powoduje rozwinięcie menu "Wstaw link, wstaw obrazek ...". Moim zdaniem zmiana jest na gorsze, bo te rzeczy są w menu w ikonkach. Czy można powrócić do poprzedniego stanu, czyli z podpowiedziami?
Sprawdź teraz.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi Boguś z Polska za post:
rredan
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
vonStirlitz
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: czwartek 07 listopada 2013, 09:58

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: vonStirlitz » piątek 21 lutego 2014, 20:34

Wywiązałem się z obietnicy, byłem grzeczny ;)
Niestety nie pomogło... Wartość jest na true. Niezależnie od przeglądarki okno wpisu logu wygląda tak:
Załączniki
zrzut
zrzut
zrzut.jpg (49.36 KiB) Przejrzano 1444 razy

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Lokalizacja: Miasto Ogrodów

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska » piątek 21 lutego 2014, 20:53

Jaja jakieś, bo w FFx 3.6.20 działa, w trybie awaryjnym nie działa (wywala się jQuery z błędem Object.defineProperty is not a function, ale tinyMCE działa), podobnie w FFx 25.0.1, normalnie działa, w trybie awaryjnym znów wywala się jQuery, ale bez żadnego błędu.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1742
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: Sprawdzanie pisowni w logach

Post autor: brasia » środa 26 lutego 2014, 19:05

brasia pisze:Jeśli pisało się loga w poprzednim edytorze i zrobiło literówkę, to klikając PPM ....Czy można powrócić do poprzedniego stanu, czyli z podpowiedziami?
Dziękuję za powrót do starej wersji :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Krystek
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: niedziela 12 kwietnia 2009, 18:35
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Krystek » niedziela 30 marca 2014, 22:10

A ja mam pytanie, czy da się ustawić, by w profilu pokazywało listę keszy według godziny znalezienia/zalogowania na OC? Podam przykład (hipotetyczny): zalogowałem jednego dnia przez panel WWW 3 skrzynki - znalezione o 16, 17 i 18.15. Ale tego dnia znalazłem jeszcze skrzynkę o godzinie 13.30. Zalogowałem ją przez WWW następnego dnia, ale z datą dnia poprzedniego i godziną znalezienia. Na liście keszy w profilu jest ona jednak widoczna jako ostatnia, a nie jako ta według kolejności. Da się to zmienić/poprawić?
[i]veni vidi[/i] ...

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Lza » niedziela 30 marca 2014, 23:49


ODPOWIEDZ