[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Moderator: Moderatorzy
-
- Bywalec
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Witam,
czy to kolejne nowości w trakcie wprowadzania, czy po prostu coś się posypało?
Tatiana
czy to kolejne nowości w trakcie wprowadzania, czy po prostu coś się posypało?
Tatiana
- Załączniki
-
- 2.JPG (23.31 KiB) Przejrzano 1778 razy
-
- 1.JPG (19.58 KiB) Przejrzano 1778 razy
- Boguś z Polska
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki (ew. jakieś Ctrl+F5) i sprawdź, czy teraz lepiej.Pawello pisze:A u mnie na mapie v3 po kliknięciu na skrzynkę nie wyświetlają się polskie znaki.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/
- Sebastian
- Forumator
- Podziękował;: 217 razy
- Otrzymał podziękowań: 79 razy
Wciąż jest lipa ;-( Sprawdzone na dwóch przeglądarkach - Chrome i Firefoksie oraz dwóch kompach, pamięć podręczną wyczyściłem
Jest to upierdliwe w terenie, gdy potrzebne są szybko proste, konkretne dane, a nie obrazki geościeżek, które są moim zdaniem zbędne, niepotrzebne. Po cholerę to zostało nieudolnie wprowadzone?
Dane są co prawda, kiedyś mogłem przeglądać skrzynki w ładnej tabeli, a teraz to bez ładu i składu niestety

Dane są co prawda, kiedyś mogłem przeglądać skrzynki w ładnej tabeli, a teraz to bez ładu i składu niestety

- Załączniki
-
- blad.jpg (88.45 KiB) Przejrzano 1739 razy

- Boguś z Polska
- Rada Techniczna
Powinno być już lepiej. Proszę o sprawdzenie.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
-
- Bywalec
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Moja okolica wygląda już ok. Natomiast zauważyłam jeszcze jedną rzecz. Po najechaniu na słowo geościeżka znika ono jak na załączonym obrazku.
- Załączniki
-
- 3.JPG (24.36 KiB) Przejrzano 1716 razy
- Sebastian
- Forumator
- Podziękował;: 217 razy
- Otrzymał podziękowań: 79 razy
Dziękuję za naprawę usterki zgłoszonej przeze mnie i Dallasa, już jest OK i tabelka się normalnie wyświetla. Potwierdzam błąd zgłoszony przez Tati, dokładnie ten sam objaw na dwóch komputerach i przeglądarkach - chrome, firefoks i IE, wyświetla się coś takiego przy geościeżkach o statusie - zablokowana.

- Boguś z Polska
- Rada Techniczna
Ok, chyba już jest ok
- bodziu79
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Odp: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Witam serdecznie.
Mój problem dotyczy położenia na mapie skrytki mobilnej OP4B91
Otóż będąc w Miastku spotkaliśmy koleżankę, która przekazała nam ową skrzyneczke aby zabrać ja w nasze strony.
Zalogowaliśmy znalezienie oraz przeniesienie do skrzyneczki OP700B w tym samym dniu.
Wszystko było ok do czasu gdy ta koleżanka po kilku dniach również zalogowała przeniesienie z datą kiedy faktycznie nam przekazała lecz wpisu dokonała po nas.
W tej chwili fizycznie skrzynka nadal znajduje się gdzie ją umieściliśmy lecz na mapie znajduje się w miejscu przekazania.
Myślę że to poważny bug, który trzeba jak najszybciej naprawić.
Pozdrawiam,
bodziu79
Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk
Mój problem dotyczy położenia na mapie skrytki mobilnej OP4B91
Otóż będąc w Miastku spotkaliśmy koleżankę, która przekazała nam ową skrzyneczke aby zabrać ja w nasze strony.
Zalogowaliśmy znalezienie oraz przeniesienie do skrzyneczki OP700B w tym samym dniu.
Wszystko było ok do czasu gdy ta koleżanka po kilku dniach również zalogowała przeniesienie z datą kiedy faktycznie nam przekazała lecz wpisu dokonała po nas.
W tej chwili fizycznie skrzynka nadal znajduje się gdzie ją umieściliśmy lecz na mapie znajduje się w miejscu przekazania.
Myślę że to poważny bug, który trzeba jak najszybciej naprawić.
Pozdrawiam,
bodziu79
Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk
- Stryker
- Forumator
- Podziękował;: 40 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Nie, to nie bug, chociaż może się wydawać, że to działa mało intuicyjnie.
Co zrobić w tym przypadku? Zalogować przeniesienie raz jeszcze, usunąć poprzedni swój log tego typu.
Co zrobić w przyszłości? Nie dodawać logu "przeniesiona" nie mając pewności czy poprzednie ruchy kesza zostały zalogowane. Logujesz znalezienie (z informacją, że kesza nie ma współrzędnych), dodajesz do obserwowanych i po uzupełnieniu logów przez poprzedników - wpisujesz "swoje" przeniesienie.
Co zrobić w tym przypadku? Zalogować przeniesienie raz jeszcze, usunąć poprzedni swój log tego typu.
Co zrobić w przyszłości? Nie dodawać logu "przeniesiona" nie mając pewności czy poprzednie ruchy kesza zostały zalogowane. Logujesz znalezienie (z informacją, że kesza nie ma współrzędnych), dodajesz do obserwowanych i po uzupełnieniu logów przez poprzedników - wpisujesz "swoje" przeniesienie.
- bodziu79
- Nowy na forum
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Odp: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje
Zrobiłem jak napisałeś i faktycznie zadziałało ale myślę, że jednak należałoby z tym coś zrobić, bo przecież nie zawsze jest się w stanie przeanalizować całą drogę przebytą przez skrzynkę.
A co jeśli sie komuś przypomni później zalogować przeniesienie?
System powinien rozpoznawać co i jak podobnie jak ma to miejsce z logami o znalezieniu np. wpisanymi pozniej lecz z datą wstecz.
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
A co jeśli sie komuś przypomni później zalogować przeniesienie?
System powinien rozpoznawać co i jak podobnie jak ma to miejsce z logami o znalezieniu np. wpisanymi pozniej lecz z datą wstecz.
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2