[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Pawello
Stały bywalec
Posty: 114
Rejestracja: niedziela 19 sierpnia 2012, 15:20
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Pawello »

A u mnie na mapie v3 po kliknięciu na skrzynkę nie wyświetlają się polskie znaki.

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Podziękował;: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Tati »

Witam,
czy to kolejne nowości w trakcie wprowadzania, czy po prostu coś się posypało?

Tatiana
Załączniki
2.JPG
2.JPG (23.31 KiB) Przejrzano 1318 razy
1.JPG
1.JPG (19.58 KiB) Przejrzano 1318 razy

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska »

Pawello pisze:A u mnie na mapie v3 po kliknięciu na skrzynkę nie wyświetlają się polskie znaki.
Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki (ew. jakieś Ctrl+F5) i sprawdź, czy teraz lepiej.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
Sebastian
Forumator
Posty: 855
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 19:31
Podziękował;: 217 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Sebastian »

Wciąż jest lipa ;-( Sprawdzone na dwóch przeglądarkach - Chrome i Firefoksie oraz dwóch kompach, pamięć podręczną wyczyściłem :-P Jest to upierdliwe w terenie, gdy potrzebne są szybko proste, konkretne dane, a nie obrazki geościeżek, które są moim zdaniem zbędne, niepotrzebne. Po cholerę to zostało nieudolnie wprowadzone?

Dane są co prawda, kiedyś mogłem przeglądać skrzynki w ładnej tabeli, a teraz to bez ładu i składu niestety :evil:
Załączniki
blad.jpg
blad.jpg (88.45 KiB) Przejrzano 1279 razy
Obrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Lza »

gdzie Ci się coś takiego wygenerowało? (jaki url)?

Awatar użytkownika
dallas
Wyjadacz
Posty: 440
Rejestracja: czwartek 21 czerwca 2012, 22:17
Podziękował;: 98 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: dallas »

Potwierdzam to co Sebek wkleił, popołudniu coś się zaczęło sypać i do teraz bez zmian (w mojej okolicy).

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Lza »


Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska »

Powinno być już lepiej. Proszę o sprawdzenie.
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Podziękował;: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Tati »

Moja okolica wygląda już ok. Natomiast zauważyłam jeszcze jedną rzecz. Po najechaniu na słowo geościeżka znika ono jak na załączonym obrazku.
Załączniki
3.JPG
3.JPG (24.36 KiB) Przejrzano 1256 razy

Awatar użytkownika
Sebastian
Forumator
Posty: 855
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 19:31
Podziękował;: 217 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Sebastian »

Dziękuję za naprawę usterki zgłoszonej przeze mnie i Dallasa, już jest OK i tabelka się normalnie wyświetla. Potwierdzam błąd zgłoszony przez Tati, dokładnie ten sam objaw na dwóch komputerach i przeglądarkach - chrome, firefoks i IE, wyświetla się coś takiego przy geościeżkach o statusie - zablokowana.
Obrazek

Awatar użytkownika
Boguś z Polska
Rada Techniczna
Posty: 138
Rejestracja: środa 20 listopada 2013, 22:54
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Boguś z Polska »

Ok, chyba już jest ok
Post powyżej służy do samodzielnego złożenia. Wstaw wybrane przez siebie emotikony w odpowiednie miejsca.
https://bogus-z-polska.pl/

Awatar użytkownika
Sebastian
Forumator
Posty: 855
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 19:31
Podziękował;: 217 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Sebastian »

Jest OK :-) i fajnie, że jest komunikacja users -> RT i szybko się problem udało rozwiązać. Dzięki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bodziu79
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: sobota 23 lutego 2013, 12:01
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Odp: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: bodziu79 »

Witam serdecznie.

Mój problem dotyczy położenia na mapie skrytki mobilnej OP4B91
Otóż będąc w Miastku spotkaliśmy koleżankę, która przekazała nam ową skrzyneczke aby zabrać ja w nasze strony.
Zalogowaliśmy znalezienie oraz przeniesienie do skrzyneczki OP700B w tym samym dniu.
Wszystko było ok do czasu gdy ta koleżanka po kilku dniach również zalogowała przeniesienie z datą kiedy faktycznie nam przekazała lecz wpisu dokonała po nas.
W tej chwili fizycznie skrzynka nadal znajduje się gdzie ją umieściliśmy lecz na mapie znajduje się w miejscu przekazania.
Myślę że to poważny bug, który trzeba jak najszybciej naprawić.

Pozdrawiam,
bodziu79

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Stryker
Forumator
Posty: 1052
Rejestracja: piątek 23 lipca 2010, 15:32
Podziękował;: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Stryker »

Nie, to nie bug, chociaż może się wydawać, że to działa mało intuicyjnie.

Co zrobić w tym przypadku? Zalogować przeniesienie raz jeszcze, usunąć poprzedni swój log tego typu.
Co zrobić w przyszłości? Nie dodawać logu "przeniesiona" nie mając pewności czy poprzednie ruchy kesza zostały zalogowane. Logujesz znalezienie (z informacją, że kesza nie ma współrzędnych), dodajesz do obserwowanych i po uzupełnieniu logów przez poprzedników - wpisujesz "swoje" przeniesienie.
Obrazek

Awatar użytkownika
bodziu79
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: sobota 23 lutego 2013, 12:01
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Odp: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: bodziu79 »

Zrobiłem jak napisałeś i faktycznie zadziałało ale myślę, że jednak należałoby z tym coś zrobić, bo przecież nie zawsze jest się w stanie przeanalizować całą drogę przebytą przez skrzynkę.
A co jeśli sie komuś przypomni później zalogować przeniesienie?
System powinien rozpoznawać co i jak podobnie jak ma to miejsce z logami o znalezieniu np. wpisanymi pozniej lecz z datą wstecz.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ