[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

triPPer
Rada Techniczna
Posty: 227
Rejestracja: środa 23 października 2013, 22:03
Podziękował;: 52 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: triPPer »

hub3 pisze:Zauważyłem, że ostatnio po przejściu na stronę: http://opencaching.pl/myn_newlogs.php, znika "górne" menu.
... nie tylko w tym miejscu.
Zostało to poprawione w następujących miejscach: wejścia w podstrony z opcji moja okolica, a także Field Notes i Tworzenie nowych skrzynek

Pozdrawiam
triPPer
Łap chwile ...

hub3
Stały bywalec
Posty: 103
Rejestracja: czwartek 01 września 2011, 12:43
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: hub3 »

dzięki :)
ObrazekObrazek

poktam
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 11 marca 2010, 11:55
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: poktam »

poktam pisze:Czy jest to przeoczenie, czy jakiś głębszy problem, że ze schowka nie ma opcji ściągnięcia pliku zip do Garmina z gpx i obrazkami. W wielu miejscach ta opcja jest dostępna, natomiast w schowku jest to niedostępne.
Lekkim podstępem i jednak da się ściągnąć ze schowka gpx i obrazki :D. Wystarczy skopiować link do ściągnięcia gpx i na końcu zamienić "&output=gpx" na "&output=zip" i wszystko ściąga, że aż miło. Może by na stronie schowka dodać dodatkową opcję z takim linkiem, skoro to działa.
Obrazek

Jano
Wyjadacz
Posty: 426
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 125 razy
Otrzymał podziękowań: 83 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Jano »

Lza pisze:Jeśli macie zgromadzone poszukiwania - żeby brały pod uwagę ten limit trzeba wykasować je i zrobić od nowa, w przeciwnym wypdaku będą działać jak do tej pory, czyli walić do gpx wszystkie logi.
Jest prosty program, którym łatwo można wywalić dodatkowe waypointy i ograniczyć liczbę logów do dowolnej ilości, ale zdaje się, że napisała go Persona non grata dla tego forum i OC.pl. :lol:
http://www.geocaching.pl/download/OC_GPX_Converter.zip
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 984
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Podziękował;: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: lavinka »

Nie działa mi umieszczanie filmów youtube w treści opisu. Ani nowy ani stary kod. Nowy znika i zamienia się po zapisaniu w spację, stary nie wyświetla filmu. Z poziomu chrome, z innej przeglądarki jak dotąd nie próbowałam. Czy ktoś mógłby sprawdzić, czy błąd jest po stronie serwisu czy mojej?

Edit: w zasadzie poradziłam sobie z problemem, znaczy filmiki się wyświetlają, ale... problem polega na tym, że gdy edytuję opis i wstawiam w htmlu to jest ok, ale jak przełączę na edytor, to coś się psuje przy zapisaniu opisu skrzynki i filmiki się nie wyświetlają.
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Layio
Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: sobota 27 sierpnia 2011, 11:40
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Layio »

Potwierdzam, że edytor html jest teraz zepsuty, i na Chrome i na Operze. Po kliknięciu na html zamiast kodu wyświetlają się "<p>", klikając ponownie na html tylko powielamy te znaki. Ktoś coś pozmieniał, coś popsuł i nie raczył sprawdzić później.

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Lza »

Ostatnio edytor był zmieniany chyba w sierpniu więc nic takiego nagle się nie zepsuło, musiało tak być wcześniej. Z tego co widzę, to tak się dzieje tylko gdy klika się więcej niż raz w przycisk '<html>' (czyli przełączacie się z trybu html do trybu html - wtedy skrypt po raz kolejny niepotrzebnie parsuje znaczniki i się robi bigos). Jeśli klikniecie raz, nic takiego się nie dzieje. A najlepiej w ogóle nie klikać - wszystko się da zrobić z poziomu 'edytor' - wstawić obrazek, dowolny link (do YT również) itp. Nie ma sensu ręcznie edytować html, po co się męczyć?.

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35
Podziękował;: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Krysiul »

Potwierdzam, że ten edytor szwankuje od dawna.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1970
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 120 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: krystiant »

Właśnie zauważyłem, że na forum mój obrazek ze statystykami ma teksty chyba po holendersku :shock:
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19
Podziękował;: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Teokryt »

Na wielu stronach znika mi górne menu. Trudno to wylistować gdzie dokładnie ale np w moich statystykach znika górne menu.

Awatar użytkownika
kaliho
Nowy na forum
Posty: 23
Rejestracja: piątek 20 września 2013, 10:52
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: kaliho »

Podczas zwiedzania mojego konta zauważyłam, że "u mnie" pojawia się wpis "wymagana archiwizacja" zamiast "wykonano serwis" w logu skrzynki wyświetla się poprawnie jako "wykonano serwis". Wpis był zalogowany jako "wykonano serwis". Nie jest to moja skrzynka - jeśli ma to jakiś znaczenie ;)
błąd
błąd
view profile.png (7.97 KiB) Przejrzano 1266 razy
poprawny wpis
poprawny wpis
logi.png (14.54 KiB) Przejrzano 1266 razy

triPPer
Rada Techniczna
Posty: 227
Rejestracja: środa 23 października 2013, 22:03
Podziękował;: 52 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: triPPer »

Obiecuję to jeszcze dzisiaj sprawdzić

Pozdrawiam
triPPer
Za ten post autor triPPer otrzymał podziękowanie:
kaliho
Łap chwile ...

triPPer
Rada Techniczna
Posty: 227
Rejestracja: środa 23 października 2013, 22:03
Podziękował;: 52 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: triPPer »

Zrobione
Dodatkowo ujednoliciłem wygląd listy 'moje logi'

Pozdrawiam
triPPer
Za ten post autor triPPer otrzymał podziękowanie:
kaliho
Łap chwile ...

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1829
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 133 razy
Otrzymał podziękowań: 206 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: ronja »

Ciekawa sprawa. Właśnie chciałem zrobić za pomocą telefonu wpis ze strony OC Mobile, a tam figa. Po wysłaniu tekstu pojawił się czerwony napis "hakierstwo". Jeżeli wersja mobilna jest już bez wsparcia, to może ją zablokować ?
EDIT: w OCM widać bez zalogowania wszystkie dane (kordy, spojlery).
Obrazek Obrazek

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19
Podziękował;: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Teokryt »

Obrazek

Wiec czemu nieznaleziona skoro znaleziona?

ODPOWIEDZ