Starsza/Nowsza wersja mapy skrzynek

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
meteor2017
Wyjadacz
Posty: 235
Rejestracja: piątek 18 września 2009, 15:46
Podziękował;: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Starsza/Nowsza wersja mapy skrzynek

Post autor: meteor2017 »

W tej chwili po wejsciu na podstrone z mapa skrzynek, mamy w menu z lewej:
- Mapa skrzynek
- Starsza wersja mapy skrzynek

Proponuje zmienic nazwe "Mapa Skrzynek" na "Nowsza wersja mapy skrzynek" (albo cos w tym stylu). Dlaczego? Bo teraz te nazwy sa mylace. Klikajac na stronie glownej "Mapa Skrzynek" trafiamy na "Starsza wersje..." a ja myslalem ze na "Mapa Skrzynek" i nie pomyslalem, ze trzeba to wlasnie kliknac by sprawdzic inna mapke. Klikalem kilka razy "Starsza wersje..." i ladowalem caly czas w tym samym miejscu, stwierdzajac "eee, nie dziala".

Dopiero dzis pod wplywem pewnego komentarza o "Nowej Mapie" odkrylem ja. tez nie od razu, bo nie moglem jej znalezc i tez zdazylem stwierdzic, ze "Stara mapa" nie dziala ;-)

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

To nazewnictwo, to tylko okres przejściowy. W nowej wersji wybór pomiędzy mapami będzie rozwiązany w bardziej przystępny sposób.
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

Awatar użytkownika
smok6
Stały bywalec
Posty: 128
Rejestracja: środa 28 października 2009, 20:38
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: smok6 »

Mam pytanie dotyczące mapy skrzynek. W starszej wersji zależnie od momentu odpalenia pojawia mi się albo nie pasek służący do przybliżania/oddalania mapki. W nowszej wersji dla odmiany gdy klikam w ikonke skrzynki otwiera mi się dymek dla innej skrzynki, a mapka przesuwa się do tej ikonki.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=14296][img]http://www.opencaching.pl/statpics/14296.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=4033][img]http://geokrety.org/statpics/4033.png[/img][/url]

Wombacik
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: wtorek 26 maja 2009, 19:23
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Wombacik »

Witam, mam pytanie- jak zmienić liczbę wyświetlanych skrzynków na mapie? W starej wersji mapy była ta opcja a tutaj jakoś nie widzę... Dzięki za pomoc i życzę dalej radości z okazji świąt:)

Awatar użytkownika
rushcore
Forumator
Posty: 752
Rejestracja: środa 15 kwietnia 2009, 12:47
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: rushcore »

Wombacik pisze:Witam, mam pytanie- jak zmienić liczbę wyświetlanych skrzynków na mapie? W starej wersji mapy była ta opcja a tutaj jakoś nie widzę... Dzięki za pomoc i życzę dalej radości z okazji świąt:)
Mogę spytać po co potrzebna jest ta funkcja? Ograniczenie ilości skrzynek w starej mapie wynikało z konieczności odciążenia przeglądarki - nie jest to problemem w nowej mapie.
[img]http://opencaching.pl/statpics/8595.jpg[/img]
skandal, cenzura i zgrzytanie zębów :)
[url=http://rushbase.net:5580/opencaching/index.php?page=logbook]generator logbook[/url]

Awatar użytkownika
hipul
Forumator
Posty: 780
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: hipul »

trojmiasto pisze:W nowej wersji wybór pomiędzy mapami będzie rozwiązany w bardziej przystępny sposób.
Musimy diametralnie roznie rozumiec slowo "przystepny" ;).

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Post autor: picek »

hipul pisze:
trojmiasto pisze:W nowej wersji wybór pomiędzy mapami będzie rozwiązany w bardziej przystępny sposób.
Musimy diametralnie roznie rozumiec slowo "przystepny" ;).
chyba tez nie widze jak wybrac wersje :D
Chyba ze juz jedyny wybor to Mapa|Sat|UMP|OSM|TER
z czego UMP w ogóle nie przydatna w południowo wschodniej ćwierci Polski bo tylko i wyłącznie główne drogi są dobrze, reszta tragiczna.
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
rushcore
Forumator
Posty: 752
Rejestracja: środa 15 kwietnia 2009, 12:47
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: rushcore »

No właśnie, zdefiniujcie "przystępny" - co jest nie przystepne?
[img]http://opencaching.pl/statpics/8595.jpg[/img]
skandal, cenzura i zgrzytanie zębów :)
[url=http://rushbase.net:5580/opencaching/index.php?page=logbook]generator logbook[/url]

Awatar użytkownika
hipul
Forumator
Posty: 780
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: hipul »

Dostanie sie do cachemap2 jest nieprzystepne.

Awatar użytkownika
rushcore
Forumator
Posty: 752
Rejestracja: środa 15 kwietnia 2009, 12:47
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: rushcore »

Ah, wydawało mi się, że chodzi o rodzaje map typu UMP/Satelitarna. No ja się cachemap2 nie zajmuje, więc też i nie ja obiecywałem przystępniejszy do niej dostęp. :D
[img]http://opencaching.pl/statpics/8595.jpg[/img]
skandal, cenzura i zgrzytanie zębów :)
[url=http://rushbase.net:5580/opencaching/index.php?page=logbook]generator logbook[/url]

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1970
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 120 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy

Post autor: krystiant »

Eeee tam zaraz nieprzystępne... wchodzę na stronę z mapką, wpisuję na pasku adresu zaraz za ".pl", a przed "/" "/old" następnie "enter" i już mam po lewej link Starsza wersja mapy skrzynek :lol:
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

@rushcore... a nie mówiłem?

Plan był taki, że jak okaże się, że będzie zapotrzebowanie na starą wersję mapy, to dodamy możliwość przełączania domyślnej wersji w ustawieniach użytkownika. Tak też się stanie, ale proszę o litość.

@Hipul - sarkazm nie był tu niezbędny.
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

Awatar użytkownika
PUG-Bielany
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: czwartek 28 lutego 2008, 15:11
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Post autor: PUG-Bielany »

Koledzy mógłby ktoś mi pomóc.W nowej wersji strony nie otwiera mi się mapa urzytkownika czyli moja.Zamiast mapy jest białe pole,a poniżej opcje wyszukiwania i nic więcej.Czy ktoś mi coś poradzi?

Awatar użytkownika
rushcore
Forumator
Posty: 752
Rejestracja: środa 15 kwietnia 2009, 12:47
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: rushcore »

PUG-Bielany pisze:Koledzy mógłby ktoś mi pomóc.W nowej wersji strony nie otwiera mi się mapa urzytkownika czyli moja.Zamiast mapy jest białe pole,a poniżej opcje wyszukiwania i nic więcej.Czy ktoś mi coś poradzi?
A zwykła mapa działa, tak?
[img]http://opencaching.pl/statpics/8595.jpg[/img]
skandal, cenzura i zgrzytanie zębów :)
[url=http://rushbase.net:5580/opencaching/index.php?page=logbook]generator logbook[/url]

Awatar użytkownika
PUG-Bielany
Stały bywalec
Posty: 87
Rejestracja: czwartek 28 lutego 2008, 15:11
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Post autor: PUG-Bielany »

Nie działa równierz mapa już po wejściu w opis skrzynki.Po kliknięciu na nią wyświetla się białe pole.Automapa,goglemaps,UMP,zumi działają.

ODPOWIEDZ