Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: Lza » poniedziałek 30 stycznia 2012, 21:34

no ale twój model nie obsługuje geocache, a mój tak.
Pożegnaj się z wszelką logiką ty, który kupileś garmina.

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1959
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: r00t7 » poniedziałek 30 stycznia 2012, 21:55

łowca pisze:
m2m pisze: A 3000 keszy to niezły wynik, że się uruchomił ;)
Ja na garminowego nuvi (najprostszy model) wbiłem wszystkie nieznalezione kesze w Polsce, coś koło 10 tysięcy wyszło. I śmiga jak marzenie.
wgrałeś jako POI nie jako geocache. Na larku samochodowym też mam 9000 keszy i śmiga, ale to sam punkt POI
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
m2m
Stały bywalec
Posty: 152
Rejestracja: środa 15 grudnia 2010, 00:32
Lokalizacja: Kraków/Śląsk

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: m2m » wtorek 31 stycznia 2012, 09:33

Póki co nie mam odwagi takiej ilości wrzucić do Oregona. Telefon prawie umarł z BF ze stycznia 2011 i trochę się boję zabijać Garmina. Jak wrzucam małopolskie i śląskie to działa (wychodzi niecałe 2000keszy) ale już całego mazowieckiego się boję wrzucać :)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1959
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: r00t7 » wtorek 31 stycznia 2012, 09:35

@Magdo: jak wrzucisz te pliki przez poiloadera żeby gieps widział je jako zwykłe poiki a nie kesze to możesz wrzucić wszystkie z całego seriwsu, ale nie będzie opisu fotek etc ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
m2m
Stały bywalec
Posty: 152
Rejestracja: środa 15 grudnia 2010, 00:32
Lokalizacja: Kraków/Śląsk

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: m2m » wtorek 31 stycznia 2012, 09:51

Już wolę promień 30km od centrum Warszawy ale z opisami. Bez auta marna szansa na ruszenie w inne rejony województwa. Choć może wiosną kto to wie :)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1139
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Lokalizacja: N52/E21 + 15km

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: łowca » wtorek 31 stycznia 2012, 22:49

r00t7 pisze:
łowca pisze:
m2m pisze: A 3000 keszy to niezły wynik, że się uruchomił ;)
Ja na garminowego nuvi (najprostszy model) wbiłem wszystkie nieznalezione kesze w Polsce, coś koło 10 tysięcy wyszło. I śmiga jak marzenie.
wgrałeś jako POI nie jako geocache. Na larku samochodowym też mam 9000 keszy i śmiga, ale to sam punkt POI
POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęć :P bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: Lza » wtorek 31 stycznia 2012, 23:14

r00t7 pisze:@Magdo: jak wrzucisz te pliki przez poiloadera żeby gieps widział je jako zwykłe poiki a nie kesze to możesz wrzucić wszystkie z całego seriwsu, ale nie będzie opisu fotek etc ;)
A i owszem, przerabiałem. Jak tylko to zrobisz Co chwila ekran oregona będzie zasłaniany przez okno na caly ekran "Jedziesz za szybko - zwolnij" uniemożliwiając normalne korzystanie np. z mapy.
POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęć bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
No widzisz, a programiści z garmina nie potrafią...

Jakby się pokusić o zebranie wszystkich absurdów garminowskich w jednym miejscu to można by z tego portal stworzyć.

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1959
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: r00t7 » wtorek 31 stycznia 2012, 23:24

Lza pisze:
r00t7 pisze:@Magdo: jak wrzucisz te pliki przez poiloadera żeby gieps widział je jako zwykłe poiki a nie kesze to możesz wrzucić wszystkie z całego seriwsu, ale nie będzie opisu fotek etc ;)
A i owszem, przerabiałem. Jak tylko to zrobisz Co chwila ekran oregona będzie zasłaniany przez okno na caly ekran "Jedziesz za szybko - zwolnij" uniemożliwiając normalne korzystanie np. z mapy.

ustawiasz brak powiadomień i śmiga ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

rubeus
Wyjadacz
Posty: 207
Rejestracja: czwartek 05 listopada 2009, 11:51

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: rubeus » czwartek 02 lutego 2012, 21:59

łowca pisze: POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęć :P bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
To ja oftopnę. Czy KML'a dla iGo8 też się tak da ?

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1139
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Lokalizacja: N52/E21 + 15km

Re: Garmin oregon - raz "widzi" raz "nie widzi" keszy.

Post autor: łowca » piątek 03 lutego 2012, 19:11

rubeus pisze:
łowca pisze: POI, ale z pełnymi opisami i hintami bez zdjęć :P bo tego GPXa co ze strony OC pobiorę, to sobie programistycznie transformuję.
To ja oftopnę. Czy KML'a dla iGo8 też się tak da ?
Znaczy, przerobić 'coś' na format 'KML czytany przez iGo8' ? Da się.
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

ODPOWIEDZ