W swym braku wyobraźni dopiero rok temu zastanawiałem się nad użyciem takiego pojemnika.
Konkretnie myślałem o takich sporych wiaderkach. Ponowne otwarcie kosztuje jednak niemało wysiłku, ale jak ktoś się uprze... Otwarcie siłowe - zaskutkuje uszkodzeniem wieka - i tak właśnie powinno być. Może właśnie dlatego kiepskie pojemniki są do nabycia za niską cenę na Allegro. Użytkownik chcący z nich skorzystać zgodnie z przeznaczeniem byłby dość szybko "leczony grzywną"... W świecie realnym to nie są żarty.
Moja opinia o nieprzydatności geokeszowej takich pojemników wynika z korzystania z nich na codzień i od dawna. Opinii o sztuce nabytej na Allegro nie mam i mieć nie będę, choć właśnie pojąłem że jest życiowo najbardziej wiążąca i wszelkie oddziały szpitalne, erki, laboratoria to przy niej mały pikuś.
Pozwoliłem sobie na zamieszczenie odpowiedzi w tym temacie tylko dlatego, że za wyjątkowo nietrafiony (że powiem oględnie) uważam pomysł sprzedawania i kupowania pojemników po odpadach medycznych. Co zabawne - ten wątek trafił mnie zaraz po audycie w jednym z miejsc pracy, a przed audytem w kolejnym miejscu pracy
Co do duzych pojemników - to mam kilka po śledziach. Są nawet solidne i całkiem szczelne, ale ich wywietrzenie to historia... Cóż zrobić - ze słodyczy to ja najbardziej lubię właśnie śledzia.
Większe pojemniki
Moderator: Moderatorzy
- Voit
- Forumator
- Posty: 1161
- Rejestracja: poniedziałek 03 marca 2008, 09:26
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Bazyl69Bazyl69 pisze:OT
mój przepis na sernik: 5 jajek, 1kg sera( to już 2 wiaderka), 15dag masła 2 szklanki cukru cukier waniliowy, 2 budynie smietankowe. wszystko razem zmieszać w malakserze a potem do formy wysmarowanej i obsypanej byłka tartą na ok 45min do godz. w temp 200 stopni C.
Sprawdzony wielokrotnie
Przepis działa.
Wczoraj zostaliśmy poczęstowani wypiekiem w/g Twojego przepisu.
Serniczek ekstra.
Pozdrawiamy Magdę i Krzyśka - Trójmiasto Team.
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30
- trojmiasto
- Administrator
- Posty: 1946
- Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Dzięki - stwierdziliśmy jednak zgodnie, że prawdopodobnie było by lepiej, gdyby dodać jedną, nie dwie szklanki cukru. Choć to pewnie kwestia gustu...Voit pisze:Bazyl69Bazyl69 pisze:OT
mój przepis na sernik: 5 jajek, 1kg sera( to już 2 wiaderka), 15dag masła 2 szklanki cukru cukier waniliowy, 2 budynie smietankowe. wszystko razem zmieszać w malakserze a potem do formy wysmarowanej i obsypanej byłka tartą na ok 45min do godz. w temp 200 stopni C.
Sprawdzony wielokrotnie
Przepis działa.
Wczoraj zostaliśmy poczęstowani wypiekiem w/g Twojego przepisu.
Serniczek ekstra.
Pozdrawiamy Magdę i Krzyśka - Trójmiasto Team.
Poza wszystkim, to chyba kilka postów jest do przeniesienia do hydeparku . Chyba, że sernik potraktujemy jako hardware geocachera .
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.