Znalazłem TravelBuga

Zaczynasz zabawę, tu znajdziesz pożyteczne informacje. Tu również możesz się przywitać...

Moderator: Moderatorzy

Cripex
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: piątek 10 stycznia 2014, 18:06

Znalazłem TravelBuga

Post autor: Cripex » wtorek 08 kwietnia 2014, 21:41

Dzisiaj w skrzynce opencache znalazłem TravelBug'a i jako, że nie korzystałem nigdy z geocache to sobie go wziąłem myśląc, że spokojnie po kodzie go zaloguje na geokretach. Co mam w takim wypadku zrobić? Da się go jakoś dologować do geokretów czy po prostu mam go wrzucić w byle jaką skrzynkę?

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1881
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował: 106 razy
Otrzymane podziękowania: 318 razy

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: krystiant » wtorek 08 kwietnia 2014, 22:30

TravelBugi teoretycznie powinny wędrować tylko po keszach z geocaching.com i na tej stronie można również logować TB (wymagane jest założenie konta). Najlepiej wrzuć go do jakiegoś kesza dwusystemowego.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi krystiant za post:
Yazhubal
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

paprotek
Stały bywalec
Posty: 137
Rejestracja: sobota 25 sierpnia 2012, 22:41

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: paprotek » środa 09 kwietnia 2014, 09:21

Tak uzupełniając, to TravelBugi można logować TYLKO na geocaching.com i TYLKO w skrzynkach z tego portalu. Wypuszczający TravelBugi nagminnie zapominają do nich dołączyć choćby minimalną informację co to jest i co się z tym robi, to już inna bajka...
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
miklobit
Forumator
Posty: 1429
Rejestracja: poniedziałek 20 września 2010, 12:24
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa/Katowice
Kontakt:

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: miklobit » środa 09 kwietnia 2014, 17:05

paprotek pisze:Tak uzupełniając, to TravelBugi można logować TYLKO na geocaching.com i TYLKO w skrzynkach z tego portalu. Wypuszczający TravelBugi nagminnie zapominają do nich dołączyć choćby minimalną informację co to jest i co się z tym robi, to już inna bajka...
Przecież na każdym TB czy coinie jest wyraźnie napisane "Trackable at geocaching.com". Więc jaka informacja jest jeszcze potrzebna ?

Cripex
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: piątek 10 stycznia 2014, 18:06

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: Cripex » czwartek 10 kwietnia 2014, 19:40

Ale my jako początkujący widząc takie cuś stwierdzamy, że pewnie geokrety jest połączone systemowo z geocachingiem, a opencaching jest podpięty pod wspólną bazę danych :wink:

paprotek
Stały bywalec
Posty: 137
Rejestracja: sobota 25 sierpnia 2012, 22:41

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: paprotek » piątek 11 kwietnia 2014, 08:29

miklobit pisze:Przecież na każdym TB czy coinie jest wyraźnie napisane "Trackable at geocaching.com". Więc jaka informacja jest jeszcze potrzebna ?

Yyyy, serio? TyIe ich w rękach miałem i nie zaważyłem :) Gdzie on jest, to następnym razem postaram się zwrócić uwagę :)

W każdym razie coś słabo z czyteInością tego komunikatu :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: Krysiul » piątek 11 kwietnia 2014, 10:57

Też dam głowę, że widywałem TB i geocoiny bez jakichkolwiek objaśnień poza napisem TravelBug/Geocoin.
ObrazekObrazekObrazek

szy_mat
Bywalec
Posty: 34
Rejestracja: czwartek 11 października 2012, 22:07

Post autor: szy_mat » piątek 30 maja 2014, 21:59

Trochę sytuacja bez wyjścia, trzeba założyć konto na geocaching, znaleźć ich skrzynkę... Eee tam. Wrzucił ktoś do skrzynki z OpenCaching, to obetnij metkę i "zkretuj". Daj na koniec właścicielowi tylko cynk, że dalsza droga jest tu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
miklobit
Forumator
Posty: 1429
Rejestracja: poniedziałek 20 września 2010, 12:24
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa/Katowice
Kontakt:

Re:

Post autor: miklobit » sobota 31 maja 2014, 11:57

szy_mat pisze:Trochę sytuacja bez wyjścia, trzeba założyć konto na geocaching, znaleźć ich skrzynkę... Eee tam. Wrzucił ktoś do skrzynki z OpenCaching, to obetnij metkę i "zkretuj". Daj na koniec właścicielowi tylko cynk, że dalsza droga jest tu.
Znajdzie ktoś (GC only) geokreta (może twojego ?) w keszu dwusystemowym - też niech obetnie metkę i puści dalej jako TB. Tobie tylko info że dlasza droga tu :?:
To jakiś problem sprawdzić który odwiedzany kesz OC jest jednoczesnie GC ? No tak - dla początkującego to może być problem - zwollennicy "czystości rasy" (czarno-żółtej) niedawno bardzo "ułatwili" początkującym to sprawdzanie :twisted:

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 976
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Lokalizacja: Warszawa/Żyrardów
Kontakt:

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: lavinka » sobota 21 czerwca 2014, 14:59

Odpowiedź jest prosta. Trzeba znaleźć skrzynkę podwójną. Takich jest bardzo wiele. Zwyczajnie znaleźć w oc i tam wrzucić tb. Nawet bez zalogowania, prędzej czy później ktoś na gc go znajdzie i zaloguje za Ciebie. Gdybyś bardzo chciał, możesz poprosić o zalogowanie kogoś, kto się bawi w obu serwisach i ma tam konto. Znając kod (możesz go wysłąc mejlem) nawet ja mogę go zalogować za Ciebie. :)
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Cripex
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: piątek 10 stycznia 2014, 18:06

Post autor: Cripex » piątek 01 sierpnia 2014, 06:25

Buga zalogowałem już jakiś czas temu. Z tego co się orientuję poleciał dalej :) Dzięki za pomoc :)

Sporo się w międzyczasie nauczyłem. Stworzyłem 10 skrzynek, zrobiłem swojego własnego geokreta, a teraz zapatruje się na pierwszy Multi albo quiz :)

tty12
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: wtorek 19 maja 2015, 12:14

Re: Znalazłem TravelBuga

Post autor: tty12 » poniedziałek 26 października 2015, 17:26

Jak masz Travel Buga to daj znać na grupie GC np waw ba FG . Napewno zgłosi sie ktos chetny do przejecia ... ;)
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ