Wstawianie obrazków

Zaczynasz zabawę, tu znajdziesz pożyteczne informacje. Tu również możesz się przywitać...

Moderator: Moderatorzy

metomik
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 25 marca 2012, 10:47

Wstawianie obrazków

Post autor: metomik » niedziela 25 marca 2012, 10:50

Witam, właśnie moja pierwsza skrzynka została akceptowana przez COG. Chciałbym dodać do niej zdjęcia, tak aby były widoczne pod opisem, lecz w edycji skrzynki ta opcja jest nie dostępna. Skrzynka ma status gotowa do szukania. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Stryker
Forumator
Posty: 1052
Rejestracja: piątek 23 lipca 2010, 15:32

Odp: Wstawianie obrazków

Post autor: Stryker » niedziela 25 marca 2012, 11:03

Nie szukaj w edycji opisu tylko w edycji skrzynki. Sekcja "Obrazki i zdjęcia".

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Obrazek

metomik
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 25 marca 2012, 10:47

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: metomik » niedziela 25 marca 2012, 11:12

Szukam w edycji skrzynki. Obok sekcji obrazki/zdjęcia widzę przycisk dodaj nowy obrazek, który jest nie aktywny, nie mogę w niego kliknąć. Co robić ?

edit:
Mój problem rozwiązny. Wpadłem na pomysł, żeby zmienić przeglądarkę, wszedłem w mozille. Działa. Opera nie chciała współpracować. Dzięki : )

Awatar użytkownika
pan_ryba
Wyjadacz
Posty: 275
Rejestracja: środa 04 maja 2011, 19:40
Podziękował: 10 razy
Otrzymane podziękowania: 17 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: pan_ryba » niedziela 25 marca 2012, 11:22

metomik pisze:Mój problem rozwiązny. Wpadłem na pomysł, żeby zmienić przeglądarkę, wszedłem w mozille. Działa. Opera nie chciała współpracować. Dzięki : )
Włącz "Dopasuj do szerokości" - wtedy działa :)
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi pan_ryba za post:
metomik
Obrazek Obrazek
Mówię stanowcze nie: zakopywaniu, workom oraz rdzewiejącym pojemnikom!

metomik
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 25 marca 2012, 10:47

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: metomik » niedziela 25 marca 2012, 11:24

Dzięki : ) nie wpadłbym na to :o

Awatar użytkownika
laszlo
Bywalec
Posty: 40
Rejestracja: sobota 19 marca 2011, 11:44
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: laszlo » sobota 07 kwietnia 2012, 14:05

Niestety ten problem już tak długo dotyczy oper że przy zakładaniu czy edycji skrzynki już odruchowo na starcie naciskam CTRL+F11 :P
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: Lza » sobota 07 kwietnia 2012, 22:04

mam operę i u mnie tego problemu nie ma. (?)

Awatar użytkownika
k.mil
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 211
Rejestracja: poniedziałek 19 grudnia 2011, 21:55
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: k.mil » sobota 07 kwietnia 2012, 22:28

Lza pisze:mam operę i u mnie tego problemu nie ma. (?)
Może przy większej rozdzielczości pracujesz? U mnie przy standardowej 1024 x 768 w operze też początkowo część rzeczy ukrywa się poza widokiem.
- Born stupid?
- Try again!

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: Lza » sobota 07 kwietnia 2012, 22:30

może tak, być ja mam 1366x768
warto by to zgłośsic do opery, to ewidentny błąd przeglądarki.

Awatar użytkownika
laszlo
Bywalec
Posty: 40
Rejestracja: sobota 19 marca 2011, 11:44
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: laszlo » poniedziałek 09 kwietnia 2012, 11:23

Ja mam 1920x1200 i to nie ma żadnego wpływu. Niektóre opcje poprostu wychodzą poza kontener strony i są nie-klikalne. Po "dopasowaniu do szerokości" wracają i zaczynają działać.

Screen z błędem:
Obrazek

Screen po CTRL+F11:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
frog_1
Bywalec
Posty: 42
Rejestracja: piątek 20 kwietnia 2012, 20:51
Lokalizacja: Bełchatów/ Chrzanów

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: frog_1 » niedziela 20 stycznia 2013, 09:01

mam pewien problem. Jak mam włożyć obrazki do tekstowego opisu kesza?
Masz pieniądze, ale brak ci doświadczenia? Zamieńmy się.
-------
Kursy buractwa i warcholstwa.
Posłowie - zniżka -25%

lukas_jaceq
Wyjadacz
Posty: 396
Rejestracja: sobota 10 maja 2008, 19:47
Lokalizacja: Świdnik

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: lukas_jaceq » niedziela 20 stycznia 2013, 11:06

frog_1 pisze:mam pewien problem. Jak mam włożyć obrazki do tekstowego opisu kesza?
Tak na szybko to można np. jeśli masz opis w wordzie albo jakimś edytorze to wstawiasz w niego zdjęcie tam gdzie ma być i CTRL+C i następnie CTRL+V w edycji opisu kesza i powinno pójść..
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=2437][img]http://www.opencaching.pl/statpics/2437.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=909][img]http://geokrety.org/statpics/909.png[/img][/url]

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: etnamars » niedziela 20 stycznia 2013, 11:38

Załączniki
obrazek.jpg
obrazek.jpg (12.65 KiB) Przejrzano 1715 razy

Awatar użytkownika
Talbot
Stały bywalec
Posty: 110
Rejestracja: czwartek 22 lipca 2010, 19:45
Podziękował: 14 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: Talbot » niedziela 20 stycznia 2013, 16:13

Najlepiej w Edycji skrzynki (nie opisu)
+ Dodaj nowy obrazek
Po dodaniu tytułu i ścieżki do pliku na dysku, zaznacz opcje „Nie pokazuj tego obrazka.”
Obrazek
Następnie w edycji opisu skrzynki klikasz „wstaw/ edytuj obraz” (patrz wcześniejszy post).
Obrazek
Teraz możesz wybrać z listy obraz który chcesz umieścić w opisie.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi Talbot za post:
frog_1
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ