Wstawianie obrazków

Zaczynasz zabawę, tu znajdziesz pożyteczne informacje. Tu również możesz się przywitać...

Moderator: Moderatorzy

metomik
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 25 marca 2012, 10:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Wstawianie obrazków

Post autor: metomik »

Witam, właśnie moja pierwsza skrzynka została akceptowana przez COG. Chciałbym dodać do niej zdjęcia, tak aby były widoczne pod opisem, lecz w edycji skrzynki ta opcja jest nie dostępna. Skrzynka ma status gotowa do szukania. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Stryker
Forumator
Posty: 1052
Rejestracja: piątek 23 lipca 2010, 15:32
Podziękował;: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Odp: Wstawianie obrazków

Post autor: Stryker »

Nie szukaj w edycji opisu tylko w edycji skrzynki. Sekcja "Obrazki i zdjęcia".

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Obrazek

metomik
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 25 marca 2012, 10:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: metomik »

Szukam w edycji skrzynki. Obok sekcji obrazki/zdjęcia widzę przycisk dodaj nowy obrazek, który jest nie aktywny, nie mogę w niego kliknąć. Co robić ?

edit:
Mój problem rozwiązny. Wpadłem na pomysł, żeby zmienić przeglądarkę, wszedłem w mozille. Działa. Opera nie chciała współpracować. Dzięki : )

Awatar użytkownika
pan_ryba
Wyjadacz
Posty: 275
Rejestracja: środa 04 maja 2011, 19:40
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: pan_ryba »

metomik pisze:Mój problem rozwiązny. Wpadłem na pomysł, żeby zmienić przeglądarkę, wszedłem w mozille. Działa. Opera nie chciała współpracować. Dzięki : )
Włącz "Dopasuj do szerokości" - wtedy działa :)
Za ten post autor pan_ryba otrzymał podziękowanie:
metomik
Obrazek Obrazek
Mówię stanowcze nie: zakopywaniu, workom oraz rdzewiejącym pojemnikom!

metomik
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: niedziela 25 marca 2012, 10:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: metomik »

Dzięki : ) nie wpadłbym na to :o

Awatar użytkownika
laszlo
Bywalec
Posty: 40
Rejestracja: sobota 19 marca 2011, 11:44
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: laszlo »

Niestety ten problem już tak długo dotyczy oper że przy zakładaniu czy edycji skrzynki już odruchowo na starcie naciskam CTRL+F11 :P
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: Lza »

mam operę i u mnie tego problemu nie ma. (?)

Awatar użytkownika
k.mil
Wyjadacz
Posty: 211
Rejestracja: poniedziałek 19 grudnia 2011, 21:55
Podziękował;: 79 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: k.mil »

Lza pisze:mam operę i u mnie tego problemu nie ma. (?)
Może przy większej rozdzielczości pracujesz? U mnie przy standardowej 1024 x 768 w operze też początkowo część rzeczy ukrywa się poza widokiem.
- Born stupid?
- Try again!

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: Lza »

może tak, być ja mam 1366x768
warto by to zgłośsic do opery, to ewidentny błąd przeglądarki.

Awatar użytkownika
laszlo
Bywalec
Posty: 40
Rejestracja: sobota 19 marca 2011, 11:44
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: laszlo »

Ja mam 1920x1200 i to nie ma żadnego wpływu. Niektóre opcje poprostu wychodzą poza kontener strony i są nie-klikalne. Po "dopasowaniu do szerokości" wracają i zaczynają działać.

Screen z błędem:
Obrazek

Screen po CTRL+F11:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
frog_1
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: piątek 20 kwietnia 2012, 20:51
Podziękował;: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: frog_1 »

mam pewien problem. Jak mam włożyć obrazki do tekstowego opisu kesza?
Masz pieniądze, ale brak ci doświadczenia? Zamieńmy się.
-------
Kursy buractwa i warcholstwa.
Posłowie - zniżka -25%

lukas_jaceq
Wyjadacz
Posty: 397
Rejestracja: sobota 10 maja 2008, 19:47
Podziękował;: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: lukas_jaceq »

frog_1 pisze:mam pewien problem. Jak mam włożyć obrazki do tekstowego opisu kesza?
Tak na szybko to można np. jeśli masz opis w wordzie albo jakimś edytorze to wstawiasz w niego zdjęcie tam gdzie ma być i CTRL+C i następnie CTRL+V w edycji opisu kesza i powinno pójść..

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: etnamars »

Załączniki
obrazek.jpg
obrazek.jpg (12.65 KiB) Przejrzano 1980 razy

Awatar użytkownika
Talbot
Stały bywalec
Posty: 110
Rejestracja: czwartek 22 lipca 2010, 19:45
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Wstawianie obrazków

Post autor: Talbot »

Najlepiej w Edycji skrzynki (nie opisu)
+ Dodaj nowy obrazek
Po dodaniu tytułu i ścieżki do pliku na dysku, zaznacz opcje „Nie pokazuj tego obrazka.”
Obrazek
Następnie w edycji opisu skrzynki klikasz „wstaw/ edytuj obraz” (patrz wcześniejszy post).
Obrazek
Teraz możesz wybrać z listy obraz który chcesz umieścić w opisie.
Za ten post autor Talbot otrzymał podziękowanie:
frog_1
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ