mapa skrzynek v2 i v3

Zaczynasz zabawę, tu znajdziesz pożyteczne informacje. Tu również możesz się przywitać...

Moderator: Moderatorzy

apa-sf
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: sobota 24 lipca 2010, 21:34
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: apa-sf »

Chciałem zapytać dlaczego w serwisie działają dwie mapy skrzynek? Z tego co zaobserwowałem skrzynki z mapy v2 nie są widoczne na mapie v3. Czy niemożliwe jest przeniesienie wszystkich wpisów do jednej strony mapy?

bebe
Stały bywalec
Posty: 127
Rejestracja: piątek 10 października 2008, 15:40
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Kontakt:

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: bebe »

Obie mapy korzystają z tej samej bazy skrzynek. Sprawdź pod mapą, czy masz zakliknięte te same kryteria wyszukiwania... ;)
ObrazekObrazekObrazek

apa-sf
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: sobota 24 lipca 2010, 21:34
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: apa-sf »

hm, dziwne, mam zaznaczone wyswietlanie wszystkich mozliwych skrzynek na mapie v3 i nie widzę tam w Gdyni np:
OP063D i OP1B61 , które zobaczyłem na mapie v2.

bebe
Stały bywalec
Posty: 127
Rejestracja: piątek 10 października 2008, 15:40
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Kontakt:

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: bebe »

Faktycznie dziwne, u mnie na v2 i v3 widać OP1B61 i OP063D. Myślałem, że coś do rzeczy może mieć fakt, że te skrzynki znalazłeś, a ja nie, ale moje znalezione na obu mapach również są wyświetlane/nie wyświetlane tak samo, wedle życzenia. Sprawdź jeszcze raz, czy wszystko masz identycznie zakliknięte na obu mapach, jeśli tak, to zgłoś to do Rady Technicznej jako błąd.
ObrazekObrazekObrazek

apa-sf
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: sobota 24 lipca 2010, 21:34
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: apa-sf »

nie wiedzieć czemu zaczęło działać ok (pojawiły się wszystkie brakujace skrzynmki z mapy v2, w tym 2 już odkryte z odpowiednim znaczkiem).
Dziękuję za asystę i poświęcony czas :)

Axles
Nowy na forum
Posty: 14
Rejestracja: niedziela 08 sierpnia 2010, 09:55
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: Axles »

Też mam problemy, konkretnie skrzynka 'jezioro Świerklaniec' na v2 widać na v3 nie. Może to ktoś potwierdzić ? OP17E7
Mój logbook w pełni edytowalny za pomocą OpenOffice Draw, na podstawie logbooków ze strony opencaching.pl
http://chomikuj.pl/Axles/opencaching.pl ... +Axles.odg (Na koszt mojego transferu więc pobierać śmiało)

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: etnamars »

Axles pisze: Może to ktoś potwierdzić ? OP17E7
Potwierdzić nie mogę, bo ja widzę.
Proszę sprawdź, czy nie "odklikałeś" czegoś.

Axles
Nowy na forum
Posty: 14
Rejestracja: niedziela 08 sierpnia 2010, 09:55
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: Axles »

Mój logbook w pełni edytowalny za pomocą OpenOffice Draw, na podstawie logbooków ze strony opencaching.pl
http://chomikuj.pl/Axles/opencaching.pl ... +Axles.odg (Na koszt mojego transferu więc pobierać śmiało)

etnamars
Forumator
Posty: 1530
Rejestracja: niedziela 08 lutego 2009, 14:57
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: etnamars »

Ocena od słaba do normalna :?: :!: :?:

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2509
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Podziękował;: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 191 razy
Kontakt:

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: Żywcu »

etnamars pisze:Ocena od słaba do normalna :?: :!: :?:
Teraz już wiem jaki jest sposób, na "gwiazdkowy problem" :lol:

Awatar użytkownika
r00t7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1985
Rejestracja: niedziela 19 lipca 2009, 22:26
Podziękował;: 314 razy
Otrzymał podziękowań: 215 razy

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: r00t7 »

etnamars pisze:Ocena od słaba do normalna :?: :!: :?:
widać kolega nie chce być zaskakiwany :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Ota_Ota_Ota
Nowy na forum
Posty: 21
Rejestracja: wtorek 26 października 2010, 18:50
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: Ota_Ota_Ota »

Ale tak chyba jest "fabrycznie" ustawione- od słabej do normalnej. Też się zastanawiałem czemu na mapce v3 brakuje tych z v2.
Skoro baza skrzynek na v2 i v3 jest taka sama to dlaczego v2 nie jest zlikwidowana?

Awatar użytkownika
JoShiMa
Bywalec
Posty: 44
Rejestracja: wtorek 16 listopada 2010, 23:49
Podziękował;: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: JoShiMa »

A ja przy okazji zapytam. Czy gdzieś jest legenda opisująca symbole jakimi zaznaczone są skrzynki. Kolory to wiadomo, ale tam na symbolach jest więcej informacji.
Obrazek

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1970
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 120 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: krystiant »

JoShiMa pisze:A ja przy okazji zapytam. Czy gdzieś jest legenda opisująca symbole jakimi zaznaczone są skrzynki. Kolory to wiadomo, ale tam na symbolach jest więcej informacji.
Chodzi ci o ikonki? Są takie same jak na stronie szukania, a tam jak najedziesz kursorem na ikonkę to się wyświetli informacja.
Za ten post autor krystiant otrzymał podziękowanie:
JoShiMa
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
JoShiMa
Bywalec
Posty: 44
Rejestracja: wtorek 16 listopada 2010, 23:49
Podziękował;: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: mapa skrzynek v2 i v3

Post autor: JoShiMa »

Dzięki za podpowiedź, choć tyczy się tylko mapy v3.
Obrazek

ODPOWIEDZ