Strona 1 z 1

Mapy z locus w cgeo, problem

: piątek 12 lutego 2016, 09:34
autor: Irrachim
Witajcie,
ostatnio natknąłem się na problem eksportu mapy offline z locusa do cgeo. Po pobraniu pliku, i próbie otwarcia go w cgeo, aplikacja nie widzi go. Mam wrażenie że coś omijam i sprawa jest prosta, ale na razie nie mogę wpaść na żaden pomysł.
Screenshot_2016-02-12-09-19-34.png
Pobieram mapę w locusie
Screenshot_2016-02-12-09-19-34.png (493.71 KiB) Przejrzano 1965 razy
Screenshot_2016-02-12-09-20-00.png
Mam już pobraną
Screenshot_2016-02-12-09-20-00.png (46.25 KiB) Przejrzano 1965 razy
Screenshot_2016-02-12-09-20-13.png
Cgeo nie czyta map
Screenshot_2016-02-12-09-20-13.png (52.63 KiB) Przejrzano 1965 razy
Pomóżcie przyjaciele!

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

: piątek 12 lutego 2016, 11:14
autor: łowca
c:geo czyta mapy w formacie .map

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

: piątek 12 lutego 2016, 11:19
autor: Irrachim
A wiesz może gdzie mogę pobrać mapę, która widnieje pod nazwą osmapa.pl w locusie w tym formacie?

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

: piątek 12 lutego 2016, 11:24
autor: łowca
Ja ściągam stąd, mapy są OK.

http://www.openandromaps.org/en/downloads/europe

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

: piątek 12 lutego 2016, 13:24
autor: Rob
Dokładnie, po co bawić się w raster jak można władować sobie wektorową całego kraju.