Mapy z locus w cgeo, problem

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Irrachim
Bywalec
Posty: 38
Rejestracja: poniedziałek 31 sierpnia 2009, 16:42
Lokalizacja: Gdynia / 3city
Podziękował: 3 razy

Mapy z locus w cgeo, problem

Postautor: Irrachim » piątek 12 lutego 2016, 09:34

Witajcie,
ostatnio natknąłem się na problem eksportu mapy offline z locusa do cgeo. Po pobraniu pliku, i próbie otwarcia go w cgeo, aplikacja nie widzi go. Mam wrażenie że coś omijam i sprawa jest prosta, ale na razie nie mogę wpaść na żaden pomysł.
Screenshot_2016-02-12-09-19-34.png
Pobieram mapę w locusie
Screenshot_2016-02-12-09-19-34.png (493.71 KiB) Przejrzano 1131 razy
Screenshot_2016-02-12-09-20-00.png
Mam już pobraną
Screenshot_2016-02-12-09-20-00.png (46.25 KiB) Przejrzano 1131 razy
Screenshot_2016-02-12-09-20-13.png
Cgeo nie czyta map
Screenshot_2016-02-12-09-20-13.png (52.63 KiB) Przejrzano 1131 razy


Pomóżcie przyjaciele!
[img]http://opencaching.pl/statpics/10977.jpg[/img]

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1133
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Lokalizacja: N52/E21 + 15km
Podziękował: 121 razy
Otrzymał podziękowania: 142 razy

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

Postautor: łowca » piątek 12 lutego 2016, 11:14

c:geo czyta mapy w formacie .map
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

Awatar użytkownika
Irrachim
Bywalec
Posty: 38
Rejestracja: poniedziałek 31 sierpnia 2009, 16:42
Lokalizacja: Gdynia / 3city
Podziękował: 3 razy

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

Postautor: Irrachim » piątek 12 lutego 2016, 11:19

A wiesz może gdzie mogę pobrać mapę, która widnieje pod nazwą osmapa.pl w locusie w tym formacie?
[img]http://opencaching.pl/statpics/10977.jpg[/img]

Awatar użytkownika
łowca
Forumator
Posty: 1133
Rejestracja: środa 30 grudnia 2009, 10:15
Lokalizacja: N52/E21 + 15km
Podziękował: 121 razy
Otrzymał podziękowania: 142 razy

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

Postautor: łowca » piątek 12 lutego 2016, 11:24

Ja ściągam stąd, mapy są OK.

http://www.openandromaps.org/en/downloads/europe
Obrazek Obrazek
Jeśli hobby koliduje ci z pracą - zmień pracę.

Awatar użytkownika
Rob
Forumator
Posty: 883
Rejestracja: wtorek 15 czerwca 2010, 11:26
Lokalizacja: Kalety
Podziękował: 58 razy
Otrzymał podziękowania: 62 razy

Re: Mapy z locus w cgeo, problem

Postautor: Rob » piątek 12 lutego 2016, 13:24

Dokładnie, po co bawić się w raster jak można władować sobie wektorową całego kraju.
ObrazekObrazek


Wróć do „Software Keszera”




  Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości