[Problem z] "nie znaleziono geocache'ów" etrex 20

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

AgataKK
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 05 października 2014, 23:26

[Problem z] "nie znaleziono geocache'ów" etrex 20

Post autor: AgataKK » czwartek 05 marca 2015, 11:36

Cześć,
usuwałam sobie zbędne mapy i stare skrzynki, żeby mieć więcej miejsca i usunęłam 1 plik za dużo. Teraz mimo wgranych skrzynek Garmin twierdzi, że nie wgrano. Czy ktoś zna nazwę tego pliku systemowego do czytania skrzynek? A może problem tkwi gdzie indziej?
Z góry dzięki za wszelką pomoc.


==================
Edit: Problem rozwiązany dzięki RoDaJJ. Temat do zamknięcia.

Awatar użytkownika
Ranwers
Forumator
Posty: 807
Rejestracja: wtorek 30 marca 2010, 15:52
Lokalizacja: Wrocław

Re: [Problem z] "nie znaleziono geocache'ów" etrex 20

Post autor: Ranwers » czwartek 05 marca 2015, 22:18

Może warto podzielić się rozwiązaniem, żeby w przyszłości inni mogli skorzystać?
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

AgataKK
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: niedziela 05 października 2014, 23:26

Re: [Problem z] "nie znaleziono geocache'ów" etrex 20

Post autor: AgataKK » środa 11 marca 2015, 22:45

Jasne, nie pomyślałam :oops:

Pozwolę sobie wkleić wiadomość od RodaJJów, myślę, że się nie obrażą:

W folderze głównym musisz mieć folder GARMin
(inne są opcjonalne)
W folderze \Garmin musisz mieć pliki
GarminDevice.xml
system.xml
fs_image.ver
(inne są opcjonalne)

oraz foldery
EXtData
Profiles
GPX
(inne są opcjonalne)
W folderze
\Garmin\GPX

możesz wyzerować wszystko
chociaz pewnie masz foldery
Archive
Current
Nav

Garmin ma to do siebie ,ze staje przy pierwszym błędzie,
więc nawet jak wgralaś wiele skrzynek a kucha jest przy jednym wpisie
to nie zobaczysz ich, stąd warto wykasować wszystkie pliki .gpx
w folderze \garmin\gpx

Potem, zacznij od utworzenia wayponta, zapisania go i uruchomienia nawigacji do niego.
Następnie podłącz do komputera i sprawdz czy powstał w folderze
\garmin\gpx\
plik Waypointy_05-MAR-15.gpx (lub zbliżonej formie zaleznie od ustalonego formatu daty)
oraz zapisy w folderach NAV i Current

Wgraj plik z jedną skrzynką bez obrazków.
Sprawdz widoczność

Jeśli działa to ok.

ODPOWIEDZ