Navi samochodowe, a geocaching

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ranwers
Forumator
Posty: 807
Rejestracja: wtorek 30 marca 2010, 15:52
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 134 razy
Otrzymał podziękowania: 191 razy

Re: Navi samochodowe, a geocaching

Postautor: Ranwers » czwartek 18 września 2014, 13:18

Sykkel pisze:Sorry, poczekam na informatyka. ;)
Z takim podejściem to mam nadzieję, że masz prowiant ;-)
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1457
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 99 razy
Otrzymał podziękowania: 138 razy

Re: Navi samochodowe, a geocaching

Postautor: brasia » czwartek 18 września 2014, 14:15

Sykkel pisze:Sugerujesz, że mam sobie od nowa Androida do urządzenia wgrać i nagle wszystko będzie działać? To nie Atari albo Commodore ;) ani PC. Sorry, poczekam na informatyka. ;)

Sam pisałeś:
Sykkel pisze:Ktoś (tzn. dystrybutor) widocznie wcześniej mi namieszał w ustawieniach urządzenia.
Więc jeśli jest to przyczyną to system bez ingerencji powinien działać.
Z Atari i Commodore to nie trafiłeś, w tamtych czasach dystrybutorzy nie wgrywali swojego syfu do systemu :P .
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1617
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowania: 306 razy
Kontaktowanie:

Re: Navi samochodowe, a geocaching

Postautor: Lza » czwartek 25 września 2014, 13:42

szanto pisze:
Kipcior pisze:[...]Mam zainstalowane na smartfonie z Androidem dwie navi samochodowe: Naviexpert i Automapę. Niestety mimo wielu prób, żmudnego przeszukiwania googlarki w poszukiwaniu rozwiązania nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na pytanie: jak w jedną z nich wgrać swoje POI z keszami. W aplikacjach takich opcji nigdzie nie widzę, nie znalazłem też nigdzie żadnej instrukcji. Czy to oznacza, że po prostu te wersje NE i AM nie posiadają takiej możliwości?? [...]

Co do NE to nie mam wiedzy.
A w AM, w której jestem moderatorem, w wydaniu na GPS'y możesz szukać skrzynek pod warunkiem, że ktoś je wcześniej albo Ty sam wprowadził do bazy POI AutoMapy. Po zaakceptowaniu można je pobrać ze strony Miplo.pl na swoj sprzęt i szukać do woli. Sam tak zaczynałem szukać skrzynek na początku. Ale to na odrębnych GPS'ach.
Niestety, na smartfonach, pomimo,że są w POI kategorie OC i GC to nie ma na razie żadnych wprowadzonych skrzynek. Apka ta ich nie posiada i nie popkazuje - wersja 1.7.1(0546) Mapa Europe 1406.
Może kiedyś je dołożą ale nie będzie to chyba prędko.
O ile wersja AM na GPS'y jest często aktualizowana i jest, według mnie, wcale niezła to wersja na smartfona traktowana jest trochę jak gadżet.
Ot, taki żeby prowadził ale po co mu wszystkie opcje?
A cena zakupu apki kosztuje drożej niż na stacjonany GPS.
Ot, taki kaprys.



Szanto, czy coś się zmieniło odnośnie automapy na androida od czau Twojego posta? Widziałem, że wprowadzono moźliwość wykupu licencji na kilka dni, a przy rocznej licencji apka jest około 50% tańsza niż na odbiorniki samochodowe. Czy poszły za tym te jakieś zmiany w samym programie, np dotyczące wgrywania własnych POI?


Wróć do „Software Keszera”




  Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

cron