geobeagle error 500 ustawienia

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

sq7jzi
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: sobota 16 lipca 2011, 15:45
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: sq7jzi »

Witajcie. Korzystając od kilku dni z GeoBeagle [od kilku dni się bawię w geocashing] znalazłem 7 skrzynek. Świetnie, ale jest jedno ale. Korzystałem cały czas z funkcji ręcznego dodawania "Add Waypoint". Nie wiem natomiast jak i czy w ogóle da się dodać skrzynki z automatu, on-line? Jest funkcja "Sync Cashes", po jej uruchomieniu uzyskuję komunikat o błędzie:

Kod: Zaznacz cały

Problem importing from bcashing.com:
500 error:<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">.
Przypuszczam, że czegoś jeszcze nie zrobiłem, ale nie wiem czego. Proszę o pomoc.
Mam oczywiście konto na geocashing.com

Poza tym jest tam w menu również pozycja "Search Online" gdzie aplikacja pyta się o stronę z którą ma mnie połączyć, świetnie, wybieram opencashing.pl i widzę listę skrzynek, ale tu znowu problem jak je wrzucić do geoBeagle?

Awatar użytkownika
Rydzol
Wyjadacz
Posty: 268
Rejestracja: niedziela 16 sierpnia 2009, 16:09
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Rydzol »

Musisz niezależnie pobrać sobie gpx z interesującymi cię skrzynkami, do folderu domyślnego geobeagle (chyba jest to 'download') na karcie telefonu, albo zmienić ustawienia w programie na inny katalog.
Polecam jednak lepszą aplikację: Locus
Tam skarb twój gdzie serce twoje

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=9542][img]http://www.opencaching.pl/statpics/9542.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
schron
Wyjadacz
Posty: 366
Rejestracja: wtorek 03 listopada 2009, 00:10
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: schron »

Witaj,

Ja to robię tak :
1) W oc klikam opcję " szukaj skrzynki " i wybieram miasto z opcją np. 100 km
2) Na dole pobieram skrzynki w formacie gpx gc
3) Plik gpx gc ładuję na kartę do folderu " download "
4) W geobeagle klikam " sync cashes "
5) Wyłączam i uruchamiam ponownie program

i.. mi działa :)

Pozdrawiam
schron
ObrazekObrazek

sq7jzi
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: sobota 16 lipca 2011, 15:45
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: sq7jzi »

Dziękuje za podpowiedź. Sprawdze niebawem.

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2509
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Podziękował;: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 191 razy
Kontakt:

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Żywcu »

Ja też mam pytanie, choć sam z programu nie korzystam. Podczas urlopu znajomi keszerzy narzekali, że nie mają giepsa z możliwością czytania opisów. Mają natomiast telefon z androidem i dostępem do netu. Tak przy piwku zainstalowałem im GB... - pierwsza reakcja "rewelka", jednak opisy raz się pokazują, raz nie... Czy są jakieś ograniczenia wielkości "paczki", bo to mi przychodzi do łba (była duża jakieś 2k keszy) i jeśli to, to jak się ją ogranicza? Będziemy się znowu widzieli pojutrze, więc może się lansem wykażę :wink:

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 418
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Whatever »

Wrzuć im locus'a jest we wszystkim lepszy ;-)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
maryush
Forumator
Posty: 986
Rejestracja: czwartek 07 kwietnia 2011, 13:13
Podziękował;: 119 razy
Otrzymał podziękowań: 255 razy

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: maryush »

Żywcu pisze:Czy są jakieś ograniczenia wielkości "paczki", bo to mi przychodzi do łba (była duża jakieś 2k keszy)
Sądzę że nie sądzę - ja pakuję 100% bazy OCPL keszy które są aktywne - prawie 10.000 sztuk i GB zawsze wyświetla opisy. Jedyne co dogrywa z netu online to fotki w opisach.
No, chyba że dany kesz wcale nie ma opisu - wtedy faktycznie go nie okaże ;)

Propozycja dla znajomych - reinstal i ew. poszukanie w opcjach czy coś tam nie jest źle odhaczone.

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2509
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Podziękował;: 175 razy
Otrzymał podziękowań: 191 razy
Kontakt:

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Żywcu »

Wyszło, że siedzimy tydzień czasu w podhurtowni i nie keszujemy - gdyby nie Schron, to nawet mobilniaczka bym nie uchwycił. Nie polansowałem się - nie wiem w czym problem... - raz opisy wyświetla, raz nie w przypadku kilku skrzynek - trwale...

ODPOWIEDZ