geobeagle error 500 ustawienia

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

sq7jzi
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: sobota 16 lipca 2011, 15:45

geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: sq7jzi » środa 20 lipca 2011, 21:51

Witajcie. Korzystając od kilku dni z GeoBeagle [od kilku dni się bawię w geocashing] znalazłem 7 skrzynek. Świetnie, ale jest jedno ale. Korzystałem cały czas z funkcji ręcznego dodawania "Add Waypoint". Nie wiem natomiast jak i czy w ogóle da się dodać skrzynki z automatu, on-line? Jest funkcja "Sync Cashes", po jej uruchomieniu uzyskuję komunikat o błędzie:

Kod: Zaznacz cały

Problem importing from bcashing.com:
500 error:<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">.
Przypuszczam, że czegoś jeszcze nie zrobiłem, ale nie wiem czego. Proszę o pomoc.
Mam oczywiście konto na geocashing.com

Poza tym jest tam w menu również pozycja "Search Online" gdzie aplikacja pyta się o stronę z którą ma mnie połączyć, świetnie, wybieram opencashing.pl i widzę listę skrzynek, ale tu znowu problem jak je wrzucić do geoBeagle?

Awatar użytkownika
Rydzol
Wyjadacz
Posty: 268
Rejestracja: niedziela 16 sierpnia 2009, 16:09
Lokalizacja: Olsztyn

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Rydzol » niedziela 31 lipca 2011, 14:09

Musisz niezależnie pobrać sobie gpx z interesującymi cię skrzynkami, do folderu domyślnego geobeagle (chyba jest to 'download') na karcie telefonu, albo zmienić ustawienia w programie na inny katalog.
Polecam jednak lepszą aplikację: Locus
Tam skarb twój gdzie serce twoje

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=9542][img]http://www.opencaching.pl/statpics/9542.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
schron
Wyjadacz
Posty: 366
Rejestracja: wtorek 03 listopada 2009, 00:10
Lokalizacja: 3miasto

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: schron » piątek 05 sierpnia 2011, 15:50

Witaj,

Ja to robię tak :
1) W oc klikam opcję " szukaj skrzynki " i wybieram miasto z opcją np. 100 km
2) Na dole pobieram skrzynki w formacie gpx gc
3) Plik gpx gc ładuję na kartę do folderu " download "
4) W geobeagle klikam " sync cashes "
5) Wyłączam i uruchamiam ponownie program

i.. mi działa :)

Pozdrawiam
schron
ObrazekObrazek

sq7jzi
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: sobota 16 lipca 2011, 15:45

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: sq7jzi » piątek 05 sierpnia 2011, 16:14

Dziękuje za podpowiedź. Sprawdze niebawem.

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2505
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Żywcu » poniedziałek 08 sierpnia 2011, 19:36

Ja też mam pytanie, choć sam z programu nie korzystam. Podczas urlopu znajomi keszerzy narzekali, że nie mają giepsa z możliwością czytania opisów. Mają natomiast telefon z androidem i dostępem do netu. Tak przy piwku zainstalowałem im GB... - pierwsza reakcja "rewelka", jednak opisy raz się pokazują, raz nie... Czy są jakieś ograniczenia wielkości "paczki", bo to mi przychodzi do łba (była duża jakieś 2k keszy) i jeśli to, to jak się ją ogranicza? Będziemy się znowu widzieli pojutrze, więc może się lansem wykażę :wink:
"jaki tu spokój, la la la la..., nic się nie dzieje la la la la... ;) "
Obrazek

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Whatever » wtorek 09 sierpnia 2011, 09:09

Wrzuć im locus'a jest we wszystkim lepszy ;-)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
maryush
Forumator
Posty: 986
Rejestracja: czwartek 07 kwietnia 2011, 13:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: maryush » piątek 12 sierpnia 2011, 21:46

Żywcu pisze:Czy są jakieś ograniczenia wielkości "paczki", bo to mi przychodzi do łba (była duża jakieś 2k keszy)
Sądzę że nie sądzę - ja pakuję 100% bazy OCPL keszy które są aktywne - prawie 10.000 sztuk i GB zawsze wyświetla opisy. Jedyne co dogrywa z netu online to fotki w opisach.
No, chyba że dany kesz wcale nie ma opisu - wtedy faktycznie go nie okaże ;)

Propozycja dla znajomych - reinstal i ew. poszukanie w opcjach czy coś tam nie jest źle odhaczone.

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2505
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: geobeagle error 500 ustawienia

Post autor: Żywcu » piątek 12 sierpnia 2011, 23:39

Wyszło, że siedzimy tydzień czasu w podhurtowni i nie keszujemy - gdyby nie Schron, to nawet mobilniaczka bym nie uchwycił. Nie polansowałem się - nie wiem w czym problem... - raz opisy wyświetla, raz nie w przypadku kilku skrzynek - trwale...
"jaki tu spokój, la la la la..., nic się nie dzieje la la la la... ;) "
Obrazek

ODPOWIEDZ