Najlepszy program dla Win CE

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » środa 16 września 2009, 21:58

mio jest cacy - taki mialem pierwszy sprzet :D

50pln
Nowy na forum
Posty: 12
Rejestracja: środa 16 września 2009, 15:05

Post autor: 50pln » środa 16 września 2009, 22:06

ale russa nie dziala :)

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » środa 16 września 2009, 22:17

rzeczywiscie jakas susza w temacie odblokowania twojego 200pl - wyglada na to ze ten sprzet chyba nie jest rozgryziony lub jest nie do ruszenia

mozesz potrenowac na RussaWin

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Post autor: Hern » czwartek 17 września 2009, 02:48

To może spróbuj CacheWolfa:
http://www.naturalnik.de/cw-nightly.php

Tylko wcześniej zainstaluj sobie to:
http://www.ewesoft.com/Downloads/Downlo ... c105819897
Pobierasz caba, wgrywasz na kartę i uruchamiasz pod WM
Inaczej będzie Ci brakowało ewe.dll
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

MardoQ
Wyjadacz
Posty: 276
Rejestracja: niedziela 26 lipca 2009, 15:25
Lokalizacja: Wrocław / Świdnica
Kontakt:

Post autor: MardoQ » czwartek 17 września 2009, 09:40

marwaldor pisze:1. program do nawigacji: http://sim77.ws/en/russa/download zauwaz, ze masz wersje na CE, WM i dla normalnego Windowsa (mozesz przetestowac na kompie) oraz to ze wszystkie wersje sa portable
oczywiscie sa to wersje full i free
Podepnę się do wątku, wgrałem ten program, jednak nie moge znaleść jak dodawać do niego Waypointy ze skrzynkami.
Uruchomił się bez problemu na Lark 43.1
Obrazek
Michał vel. MardoQ | Krytykuję krytykowanie innych
Jeżeli ktoś pomógł Ci w Twoim temacie - kliknij Obrazek To nic nie kosztuje

50pln
Nowy na forum
Posty: 12
Rejestracja: środa 16 września 2009, 15:05

Post autor: 50pln » czwartek 17 września 2009, 10:09

dll nie dogram do nawigacji bo system jest na rom. mio jest chyba bardzo oporne.

tboniasty

Post autor: tboniasty » czwartek 17 września 2009, 11:07

50pln pisze:dll nie dogram do nawigacji bo system jest na rom. mio jest chyba bardzo oporne.
Powinno wystarczyc do folderu, w ktorym znajduje .exe programu, ktory chcesz uruchomic.
Jest taki program na PC - Dependency Walker. Otwierasz w nim exe'ka i widac na liscie jakie biblioteki chce wywolac (czyli ktore moze trzeba uzupelnic).

50pln
Nowy na forum
Posty: 12
Rejestracja: środa 16 września 2009, 15:05

Post autor: 50pln » czwartek 17 września 2009, 17:16

tak sprawdzilem. zassalem biblioteki i wrzucilem do katalogu z programem. dalej nic.

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » czwartek 17 września 2009, 17:27

MardoQ pisze: Podepnę się do wątku, wgrałem ten program, jednak nie moge znaleść jak dodawać do niego Waypointy ze skrzynkami.
Uruchomił się bez problemu na Lark 43.1
zasysasz waypointy w postaci pliku .wpt (do 10 000 w jednym pliku) z OC.pl

w Russa: tools->waypoints->import

potem wyswietlaja sie na mapie w postaci czerwonych choragiewek...

pamietajcie, ze trzeba mapki .img skonwertowac do formatu .rus GpsMapeditem - inaczej nie robi routing !!! (Russa czyta bezposrednio pliki garminowskie .img jednak bez routingu) choc dla potrzeb ,skrzynikowania' routing nie jest potrzebny...

50pln
Nowy na forum
Posty: 12
Rejestracja: środa 16 września 2009, 15:05

Post autor: 50pln » piątek 18 września 2009, 11:16

oziexplorer nadaje sie do szukania skrzynek? bo ozi ruszyl na nawigacji. jak tak to jak w najprostszy sposob go skonfigurowac i obslugiwac do szukania.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » piątek 18 września 2009, 11:23

ozi explorer jest bardzo fajny - sam namietnie go uzywam i sprawuje sie slicznie. Ladnie i prosto da sie skorelowac baze skzrynek z OC PL czy innego serwisu (wczytuje sie jako plik WPT) i dolaczyc do tego baze filipsa.
W praktyce wyglada to tak ze mam na ekranie mapke, kursor pokazujkacy moja aktualna pozycje oraz kropczeki czy kolka reperezntujace poszczegolne skrzynki. Te kropeczki moga byc w roznych kolorkach (tak jest to ustawione w pliku WPT sciaganym z OCPL) pokazujacych stan skrzynki. Dodatkowo, od razu z tego ekranu moge ogladac to co na temat danej skrzynki jest w bazie filipsa.

Klopot jest jeden - OziCE jest platny: http://www.oziexplorer.com/
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » piątek 18 września 2009, 17:52

potwierdzam ozi jest ekstra - nawet oststnio bardziej polubilem mapy skanowane niz mapy wektorowe :)

Dodano po 13 godzinach 51 minutach:

odpowiednik oziego (czyta ten sam format map ?)

http://www.andree.sk/projects-pocketgpsmap-en

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1617
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Post autor: Lza » poniedziałek 19 października 2009, 10:06

sciagnalem wersje topo mapy z
http://www.ump.waw.pl/wszystkie.html

no i po rozpakowaniu jest jeden plik, okolo 80MB, przy jego probie wgrania do rusawin program sie wiesza, a przy prubie wgrania do
GPSMapEdit wyskakuje błąd:

Loading data from file 'C:\Documents and Settings\Łza\Moje dokumenty\Przybyłe\geocahe\gmapsupp.img'...
* Block size: 2048
* Updated: 2009/10
WARNING: The file header contains incorrect data offset field.
ERROR: loading has terminated.
1 warning(s).
Load time is 0.00 s.

walcze z tym caly dzien, moe mi ktos podpowiedziec skad sciagnac mapy do Rusawin??

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » poniedziałek 19 października 2009, 17:44

bo zasysasz to:

◦(D4) wersja topo - Polska (zip 71M z 15.10 13:48)
[ http ]

a po rozpakowaniu masz 34 male pliki odpowiadajace poszczegolnym czesciom Polski

obrabiasz pojedynczo gpsmapeditem

obrobione pojedyncze .rus kopiujesz do jakiegos folderu na karte asd

z tego katalogu nakazujesz Russie stworzyc atlas

tyle :D

Awatar użytkownika
kodipar78
Nowy na forum
Posty: 7
Rejestracja: wtorek 03 listopada 2009, 22:30

Post autor: kodipar78 » czwartek 05 listopada 2009, 16:04

marwaldor pisze:Jak masz CE cos nie tegos - to pozostaje Ci tylko AutoMapa - niestety nie jest to soft darmowy a do tego daleko mu do topo - i do tego nie widze go w roli narzedzia do zabawy w skrzynki...

pokombinuj cos z tymi dll - nie raz pomoglo - nie ma bata musi robic :D
Dlaczego twierdzisz, że AutoMapa nie nadaje się do Geo Zabawy?

ODPOWIEDZ