[Win/WinMobile]OziExplorer

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Pod tym adresem znajdziesz darmowe, jaz skalibrowane
ftp://gps:altplgps@gps.rybnet.pl/maps/p ... 0warszawy/
Za ten post autor ted69 otrzymał podziękowanie:
pilowbox
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
pilowbox
Nowy na forum
Posty: 17
Rejestracja: niedziela 17 sierpnia 2008, 09:55
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: pilowbox »

wielkie dzięki
Pozdrawiam i do zobaczyska przy skrzynkach

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

w ogole polecam ten adres: ftp://gps.rybnet.pl
Login: gps
Password: altplgps
Wiecej roznych map juz skalibrowanych pod oziego tam znajdziesz

Milej zabawy zycze i dziekuje za piwo :)
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
pilowbox
Nowy na forum
Posty: 17
Rejestracja: niedziela 17 sierpnia 2008, 09:55
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: pilowbox »

narazie wirtualne - ale jak tylko zawitasz do stolycy to stawiam realne :D

kaciek
Nowy na forum
Posty: 1
Rejestracja: wtorek 13 stycznia 2009, 21:48
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: kaciek »

Na moim chomiku
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=kaciek
jest prawie kompletne spolszczenie Ozi-ego CE mojego autorstwa
Tu sam plik z instrukcją
http://www.sendspace.com/file/68h319

Awatar użytkownika
oszo
Nowy na forum
Posty: 22
Rejestracja: piątek 16 stycznia 2009, 13:51
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: oszo »

Sprawdzone,chodzi :lol:

Spider
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Spider »

Post usuniety na prosbe autora.

Awatar użytkownika
mushin
Forumator
Posty: 557
Rejestracja: poniedziałek 02 czerwca 2008, 10:07
Podziękował;: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Post autor: mushin »

Super mapki (nawet dla osób bez GPS), dzięki Spider!
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

A tutaj http://stc.org.pl/mapyOzi/3miasto_PPC/ sa juz przerobione na OzeCE - jak ktos ma ochote :)
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

ted69 pisze:A tutaj http://stc.org.pl/mapyOzi/3miasto_PPC/ sa juz przerobione na OzeCE - jak ktos ma ochote :)
Dzięki - oszczędziłeś mi trochę czasu :)
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

No to w ramach reklamowania Podlasia - udostepniam zeskanowane i skalibroiwane na OziCE mapki Puszczy Bialowieskiej i Puszczy Knyszynskiej.
http://stc.org.pl/mapyOzi/Podlasie/

EDIT
I dodatkowo - Puszcza Kampinoska :)
http://stc.org.pl/mapyOzi/PuszczaKampinoska/
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

ted69 pisze:A tutaj http://stc.org.pl/mapyOzi/3miasto_PPC/ sa juz przerobione na OzeCE - jak ktos ma ochote :)
Ted, zwróć uwagę na zawartość plików .map - tam jest jakaś kompletna kaszanka, zaczynająca się od:
<DOCTYPE>
a kończąca się:
[an internal server error occured]
Mógłbyś to jakoś poprawić bez specjalnego nakładu pracy z Twojej strony?
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Pliki "map" na serwerku sa prawidlowe - to Apache cos sam kombinuje i przerabia.
Na razie zrobilem tak - wszystkie pliki "map" spakowalem w jeden pliczek ZIP (we wszystkich trzch katalogach) - teraz da sie na pewno sciagnac bez problemu
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
trojmiasto
Administrator
Posty: 1945
Rejestracja: poniedziałek 12 maja 2008, 20:45
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 88 razy

Post autor: trojmiasto »

Dzięki - teraz wyglądają _znacznie_ lepiej ;)
Jest co prawda gorzej niż było, ale za to lepiej niż będzie.

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Podziękował;: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Witam Panowie ;-)
Po pierwsze dziękuję za udostępnienie mapek, dla mnie-nowicjusza w temacie to wielkie ułatwienie. Własnie wgrałem do swojego PPC OZI-ego i ciesze się mapą topograficzną Gdańska-Oliwy...to moje tereny. GPC podłączony, strzałka pokazuje mi nieco niestabilna pozycję (gps za oknem via bluetooth)...a zapytać chciałem czy jest jakiś wygodny sposób wprowadzania punktów których współrzędne sa podane inaczej?
Co mam na mysli...dzisiaj ganialismy grupka swiezych zapaleńców po:
http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=2860#
i jest tam mnóstwo współrzędnych w postaci innej niż DD.MM.SS. a mianowicie DD.MM.mmm o ile się ne mylę.
Czy mogę zmienic sposób wyświetlania współrzędnych przez OZI-ego na taki jak w opisie Parku Oliwskiego, czy tez wszystkie współrzędne musze przeliczać i dopiero wtedy mogę je wklepać ręcznie do programu?

jeśli moje pytania sa prozaiczne prosze o wyrozumiałośc, dopiero zaczynam się bawić i nawet słownictwo jest mi obce co utrudnia korzystanie z szukajki...

p.s. no tak , trochę kopania po przebogatym menu OziExplorera i jest, w konfiguracja-ustawienia glowne-format pozycji ustawiamy na Deg.Min...soorki :oops:

ODPOWIEDZ