[Problem z c:geo]

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Michal345
Nowy na forum
Posty: 2
Rejestracja: sobota 21 grudnia 2013, 00:02
Lokalizacja: Krosno
Kontakt:

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: Michal345 » niedziela 17 stycznia 2016, 19:17

Z tego, co napisali na fb twórcy aplikacji, to jakieś zmiany na geocaching.com były i teraz c:geo może źle pokazywać statystyki.
Więcej tu: https://www.facebook.com/android.geocac ... 4043535091

OakWM
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: czwartek 19 lutego 2015, 23:41

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: OakWM » czwartek 04 lutego 2016, 11:59

Poza błędem że statystykami (0) jest drugi problem:
Można pod c:geo zalogować kesza na geocaching - tu OK, iknonka zmienia się na "uśmiechniętą". Potem robimy ODŚWIEŻ i c:geo znowu widzi kesza jako nie znalezionego :(
ROZWIĄZANIE: wyłączyć c:geo, wejść na stronę geocaching.com, zmienić język na angielski i znowu c:geo działa poprawnie. U mnie i u kumpla za działało.
Obrazek

Sykkel
Bywalec
Posty: 67
Rejestracja: wtorek 10 grudnia 2013, 16:11

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: Sykkel » niedziela 10 grudnia 2017, 15:54

Czy ktoś ma jakiś link do instrukcji obsługi c:geo? W szczególności chodzi mi o ikonki znajdujące się na liście najbliższych.
Brak konsekwencji, i w sumie zagadka. Jedyne, co mi się udało zrozumieć, to liczba rekomendacji na GC (cyfra w prostokącie). Ale już kolor prostokąta, ikonki buźki, kreski zielone po lewej, gwiazdki, to wszystko jest zupełnie przypadkowe.

rapotek
Stały bywalec
Posty: 162
Rejestracja: piątek 26 lutego 2016, 11:54
Lokalizacja: Pomorze

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: rapotek » niedziela 10 grudnia 2017, 16:22

Tu masz przynajmniej część wyjaśnień: http://www.cgeo.org/faq#icons-on-lists

Awatar użytkownika
cezaryprentki
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: poniedziałek 04 grudnia 2017, 15:46

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: cezaryprentki » poniedziałek 05 lutego 2018, 20:28

Co się stało c:geo od kilku dni nie pokazuje geokretów znajdujących się w skrzynkach jako inwentarz. U mojej żony to samo.
A w usługach GeoKrety.org aktywna i autoryzacja -połączono.
Czy u Państwa jest tak samo?
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
PrincePolo
Stały bywalec
Posty: 85
Rejestracja: środa 18 lutego 2015, 21:11

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: PrincePolo » wtorek 06 lutego 2018, 14:48

U mnie tak samo. Co prawda nie korzystam zwykle z tej funkcji, ale sprawdziłem jedną skrzynkę, którą ostatnio odwiedzałem i jest w niej kret (OP8DKX). Inwentarz w c:geo niestety pusty.
Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
PrincePolo
Stały bywalec
Posty: 85
Rejestracja: środa 18 lutego 2015, 21:11

Re: [Problem z c:geo]

Post autor: PrincePolo » środa 07 lutego 2018, 08:12

Wczoraj wieczorem zaktualizowałem c:geo i wygląda na to, że problem z inwentarzem został usunięty (krety widać).
Obrazek ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ