[Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

parlando
Forumator
Posty: 809
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: parlando » poniedziałek 27 listopada 2017, 09:19

Przed chwilą sprawdziłem i u mnie działa. Przed wyświetleniem skrzyni wyłączyłem neta i obrazki były. Z tym, że mam mało zapisanych keszy i całkiem sporo wolnej pamięci w telefonie. Może macie właśnie wyczerpaną pamięć?

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1605
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: brasia » poniedziałek 27 listopada 2017, 20:36

parlando pisze:Przed chwilą sprawdziłem i u mnie działa.
A możesz sprawdzić czy pobiera obrazki w nowych keszach? W starych (kiedyś pobieranych) mam obrazki, natomiast w pobieranych nowych (np. inny teren) tych obrazków już nie ma.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

parlando
Forumator
Posty: 809
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: parlando » poniedziałek 27 listopada 2017, 21:36

Sprawdziłem teraz na obszarze, z którego na pewno nigdy nie pobierałem skrzynek i normalnie widzę obrazki. Oczywiście pamiętałem, żeby neta wyłączyć zaraz po imporcie.

Jano
Wyjadacz
Posty: 399
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Jano » wtorek 28 listopada 2017, 07:39

Pobrałem kontrolnie kilkadziesiąt keszy z Poznania (bezpośrednio z poziomu Locusa) i mam to samo, co @brasia. Nie pobiera fotek. Nawet z włączonym netem Locus nie wyświetla zdjęć.
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek

parlando
Forumator
Posty: 809
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: parlando » wtorek 28 listopada 2017, 08:40

Nieźle, faktycznie z Poznaniem jest jakiś problem. Parę klikniętych keszy w ogóle nie miało obrazków, w OP54CB tylko logo założycieli z opisu, a w OP291C są wszystkie fotki. Ogólnie raczej więcej niepobranych niż kompletnych.
Edycja: jest nawet informacja o błędach
https://photos.app.goo.gl/W1fPzRLj1MIN90XJ2

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1605
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: brasia » wtorek 28 listopada 2017, 11:20

Już myślałem, że żyjemy w czarnej dziurze, ale sprawdziłem w innych obszarach: stolica, Bieszczady - wszędzie tak samo czyli brak obrazków i pojawiające się błędy (na które wcześniej nie zwróciłem uwagi) :cry:
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Olo74
Stały bywalec
Posty: 84
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 17:11
Kontakt:

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Olo74 » niedziela 03 grudnia 2017, 14:13

Potwierdzam problem. Pobierałem dziś kilka skrzynek (Łódź i okolice, oraz Bydgoszcz dla sprawdzenia) w konfiguracji Locus (pełna wersja 3.27.1) +Awaryjniejszy (1.4 Jaworzyna release_28). Awaryjniejszy pobrał zdjęcia/obrazki z opisu skrzynek, ale spoilerów już nie pobrał.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Olo74
Stały bywalec
Posty: 84
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 17:11
Kontakt:

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Olo74 » piątek 05 stycznia 2018, 08:22

Czy udało się komuś rozwiązać problem z pobieraniem spoilerów do Locusa przez Awaryjniejszego??
ObrazekObrazek

coosiek
Bywalec
Posty: 31
Rejestracja: niedziela 22 lipca 2012, 13:21
Lokalizacja: Małopolska Zachodnia

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: coosiek » niedziela 07 stycznia 2018, 11:07

Mam ten sam problem od dłuższego czasu co jest bardzo denerwujące :/

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1605
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: brasia » poniedziałek 08 stycznia 2018, 13:31

Zdarza się, że randomowo pobiera kilka plików:
Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek 12 stycznia 2018, 20:35 przez brasia, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Moris299
Bywalec
Posty: 55
Rejestracja: poniedziałek 30 grudnia 2013, 20:54

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Moris299 » piątek 12 stycznia 2018, 17:02

Brasia - obrazek nie bangla
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1605
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: brasia » piątek 12 stycznia 2018, 20:38

Moris299 pisze:
piątek 12 stycznia 2018, 17:02
Brasia - obrazek nie bangla
Poprawiłem :)
Jakby co to tam nic szczególnego nie ma oprócz błędów typu "Pobieranie zakończone 0/xxx plików" i jednego "Pobieranie zakończone 11/316 plików"
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
brasia
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 1605
Rejestracja: sobota 23 sierpnia 2008, 19:06
Lokalizacja: Poznań

Naprawiłem Awaryjniejszy GPX :)

Post autor: brasia » sobota 14 kwietnia 2018, 21:20

Grzebałem, testowałem, grzebałem i znalazłem. Jeśli ktoś ma problemy ze zdjęciami, zrobiłem w Locusie tak:
-> Menu (poziome kreski)
-> Ustawienia
-> Geocaching
-> Auto-wczytywanie obrazów
-> Pobieranie obrazów (było Buforowanie)

Błędy dalej się zdarzają, ale sporadycznie, np. 136/156 plików, przy poprzednim ustawieniu sporadycznie zdarzyło się pobrać. Dodam, że wcześniej nic nie przestawiałem w Locusie, nawet przeinstalowywałem na czysty system i też nie pobierało.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Olo74
Stały bywalec
Posty: 84
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 17:11
Kontakt:

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Olo74 » sobota 14 kwietnia 2018, 22:07

U mnie d**a - nie pomogło :(
A na drugim telefonie wszystko działa bez problemu.
ObrazekObrazek

areckis
Wyjadacz
Posty: 224
Rejestracja: piątek 14 sierpnia 2015, 12:40

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: areckis » niedziela 15 kwietnia 2018, 08:43

@Brasia. Już ten sposób kiedyś napisałem. Ale fakt, na dzisiaj d**a. U mnie nie pomogło nic. Grzebałem pół dnia bez efektu. Przeinstalowanie, ustawienia folderów, różnie wskazywane karty pamięci - nic. Używałem Locusa tak długo, że teraz za nic nie mogę się przestawić na c:geo.

Ale po tych moich bojach ze zdjęciami, uważam, że to na 99,99% nie jest wina Locusa, ponieważ jeżeli Awaryjniejszego startujemy samodzielnie, a nie z poziomu Locusa, to Awaryjniejszy po wskazaniu jakiegokolwiek katalogu do zapisu zdjęć i tak pokazuje błędy pobierania zdjęć!

Dalej. Skoro Awaryjniejszy nie był aktualizowany od dawna, mój system operacyjny również nie był aktualizowany (na 100%), to pozostaje jedno... błędy pobierania obrazów przez Awaryjniejszego są spowodowane w przez jakieś zmiany w samym OC (OKAPI?).

ODPOWIEDZ