AKQ 2020 - rozwiązane
W tym roku poszło łatwiej niż w latach ubiegłych (choć nie obeszło się bez skorzystania z "koła ratunkowego").
Dziękuję wszystkim organizatorom AKQ, a w szczególności autorom zagadek za świetną zabawę i życzę Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia!
Do zobaczenia na keszerskim szlaku.
AKQ 2020 przeszło do historii. Jak zwykle dużo świetnych zagadek, wiele innowacyjnych. W konkursie na najlepszą zagadkę oddałbym swój głos na Nr 21. Pochwalę się jeszcze FTF-em w łódzkim finale Do zobaczenia za rok!
Za ten post autor Jeanpaul otrzymał podziękowania (total 2):
Dzięki Organizatorom AKQ i wszystkim Autorom zagadek. Zagadki ciekawe, pokazujące coś nowego (np. słynna 21) - tym większa frajda z ich rozwiązania.
Życzę wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Za ten post autor esem otrzymał podziękowania (total 3):
No i skończyło się. Dzięki wszystkim za wspaniałą zabawę.
Życzę wszystkim przede wszystkim Zdrowych Świąt i pomyślności w Nowym Roku. Oby 2021 był lepszy.
PS. Białystok ma błędne współrzędne!
obraz_2020-12-22_083336.png (135.77 KiB) Przejrzano 675 razy
Ostatnio zmieniony wtorek 22 grudnia 2020, 08:31 przez Jano, łącznie zmieniany 1 raz.
Mastermindem się zaczeło, Mastermindem kończy - pięknie to się spięło i ta ostatnia "pyknęła" szybko. Świetne zagadki - (chociaż zegary 18 będę analizowal jeszcze do Wielkanocy - "dlaczego akurat tak"), trochę nauczyłem się od innych, dzięki za pomoc, w kilku sam mogłem się wykazać i pomóc innym. Dziękuje Autorom, dziękuje Wam za pomoć, Wasze wpisy, w malenkim stopniu ale udało sie poznac "keszerską" brać i siostrać (ach te parytety)- Sympatyczni, fajni z Was ludzie.. Co do keszyków, to raczej podejmowane będą dopiero w 2021, najprędzej Poznan, Wrocław. W rodzinne strony jak uderze to na opolszczyznie może też sprobuję, ale kto wie gdzie drogi poprowadzą i te inne moze tez się uda. Tym czasem życzymy Wam pięknych, wesołych Świat,. Dużo zdrowia, sił i pogody ducha... Do zobaczenia na keszerskim szlaku. Pozdrawiają K-asia, L-eszek, A-sia , B-olek.
Ostatnio zmieniony wtorek 22 grudnia 2020, 09:51 przez KLAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Za ten post autor KLAB otrzymał podziękowania (total 3):
Wszystkie zagadki na zielono. Do logbooka mam nadzieję wpisać się po świętach w Łodzi. Oby się udało.
Dziękuję za świetna zabawę
Wesołych świąt wszystkim, a w tym roku (szczególnie) zdrowia!
Do najbliższej skrzynki mam około 2200 km (nie pisze dokładnie, żeby nie spojlerować), a po wczorajszym rozporządzeniu premiera za szybko nie będę w kraju. Dobrzy ludzie! Wpiszcie się za mnie Miłych poszukiwań i powodzenia wszystkim.
A ja poproszę o wskazówkę do zagadki 5 , nie wiem co z tym" obrazkiem" dalej zrobić. Myślałam że go rozkiminię na końcu ale nie udaje mi się, głupio tak bez jednej gwiazdki:)) . Reszta świeci, Pozdrowienia i Wesołych Świąt.
Poszło.
Ps. Dzięki Keszerom za pomoc
Ostatnio zmieniony wtorek 22 grudnia 2020, 22:27 przez wiki_89, łącznie zmieniany 1 raz.
krystiant pisze:BTW worki z prezentami od Mikołaja (z zagadki 16) są w takim serwisie, że nie znikną za jakiś czas?
Zawsze możesz zapisać sobie do późniejszej analizy zrzuty ekranu z zawartością każdego z worków.
Ja tą mam rozwiązaną i jak zwykle wpisuję sobie rozwiązania w notatce do kesza, ale pisałem to z myślą o kimś, kto być może za rok chciały rozwiązać... Były już kłopoty z odtworzeniem niektórych zagadek z poprzednich edycji, więc lepiej myśleć o tym zawczasu...
Jeanpaul pisze: ↑wtorek 22 grudnia 2020, 07:38
W konkursie na najlepszą zagadkę oddałbym swój głos na Nr 21.
A dziękuję bardzo za uznanie, cieszę się, że się spodobała.
Jakoś nie mogłem się powstrzymać jak w stopce maila z instytucji państwowej zobaczyłem link do tej strony i to jeszcze z adresem "arkusze sympatia komiksy"... Od razu pomyślałem, że to wręcz wymarzone do AKQ - tym bardziej, że to już było w okresie przygotowań...
Za ten post autor krystiant otrzymał podziękowania (total 4):
W tym roku niezbyt na bieżąco nam to szło, głównie z powodów czasowych . Teraz trochę nadrabiam braki. Może ktoś poratować podpowiedzią do Wąska? Chodzi homonimy 6 i 7. Niby bez nich hasło też da się ułożyć, ale nie wchodzi, więc pewnie coś mamy źle.
"J-23 znowu nadaje.." - 1.Własnie wrociliśmy z malenkiego przedobiadowego keszobrania a tu tu taka niespodzianka "12 dań Mikołaja" - OP9AGZ Rozwiązaliście/rozwiązujecie?