CDO: informacje
Moderator: Moderatorzy
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Re: CDO: informacje
@Leone masz rację, kiedyś wystarczał Waldek i garstka osób do prowadzenia serwisu. Tylko zauważ ile wtedy było w bazie keszy, keszerow oraz definicji keszów. Teraz jest nas dużo więcej, dużo więcej keszy, więcej typów skrzynek itp. Do "pracy" na rzecz OC potrzeba ludzi z pasją, z jajami a nie z ikrą. Niestety ale działamy w realnej rzeczywistości a nie wirtualnej, co czasem niesie za sobą problemy, konflikty interesów itd. Takich spraw jest coraz więcej, coraz więcej rzeczy trzeba definiować aby nie wchodzić w konflikt z "prawem". Od czasów kiedy OC było "open" sporo wody w Wiśle upłynęło. Ktoś mądry, nie ulegający zbytnio emocjom musi to nadzorować. Takich ludzi trzeba szukać i im pomagac.
- Za ten post autor baloniarz otrzymał podziękowanie:
- Błękitna Team
- Cezex
- Bywalec
- Podziękował;: 77 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Czepiasz się na siłę. W tym roku Elmo zdeklasował innych kandydatów i jakby nie było drugiego głosu to by Elmo był jednooosobowym CDO. Drugi głos to szansa na brak dogrywki. Mi to pasuje. Jeden głos dla najlepszego kandydata, a drugi na najlepszego z moich okolic.karwdo pisze: ↑piątek 05 czerwca 2020, 13:59 1. Niezależne wybory do obu struktur
2. Możliwość kandydowania tylko w jednych wyborach. Asekurantom stanowcze NIE!
3. Powrót do rejonizacji w COG (nie żadna lista ogólna, tylko wojewódzka) - znam lokalnych keszerów i chcę mieć na to wpływ. Nie chcę by o moim województwie decydowała osoba z drugiego końca Polski.
4. Jeden keszer = jeden głos do każdego z ciał Im więcej głosów, tym większa kombinacja alpejska z "kupczeniem" i układami.
5. COG i CDO jako dwa niezależne od siebie ciała z odrębnymi zadaniami. Nikt nie podlega nikomu. Jasno opisane kompetencje.
Telefonowi kiedyś napisałem w żołnierskich słowach by mi nie spamował ulotkami wyborczymi i od tamtej pory mam spokój. Jak ktoś sprzedaje swój głos to nie pomoże ograniczenie ilości głosów do oddania.
-
- Stały bywalec
- Podziękował;: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
- Kontakt:
Ależ ja się dokładnie z tym zgadzam. Dlatego po co wybory? Przecież to zwykły konkurs popularności, a nie konkurs na podstawie kompetencji. Wystarczy, że ktoś jest znany (rozpoznawalny), napisze kilka prywatnych wiadomości, i zdobywa wynik, mimo że faktycznie się do tego nie nadaje. I w drugą stronę - jeśli ktoś, mimo że jest świetnym menedżerem, nie jest znany, to szanse na wygranie wyborów są zerowe. Dlatego je... walić wybory. Ja osobiście wolałbym kilka kompetentnych osób, które ewentualnie dobiorą sobie ekipę, niż ludzi z przypadku.baloniarz pisze: ↑sobota 06 czerwca 2020, 06:52 @Leone masz rację, kiedyś wystarczał Waldek i garstka osób do prowadzenia serwisu. Tylko zauważ ile wtedy było w bazie keszy, keszerow oraz definicji keszów. Teraz jest nas dużo więcej, dużo więcej keszy, więcej typów skrzynek itp. Do "pracy" na rzecz OC potrzeba ludzi z pasją, z jajami a nie z ikrą. Niestety ale działamy w realnej rzeczywistości a nie wirtualnej, co czasem niesie za sobą problemy, konflikty interesów itd. Takich spraw jest coraz więcej, coraz więcej rzeczy trzeba definiować aby nie wchodzić w konflikt z "prawem". Od czasów kiedy OC było "open" sporo wody w Wiśle upłynęło. Ktoś mądry, nie ulegający zbytnio emocjom musi to nadzorować. Takich ludzi trzeba szukać i im pomagac.
Jak powiedziałeś, trzeba ludzi z jajami.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Odświeżam temat. Co z szumnymi i dumnymi zapowiedziami o planach i zadaniach nowego tworu jakim jest (był) CDO? Ktoś to dalej ciągnie czy wszyscy na wszystkich się poobrażali i rozjechali się po kraju na wakacje?
-
- Stały bywalec
- Podziękował;: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Prawdopodobnie Sebastian jako jedyny sukcesor (zgodnie z przyjętymi przez gremium decyzyjne zasadami) przejął obowiązki i pewnie organizację nowych wyborów ? Ale może być też inaczej. Może włączyć się COG, który podobno nie ma żadnych uprawnień do kompetencji CDO. Czas pokaże.
- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 410 razy
A brakuje Wam czegoś? Bo ja się delektuję spokojem na forum 

Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

-
- Stały bywalec
- Podziękował;: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Absolutnie niczego ! Błogostan w cenie
wiec nawet nie pytam o - tu cytat "Od dłuższego czasu COG prowadzi negocjacje z Parkami Narodowymi ..." . Ma trwać 

- elmodemonico
- Stały bywalec
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 130 razy
Cholercia... a miałem tu nie zaglądać 
@baloniarz - w kwestii PN raczej nic się nie dzieje. Koronawirus w pewnym sensie wyhamował wszelkie działania. Parki obecnie skupiają się na bezpiecznej obsłudze ograniczonego ruchu turystycznego, konferencja, która miała się odbyć na wiosnę w PNGS odłożona na nie wiadomo kiedy, temat generalnie wisi w powietrzu.
Ze swojej strony mogę powiedzieć, że liczę na naszą keszerską młodzież w kwestii jakichkolwiek działań na terenie PN Bory Tucholskie, jestem dobrej myśli i gotowy, aby te działania "oddolnie" aktywnie wesprzeć.
W połowie sierpnia wybieram się z wizytą do PNGS. Napewno poruszę tam kilka kwestii odnośnie współpracy na linii PNarodowe serwis OC.
Zastrzegam przy tym, że oba tematy z mojej strony traktuje z pozycji zwykłego, zaangażowanego keszera, bardzo nieoficjalnie

@baloniarz - w kwestii PN raczej nic się nie dzieje. Koronawirus w pewnym sensie wyhamował wszelkie działania. Parki obecnie skupiają się na bezpiecznej obsłudze ograniczonego ruchu turystycznego, konferencja, która miała się odbyć na wiosnę w PNGS odłożona na nie wiadomo kiedy, temat generalnie wisi w powietrzu.
Ze swojej strony mogę powiedzieć, że liczę na naszą keszerską młodzież w kwestii jakichkolwiek działań na terenie PN Bory Tucholskie, jestem dobrej myśli i gotowy, aby te działania "oddolnie" aktywnie wesprzeć.
W połowie sierpnia wybieram się z wizytą do PNGS. Napewno poruszę tam kilka kwestii odnośnie współpracy na linii PNarodowe serwis OC.
Zastrzegam przy tym, że oba tematy z mojej strony traktuje z pozycji zwykłego, zaangażowanego keszera, bardzo nieoficjalnie

- Za ten post autor elmodemonico otrzymał podziękowania (total 2):
- Cezex • keram58