JAsiek w swoim poście wyjaśnił w skrócie, jaka ma być rola COG po wyborach i utworzeniu CDO, ale pozwolę to sobie przypomnieć tutaj:
I dokładnie tym chcę się zajmować w trakcie prac w COG.JAsiek. pisze: ↑niedziela 19 kwietnia 2020, 12:39 Chodzi o:
- weryfikację trzech pierwszych aktywnych skrzynek użytkowników;
- obsługiwanie zgłoszeń (niezgodność z regulaminem, zaginięcie, naruszenie praw autorskich, nieuprawnione reaktywacje etc.);
- pilnowanie nieznalezionych skrzynek, kontakt z właścicielem, ewentualna zmiana statusu;
- pilnowanie niezdobywalnych geościeżek, j/w.
Chciałbym wesprzeć naszą społeczność właśnie taką pracę "organiczną" - tak, aby jakość skrzynek w naszym serwisie wzrastała, a konfliktów i problemów było jak najmniej.
Wiem, że brzmi to bardzo ogólnikowo, ale ciężko napisać coś w temacie więcej, skoro częśc decyzyjną w prawie przyszłości serwisu będzie robił CDO, zaś COG ma załatwiać sprawy życia codziennego

Szczególnie chciałbym przypilnować tego, żeby autorzy dbali o swoje skrzynki i reagowali na ich zaginięcia/zniszczenia. Wierzę, że jest to do ogarnięcia z poziomu COG już teraz, a jeśli nie, to że uda się wdrożyć podobne narzędzie już niedługo.
Kilka słów o mnie, bo nie wszyscy mnie znają:
Mój nick to tsalarioth, naprawdę mam na imię Maciek. Jestem gdzieś w połowie drogi między trzydziestką a czterdziestką.
Keszuje od 2015 roku - i keszowanie odkryłem właśnie dzięki opencaching.pl
Szukam skrytek/skrzynek/keszy w dwóch keszoprzestrzeniach - zarówno tej spod znaku OC , jak i tej spod znaku GC. Większość moich skrytek/skrzynek/keszy jest dwusystemowa, więc jeśli ktoś keszuje w okolicach Lublina, to z pewnością już coś mojego tam znalazł.
Na temat sporów światopoglądowych wypowiadać się nie będę, ja tam uważam, że dzięki dwóm systemom jest dwa razy więcej (no dobra - półtora raza więcej) do szukania

Obecnie - jako ojciec trójki małych potworków - mam trochę mniej czasu na szukane, ale dzięki temu mam właśnie więcej czasu na działanie z poziomu kanapy na rzecz serwisu.
To chyba tyle, na wszelkie pytanie chętnie odpowiem