Nie ma konieczności odwoływania naszych wyborów, mamy możliwość przeprowadzenia ich online, bez robienia niepotrzebnych zgromadzeń.
Moderator: Moderatorzy
Pytanie było o zniesienie przypisanie kandydata COG do województwa i wygrała opcja, żeby nie znosić.1. Jeśli chodzi o przypisanie kandydata COG do województwa:
tak-79, nie-81.
Odpowiedź na ten punkt jest odwrotna, niż to, co postanowiliście, więc proszę mi wytłumaczyć ten "związek".co wiąże się z dalszymi odpowiedziami na punkty 4 i 4a.
4. Zdaniem obecnego COG-u zmniejszenie liczby członków COG-u (obecnie jest to 16 osób) powinno korzystnie wpłynąć na jego pracę i realizację powierzonych zadań. Czy jesteś za zmniejszeniem liczby członków COG-u?
Głosów na TAK: 61
Głosów na NIE: 76
4a. Najwięcej głosów było na 10(16) oraz 8 i 12 (po 12)
Zdecydowaliśmy okroić COG do 10 osób
Na stronie wybory.opencaching.pl wyraźnie napisano, że to "Ankieta", a nie referendum.elmodemonico pisze: ↑wtorek 31 marca 2020, 12:34 Przypominam, że sonda to nie jest żadne referendum wiążące, to coś bardziej na wzór konsultacji społecznej.
Być może ta garstka byłaby jednak nieco większa, gdyby informacja o sondzie pojawiała się tutaj, w miejscu gdzie temat był przez dłuższy czas dyskutowany. Nie każdy przecież śledzi stronę główną OC, szczególnie w czasie epidemii.elmodemonico pisze: ↑wtorek 31 marca 2020, 12:34 Nie pominę też faktu, że w sondzie zagłosowała GARSTKA użytkowników serwisu, to powinno także Tobie dać do myślenia.
Ponieważ byłem zaangażowany w dyskusję na temat wyborów, a jednocześnie sam tylko fartownym czystym przypadkiem zagłosowałem w ankiecie, obawiam się, że COG poprzez brak powiadomienia o ankiecie w tym wątku, niechcący sam sobie ograniczył zasięg tej konsultacji.elmodemonico pisze: ↑wtorek 31 marca 2020, 12:34 Konieczność reorganizacji struktur OC Team wymusiła podjęcie pewnych decyzji, które przed ostatecznym wypracowaniem chcieliśmy skonsultować ze społecznością.
I także GARSTKA startuje w wyborach do COG. Inna za to GARSTKA marnuje swój naprawdę duży potencjał i kreatywność (zapewniam: nie w tym ani krzty złośliwości) na forum zamiast dołączyć do tej GARSTKI i startować w wyborach do COG - nie daje to do myślenia?
Pomysł bardzo ciekawy i zapewne mógłby wypalić, gdyby nie dwie wady:
Rodzi się pytanie, na czym nam zależy.