Karls pisze: ↑poniedziałek 16 grudnia 2019, 11:12
Dzisiejsza jeszcze się broni. Zastanawiam się, czy to jest faktycznie zagadka czy po prostu trzeba zgadnąć rozwiązanie? Czy rysunek w sposób jednoznaczny wskazuje tok rozumowania? Tylko bez spolierów .
Rysunek i wskazany adres pokazują drogę różniczek i rozwiązania.
Wydaje mi się, że są conajmniej 2 rozwiązania, symetryczne względem krótkiej osi stołu przechodzącej przez miejsce Grzegorza. A tylko jedno z nich jest akceptowane jako poprawne.
Ewentualnie należałoby przyjąć, że kierunek wpisywania rozwiązania nie ma znaczenia.
edithkal pisze: ↑wtorek 17 grudnia 2019, 00:27
Wydaje mi się, że są conajmniej 2 rozwiązania, symetryczne względem krótkiej osi stołu przechodzącej przez miejsce Grzegorza. A tylko jedno z nich jest akceptowane jako poprawne.
Ewentualnie należałoby przyjąć, że kierunek wpisywania rozwiązania nie ma znaczenia.
Według savoir vivre ma znaczenie kierunek sadzania więc jest jedno rozwiązanie
Ja tą zasadę zastosowałem (domyślam się, że o tą wam chodzi) i mimo to hasła nie przyjmuje . Także chyba jednak jest kilka możliwości, bo błędu w moim rozumowaniu nie widzę.
Karls pisze: ↑wtorek 17 grudnia 2019, 12:06
Ja tą zasadę zastosowałem (domyślam się, że o tą wam chodzi) i mimo to hasła nie przyjmuje . Także chyba jednak jest kilka możliwości, bo błędu w moim rozumowaniu nie widzę.
Napisz na priv, bo jestem ciekawa, czy da się wymyślić kilka możliwości.
Tak kombinowalysmy, żeby się nie dało.
Za ten post autor ZielonaPlazma otrzymał podziękowanie: