Mija kolejny rok i znowu w serwisie opencaching.pl nadchodzi czas
Czarodziej, huculP-y oraz wszystkie elfy rozwiązujące zagadki, zapraszają do rozwiązywania zagadek AKQ 2019:
Tutaj: OP93LB
Lub tutaj: akq.opencaching.pl
Miłej zabawy!
Za ten post autor Czarodziej otrzymał podziękowania (total 3):
Obudziłam się w środku nocy ogarnięta jakimś dziwnym niepokojem. Chwila konsternacji i... no tak, przecież dziś 1 grudnia. AKQ-2019 odpalił, a ja tu sobie spokojnie śpię. Zadziałało jak kubeł zimnej wody. Szybko namierzyłam pierwszą cyferkę na rozgwieżdżonym niebie. Zagadka ciekawa, dłuższą chwilę trwało poszukiwanie niezbędnych informacji i jest rozwiązanie!
1:0
Udało się, chociaż pierwsza bombka nieznana, nie mamy pojęcia co to jest . Jak by ktoś chciał tak poza konkursem podzielić się tą wiedzą i zaspokoić naszą ciekawość (na PW, co by nie spojlerować) to chętnie się dowiemy.
A tym czasem 1:0 dla nas, czekamy na kolejną zagadkę.
Pierwsze koty za płoty. U mnie też ta sama bombka się nie poddała, na szczęście nie była krytyczna dla rozwiązania całości. Może jeszcze poszperam w wolnej chwili. A więc 1:0, niecierpliwie czekam na kolejne zagadki.
Mam w tym roku mocne postanowienie nie rozwiązywać zagadek o północy. Zgodnie z nim dzisiejszą otworzyłam dopiero rano. Padła przed otwarciem drugiego oka. Mam takie samo marzenie jak Ada!
2:0