I tu się mylisz. W zeszłym roku znaleźliśmy masę reaktywacji, gdzie obok były oryginalne kesze. Robili (te reaktywacje) członkowie COG i zwykli keszerzy (w kilku przypadkach sam autor). Wszyscy "naprawcy" logowali SWOJE znalezienia SWOICH reaktywacji, nawet na FTF-ach, które w skrytkach nadal czekały na znalazców. Jak myślisz, ile tych wpisów nadal istnieje? Wiele. Są zwykłym oszustwem w stosunku do tych, co znaleźli oryginały. Bardzo mało osób zmieniło swoje wpisy po zgłoszonych uwagach. I z tym się nie zgadzam: reaktywacja "+1" i found, i .... , bo karwdo mówi, że .... komu do tego. Psucie systemu widać niektórym odpowiada, mi nie. Twoje odczucia są prywatnymi, nic nie mającymi wspólnego z Regulaminem i zwykłymi zasadami uczciwego keszowania. Masz do nich prawo, ale skoro uważasz je za nadrzędne, to musisz stworzyć jakiś swój podwórkowy geocaching, lub wpłynąć pozytywnie na powszechną akceptację syfu na OCPLkarwdo pisze: ↑sobota 07 marca 2020, 15:00 @ ronja...
Chciałbym zwyczajnie, żeby (tu przykład pierwszy z brzegu, całkowicie przykładowy) kolega ronja znajdując reaktywację mojego kesza nie wściubiał nosa do tego czy to była uprawniona czy nie uprawniona reaktywacja!
To zwyczajnie nie jest sprawa kolegi Ronja, a całkowicie sprawa moja (jako założyciela) oraz osoby, która tą reaktywację zrobiła.

Wciąż aktualne jest pytanie: skrzynki się znajduje (lub nie), czy znajduje poprzez reaktywację? Jeśli to drugie, to w tym roku zrobię z 5K keszy, szczególnie tych trudnych, quizowych na finałach projektów. Skoro uważasz, że można, to czemu nie? Poszukam też więcej Twoich, sorry - znajdę je poprzez reaktywację, przecież zgadzasz się, to nic złego