- Zamiast statycznego baneru ze zdjęciem - baner z wideo i nałożonymi tekstami. Wideobaner pojawia się wszędzie dla użytkowników niezalogowanych i na stronie głównej dla zalogowanych.
- Przebudowana wyszukiwarka w górnej części strony
- Dodana prosta wyszukiwarka po nazwach Geościeżek
- Zmniejszona biała przestrzeń na górze strony, zmniejszone logo, zmniejszona nazwa serwisu
- Przyciski i pola wprowadzania danych są bardziej zaokrąglone (w całym serwisie)
- Zmienione przyciski do profilu i wylogowania. Dodane tekstowe wyjaśnienia
- Wiele innych, drobnych zmian
Odświeżony wygląd strony
Moderator: Moderatorzy
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 225 razy
- Otrzymał podziękowań: 498 razy
Odświeżony wygląd strony
Od dzisiaj - odświeżony wygląd stron Opencaching:
- PrincePolo
- Stały bywalec
- Podziękował;: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 78 razy
- Otrzymał podziękowań: 186 razy
Re: Odświeżony wygląd strony
Tam jest taka strzałka do rozwinięcia menu, czego szukamy (domyślnie pewnie kesz, można zmienić na usera, GŚ).
- Za ten post autor sajmon otrzymał podziękowanie:
- PrincePolo
- elmodemonico
- Stały bywalec
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 130 razy
Dobra robota
Kolejny powiew świeżości na plus. Mi się bardzo podoba baner i przy tym chciałbym zapytać, czy jest możliwość ewolucji samego tekstu, który pojawia się na banerze, a dokładnie ewolucja czcionki poprzez dodanie jej jakiś dodatkowych walorów estetycznych?
Dzięki i pozdro

Dzięki i pozdro
-
- Forumator
- Podziękował;: 341 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Super:)
Tak się zastanawiam, czy nie byłoby lepiej, gdyby nie było grafiki po bokach? Chodzi zachód słońca i żaglówkę. Przynajmniej na SG nieco drażni, bo jest już element ożywiający w postaci bannera.
No i chyba wolałbym klikalne logo opencaching (czyli razem z napisem, żeby kierowało na SG)
W wyszukiwarce rozjeżdża się trochę pole gdzie wpisujemy treść z lupą i wyborem użytkownik/ścieżka/waypoint - w zależności od używanego powiększenia.
Tak się zastanawiam, czy nie byłoby lepiej, gdyby nie było grafiki po bokach? Chodzi zachód słońca i żaglówkę. Przynajmniej na SG nieco drażni, bo jest już element ożywiający w postaci bannera.
No i chyba wolałbym klikalne logo opencaching (czyli razem z napisem, żeby kierowało na SG)
W wyszukiwarce rozjeżdża się trochę pole gdzie wpisujemy treść z lupą i wyborem użytkownik/ścieżka/waypoint - w zależności od używanego powiększenia.
- karwdo
- Wyjadacz
- Podziękował;: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Jak to mówią!!
WOW! Zrobił TO! Deg TO ZROBIŁ;)
Piękne dzięki za to co już "za" i żeby nie było... czekam na WIĘCEJ;););)
WOW! Zrobił TO! Deg TO ZROBIŁ;)
Piękne dzięki za to co już "za" i żeby nie było... czekam na WIĘCEJ;););)
- deg
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 225 razy
- Otrzymał podziękowań: 498 razy
Odpowiadam po kolei 
Przede wszystkim - zarówno teksty jak i wideo na banerze jest konfigurowalne. Zachęcam do wrzucania pomysłów - im więcej dobrych tekstów, tym lepiej. Filmy są wrzucone "pierwsze z brzegu" z Pixabay - jeśli ktoś potrafi zrobić jakiś ładny film - też serdecznie zachęcam do współpracy!

Przede wszystkim - zarówno teksty jak i wideo na banerze jest konfigurowalne. Zachęcam do wrzucania pomysłów - im więcej dobrych tekstów, tym lepiej. Filmy są wrzucone "pierwsze z brzegu" z Pixabay - jeśli ktoś potrafi zrobić jakiś ładny film - też serdecznie zachęcam do współpracy!
Jak Ci wspomniał @sajmon - wyszukiwarka geościeżek jest w górnej belce - tam gdzie szukamy skrzynek/waypointów/użytkowników. Ale jest też tajny link - https://opencaching.pl/GeoPath/searchByName - nie zdradzajcie nikomu, bo może się w przyszłości zmienić i nie ma go nigdzie w menuPrincePolo pisze: ↑poniedziałek 17 września 2018, 12:18 Nie mogę tylko znaleźć wyszukiwarki geościeżek po nazwie.

Oczywiście że jest. Przyznam się, że nawet projektując banner zmieniałem czcionkę w całym serwisie, ale ostatecznie nie zdecydowałem się na ten krok bojąc się negatywnych głosów użytkowników przyzwyczajonych do dotychczasowego wyglądu. Jeśli masz na to jakiś konkretny pomysł - pisz do mnie. A jeszcze lepiej jeśli jesteś w stanie podesłać konkretnego CSSa dla klasy top-video-sliderelmodemonico pisze: ↑poniedziałek 17 września 2018, 14:37 czy jest możliwość ewolucji samego tekstu, który pojawia się na banerze, a dokładnie ewolucja czcionki poprzez dodanie jej jakiś dodatkowych walorów estetycznych?
Potestujemy, zobaczymy. Nie ukrywam, że marzy mi się by cały serwis nie miał tych grafik po bokach, lecz wykorzystywał całą szerokość ekranu. Obecnie wykorzystuje 970px.
Słuszna uwaga. Się zrobi

Podrzuć mi proszę zrzut ekranu na priv z informacją o stosowanej przeglądarce i powiększeniu.
Jak to mówią - deg jest dość aktywny w tworzeniu kodu. Tegoroczne statystyki: https://github.com/opencaching/opencach ... -17&type=c
- Pawel brasia
- Forumator
- Podziękował;: 251 razy
- Otrzymał podziękowań: 306 razy
Jakie wymagania powinno mieć wideo?deg pisze: ↑poniedziałek 17 września 2018, 23:32 Przede wszystkim - zarówno teksty jak i wideo na banerze jest konfigurowalne. Zachęcam do wrzucania pomysłów - im więcej dobrych tekstów, tym lepiej. Filmy są wrzucone "pierwsze z brzegu" z Pixabay - jeśli ktoś potrafi zrobić jakiś ładny film - też serdecznie zachęcam do współpracy!
Rozmiar (piksele)
Długość (czas)
Ilość klatek/sek
W jakich odstępach czasu (klatek) pojawiają się napisy? Pytam, bo można wtedy ładnie skorelować zmiany obrazu ze zmianami tekstu.
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 125 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
A u mnie na najnowszej Operze ten baner najpierw działał, a teraz mam tylko tekst na białym tle.
Załącznika nie wrzucę, bo podobno przestrzeń dyskowa na załączniki jest zapełniona.
Na Chrome i FF działa, tylko w Operze się krzaczy. Win 10 pro.

Załącznika nie wrzucę, bo podobno przestrzeń dyskowa na załączniki jest zapełniona.
Na Chrome i FF działa, tylko w Operze się krzaczy. Win 10 pro.
-
- Forumator
- Podziękował;: 341 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Ostatnio mało korzystam z opery, więc tylko sprawdziłem, że u mnie działa. Może wyczyść cache i ciasteczka z OC?
Na operze ogólnie jest trochę inaczej - widać tam odnośnik do playera i można sobie to wideo np. zatrzymać, czy przewijać suwakiem.